Android Lollipop update Samsung Galaxy Note 4 arriveert in Nederland (update 24 april: unbranded en T-Mobile)

En daar is hij dan in Nederland, de Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 4. Tenminste, als je een Vodafone branded toestel hebt. Update 24 april: nu is de update dan ook beschikbaar voor de unbranded Note 4, én voor T-Mobile’s toestelvariant.

unbranded-galaxy-note-4-android-lollipop-update-nederland-11 Android Lollipop update Samsung Galaxy Note 4 arriveert in Nederland (update 24 april: unbranded en T-Mobile)

De update die nu naar de unbranded Galaxy Note 4 komt brengt Android versie 5.0.1, verpakt in firmware XXU1BOC5, en is bijna 980 MB groot. Installatie via WiFi verbinding is dus een aanrader. T-Mobile’s branded Note 4 krijgt firmware XXU1BOC3.

Deze update brengt natuurlijk de standaard vernieuwingen die je van Android Lollipop kunt verwachten – een interface die ten opzichte van Android 4,4 op de Note 4 niet zoveel verandert, en nieuwe notificaties – maar met behoud van de vertrouwde manier om je toestel op stil te zetten, én de optie om periodes in te stellen waarin je niet of niet door iedereen gestoord wilt worden.

unbranded-galaxy-note-4-android-lollipop-update-nederland-21 Android Lollipop update Samsung Galaxy Note 4 arriveert in Nederland (update 24 april: unbranded en T-Mobile)

Achter de schermen wordt natuurlijk de switch gemaakt naar het nieuwe Android RunTime systeem, dat voor merkbare verbeteringen in de snelheid van de interface zorgt. Hoewel het bij Android 5.0 behorende Project Volta ook voor een betere accuduur moet zorgen, hebben wij zelf daar in de afgelopen periode – met Android 5.0.1 op de redactionele Note 4 – eerlijk gezegd niets van gemerkt.

unbranded-galaxy-note-4-android-lollipop-update-nederland-3 Android Lollipop update Samsung Galaxy Note 4 arriveert in Nederland (update 24 april: unbranded en T-Mobile)

Bij deze is Android Lollipop dus beschikbaar op álle in Nederland verkochte Note 4 varianten.  Je kunt de update installeren via het toestel zelf, en op korte termijn ook met Samsung’s Kies software via je PC. Heb jij de update al geïnstalleerd? Laat hieronder weten hoe het allemaal bevalt, en wat je zoal aan vernieuwingen en veranderingen tegenkomt!

Mocht je na het uitvoeren van deze grote update aan lopen tegen problemen? Check dan onze Lollipop tips voor je Galaxy smartphone!

(dank aan iedereen die het meldde!)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. django zegt

  dag,

  ik zie overal staan branded/unbranded maar hoe weet je of je telefoon branded is?

  ik mijne via studentmobiel gekocht met vodafone…..

  • Michel zegt

   Branded zijn doorgaans toestellen die door de provider zelf worden verkocht. Als je ‘m via een andere partij – winkel zoals studentmobiel bijvoorbeeld – koopt is het toestel normaal gesproken unbranded.

 2. klaas van der sluis zegt

  Note 4 is nu bezig met downloaden Android Lollipop update ben benieuwd wat nu het wezenlijke verschil zal zijn.

  • Michel zegt

   Die komt zeker, uitrol is zelfs al begonnen maar nog niet in Nederland. Wanneer dit wel gaat gebeuren… weet niemand 🙂

 3. Raif zegt

  Ik had mijn telefoon direct besteld van Vodafone en toch krijg ik de update nog niet. Niet via Kies of mijn eigen telefoon.

  • Fatih zegt

   Hier hetzelfde. Ik heb mijn telefoon ook direct van Vodafone, maar tot op heden nog geen update ontvangen. Geduld is een schone zaak, maar begint wel op te raken…

   • Michel zegt

    Dat verklaart in ieder geval waarom sommige toestellen de update nog niet hebben, ondanks het feit dat ze rechtstreeks van Vodafone komen 🙂

 4. van dijk zegt

  Baal van what’s app nu. Als ik bv iem mijn foto s laat zien en ik krijg n app kan iedereen meelezen. Als ik t dan bij applicatiebeheer uitzet dan zie ik t niet meer bij t vergrendelscherm….vond icoobtjes echt veel fijner

 5. Lisa zegt

  Ik vind deze update maar niks. Het ledlampje bij meldingen werkt niet meer. Wordt dit nog opgelost? En het lijkt wel of android op Apple wil gaan lijken. Ik heb zelf helemaal niks met Apple… anders had ik wel een Iphone gekocht.

 6. Berry zegt

  Ik heb mijn samsung galaxy note 4 online (als 1 vd eerste) via de website van vodafone besteld, maar ik heb tot op de dag van vandaag ook nog geen update.
  Dit is mijn eerste android en terwijl er zoveel voordelen bij dit besturingssysteem zitten vind ik het wachten op het verkrijgen van een update echt een groot nadeel ten opzichte van ios.. Google Nexus vind ik geen mooie toestellen..

 7. django zegt

  tussen de vodafone en gewone uitrol op de S4 zit 2 maanden tijd, gaat dit ook voor de Note4 zo lang duren?

