Android 5.1.1 update Samsung Galaxy Note 4 arriveert in NL (update 9 sept: unbranded en Vodafone)

Vorige week nog lieten we zien wat de Android 5.1.1 update op de Samsung Galaxy Note 4 met zich mee brengt, en vandaag gaat ‘ie dan officieel van start in Nederland. Althans, voor gebruik(st)ers met een branded toestel van T-Mobile. Update 9-9: ook voor het toestel van Vodafone wordt de ruim 653 MB grote update op dit moment uitgerold. De unbranded Note 4 doet mee, met haar eigen Android 5.1 update van bijna 614 MB.

Zoals je eerder in onze preview van Android 5.1 op de Galaxy Note 4 kon lezen, brengt de update een paar nieuwe snufjes, en vooral veel verbeteringen op het gebied van prestaties en stabiliteit.

Met Android 5.1.1 krijgt de Note 4 in ieder geval de Smart Manager app die we al kennen van de Galaxy S6. Deze biedt inzicht in geheugen- en opslaggebruik, batterijstatus en beveiliging. Daarnaast is het nu mogelijk apps op het scherm vast te zetten – bijvoorbeeld zodat de kids wel een filmpje kunnen kijken, maar niets anders.

Wat ons betreft belangrijker zijn de verbeteringen in snelheid, stabiliteit en accuduur. Na de eerdere, grote update naar Android 5.0.1 Lollipop waren deze voor menig gebruik(st)er niet bepaald optimaal. Met deze update wordt er flink wat rechtgezet: de Galaxy Note 4 met Android 5.1.1 is sneller, de software stabieler, en doet langer met een acculading, zo leert onze ervaring de afgelopen week.

De firmware die vandaag naar T-Mobile's Note 4 komt heeft versienummer XXU1COH4 –  Vodafone's toestelversie krijgt firmware XXU1CO

(Dank aan Henk, Jonathan et al!)

Lees de reacties (14)

  • 17-9 kreeg ik een melding dat er een update beschikbaar was voor me note 4 die heb ik netjes uitgevoerd zo als het hoort
    Maar nu ervaar ik allemaal mankementen eraan

    1: vingerafdruk werkt niet meer na behoren na dat ik me vinger afdruk gedaan heeft duurt het effe voor hij hem herkend

    2: zo uit het niets krijg ik ineens zwart beeld te zien dat houdt 5 minuten aan en dan komt alles weer terug

    3: toestel is heel traag geworden

    Hebben meer mensen hier last van

    Gr cilla

    • Ja...hier zelfde problemen. En ook een stuk trager geworden .ook start hij vaak vanzelf weer op.
      Ik baal echt !!!

    • Ik heb hier ook last van! Om de zoveel tijd heeftie ff kortsluiting en tript tie ff een minuut. De multi window is ook niet meer zo snel als tie was. En de vingerscanner, die echt zó handig was werkt slecht en alstie hem eenmaal heeft gepakt geeft hij steeds zwart beeld bij ontgrendelen.

      Kortom alles werkt gewoon super traag met badtrips als gevolg. Serieus slechte update. Snap ook niet dat er nogsteeds geen nieuwe update is om deze problemen te verhelpen.

      Maar het moet toch mogelijk zijn om die update te verwijderen lijkt me. Of kan je alleen naar fabrieksinstelling. Dan ben je de update daarna ook kwijt lijkt me. En dan krijg je alsnog de 5.1.1. aangeboden?

    • Na de update is ook mijn Note 4 trager geworden en reageert niet meer in een keer op de vingerscanner. Jammer dat nog niemand een oplossing voor dit probleem heeft (behalve dan de factory reset). Mocht er toch een oplossing voor komen hoor ik het graag!

  • Het probleem met de vingerafdrukscanner heb ik net opgelost door mijn vingerafdrukscanner uit en aan te zetten en opnieuw mijn vingerafdruk in te geven. Hierna valt het toestel niet meer stil in een zwart scherm. Het toestel is echter nog steeds zeer traag....

1 2
Gerelateerde artikelen