Android 8.0 komt mogelijk toch naar de Galaxy J7 uit 2016

Er duikt geloofwaardige informatie op dat Samsung de Galaxy J7 uit 2016 van een update naar Android 8.0 gaat voorzien. Nog voor het eind van dit jaar krijgt de telefoon de upgrade, samen met de Tab A uit 2016.

Android 7.0 op de Galaxy J7 (2016) – komt versie 8.0 ook nog?

Ruim een maand geleden slingerde Samsung al een behoorlijk ongeloofwaardige planning voor de Oreo-update de wereld in. Tot onze verbazing prijkte de Galaxy J7 uit 2016 op de lijstje. Hoewel wij toen dachten dat dit een foutje was, lijkt nieuwe informatie de planning wel degelijk te bevestigen.

Galaxy J7 uit 2016 en Android 8.0 Oreo

Samsung's Turkse updateportaal Güncelmiyiz.com meldt nu dat de Galaxy J7 (2016) tegen december de Android Oreo upgrade krijgt. De afgelopen jaren bleek dit portaal behoorlijk betrouwbaar als indicatie van welke toestellen een upgrade krijgen. We moeten wel vermelden dat dit tot nu toe de énige indicatie is dat de update naar het toestel komt. We kunnen niet bevestigen dat de nieuwe software op dit moment al ontwikkeling is.

Bovendien ‘voorspelde' dit portaal een keer een update die er nooit kwam: Android 7.0 voor de Galaxy J5 uit 2015. Toen werd de informatie relatief vroegtijdig gepubliceerd, en niet zo laat in het ‘update seizoen'. Anders gezegd: als Samsung het toestel nu nog aan de planning toevoegt, is dit hopelijk omdat een en ander al vast ligt.

Mocht de informatie inderdaad juist blijken, dat heeft Samsung besloten het updateschema voor haar J-serie uitgebreid. De J7 (2016) verscheen in de zomer van 2016 op de Nederlandse markt, nadat de eerste generatie van de J7 nooit in Europa verkocht was. Bij de lancering draaide hij op Android 6.0.1 Marshmallow. In de herfst van 2017 volgde dan de update naar Android 7.0 Nougat. Tot nu toe gaf Samsung een toestel in de J-serie nooit meer dan één grote Android upgrade. Als straks ook de Oreo-update naar het toestel komt, dan is dat de tweede grote upgrade. Mogelijk durven we dan zelfs hopen op updates ná Android 8.0 voor de J5 en J7 uit 2017, en een langere upgrade-periode voor de Galaxy J6.

Natuurlijk lopen we met dit alles ietwat op de zaken vooruit. Laten we eerst maar eens afwachten of de Oreo-update later dit jaar inderdaad naar de J7 uit 2016 komt. In ieder geval lijkt de informatie van vandaag betrouwbaarder dan de eerste geruchten. Maar: houdt een koreltje zout bij de hand.

Galaxy Tab A 2016 in december naar Oreo

Voor we het vergeten: we zien tevens dat de Galaxy Tab A uit 2016 in december de Android 8.0 upgrade krijgt. De update komt dan naar de uitvoeringen met en zonder S Pen – de SM-T580/585 en SM-P580/585. We gingen er al langer vanuit dat de upgrade naar deze tablets komt. Tenslotte kreeg de voorganger uit 2015 ook nog een scheut Android 7.0. Nu hebben we dan ook een eerste indicatie van wanneer dit zou kunnen gebeuren. Houdt hierbij dan wel in gedachten dat de genoemde planning voor de Turkse markt is. In Nederland kan hij eerder – of later – arriveren.

Lees de reacties (1)

  • ik hoop het voor J7 2016 gebruikers, vond het destijds zeer jammer en zelfs kwalijk dat mijn S5 neo geen update na 7.0 kreeg.

Gerelateerde artikelen