  *waarom is Samsung zo traag met updaten t.o alle andere merken… zelfs OPO is sneller

 8. Dirkkk zegt

  Heb lolli ook binnen (unbranded). Je moet wel geduld hebben. De installatie gaat redelijk snel (wel een grote download van de update +/_ 1 GB), Toestel bleef eindeloos hangen bij update van contacten. Ben naar bed gegaan en moest s’morgens alleen nog op update van apps wachten (5-8 minuten)
  Geen schokkende veranderingen tot nu toe gevonden.

 9. mariska zegt

  Inderdaad ik heb ook een Note 4 van Vodafone deze had ik op de eerste dag dat ie uitkwam in de winkel 15 okt 2014. Maar toch heb ik een ander nummer N910FXXU1ANK4 en ik heb tot op heden nog geen update.
  Ik heb nog steeds android 4.4.4

 10. Linda zegt

  Ik heb mijn note 4 nu ruim 1 maand en heb de update na 1 week al gehad als ik dat had geweten had ik het nooit gedaan wat een ellende zeg hij valt uit stoort met bellen hoor mezelf praten apps opent hij niet meer ik heb hem al 5 x terug gezet naar fabrieksinstellingen maar helpt niks Iemand nog een andere optie ?? dan hem gelijk te laten repareren

 11. lars zegt

  ik note 4, van vodafone, preorder besteld toen, en nogsteeds geen update gehad, zowel niet op toestel zelf en niet met kies

 12. mlk zegt

  Na update problemen met google playservices melding ontvangen en blijft de hele tijd in mn notificatie balk staan, kortom heel vervelend.

 13. Eric zegt

  Ik heb gisteren dan eindelijk de update naar 5.01 op mijn Note 4 kunnen zetten.
  Direct goed gegaan en het apparaat is behoorlijk sneller als voorheen. Ook de acuuduur lijkt beter, maar daar kan ik pas wat zinnigs over zeggen na een paar dagen gebruik.

 14. gerdien zegt

  Wat verschrikkelijk deze lollipop update op mijn Note 4! Hoe kom ik er in hemelsnaam weer vanaf? Help! Alles wat voor mijn gebruik handig was, is verdenen. Ook nog walgelijk, afleidend en bijzonder slecht leesbaar kleurgebruik! Please Samsung.. help me return to the last version .

 15. Erwin zegt

  Na een hele tijd probleemloos de rom uit de experience store te hebben gedraaid .
  Nu vandaag de officieele update binnen gehaald en via odin geinstalleerd.

  Voor de mensen die er weer vanaf willen : via sammobile de 4.4.4 rom downloaden en installeren via odin zoals op de site daar beschreven staat.
  .

 16. joost zegt

  Net gedownload en geinstalleerd. Lijkt inderdaad sneller te werken nu. So far so good. Van de diverse klachten hierboven nog niets gemerkt.
  Dacht trouwens dat de note 4 meteen naar Android 5.1 zou gaan?

 17. Cindy zegt

  Mooie interface, maar m’n apps lopen constant vast en soms reageert m’n telefoon hierdoor helemaal niet meer. Ik had hier voor de update naar Lollipop geen last van.
  Zwaar irritant dus!!

 18. Note4Gebruiker zegt

  Sinds een week draai ik 5.0.1. op mijn note4.

  Een paar dingen die me storen:

  – wanneer het scherm vergrendeld is wordt in de linker bovenhoek mijn provider weergegeven. Inkomende meldingen, whatsapps en werk/prive emails zijn niet meer zichtbaar. Na ontgrendelen van het scherm zijn welke alle iconen zichbaar in de menubalk. (Deze vind ik heel vervelend als iemand weer waar dit kan worden aangepast, graag!)

  – de iconen voor strillen/stil/melodie zijn uit het menu weg gehaald als ik de aan/uit knop lang ingedrukt houd.

  Overige wijzigingen valt wel mee te leven:)

 19. volkan zegt

  Na update loopt mijn note 4 vast als ik meerdere apps open heb
  is dit optelossen?
  En soms ook als ik muziek download loopt hij vast
  Heeft iemant een tip

 20. Melissa zegt

  Ik heb zins de update dat me mobiel aan 1 kant van het scherm heletijd vastloop. En dat die zomaar uitval en niet meer aan krijg. Nu doen ook al meerdere aps niet meer. Had hem liever niet geupdate. Word er helemaal gek van.

 21. Angela zegt

  Rare vraag maar komt die update ook nog uit voor de note 3 kan het nergens vinden heb tijdelijk de note 3 en hier voor samsung s6 gehad maar vind de 5.0 maar niks….

 22. André zegt

  Goedendag,

  Sinds de laatste update van Samsung naar Android 6.01 gaat mijn scherm niet meer automatisch uit. Hierbij maakt het niet uit of hij op de lader ligt of niet. Moet altijd zelf het scherm uitschakelen. Ook na het opladen gaat de energiebesparing niet meer van zelf aan als deze aan stond. Ik moet dus zelf niet vergeten om de energiebesparende knop in te drukken. Dan gebeurt het nog wel eens dat deze toch weer ongewenst uitgaat, terwijl het toestel niet op de lader heeft gelegen. Kortom de laatste update van de note 4 is niet goed.

  Mvgr, Andre

Praat mee