Officieel: Android 4.4 komt naar o.a. de Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy Note 8.0 en 10.1, Tab 3 (update)

Update: inmiddels is duidelijk dat het onderstaande lijstje, zoals vermeld afkomstig van Samsung's Amerikaanse tak, niet geldt in ons land. Tenminste, niet voor de Galaxy S3 Mini. De Amerikaanse toestelvariant, met 4G verbinding, kan zich waarschijnlijk nog wel verheugen in een dosis KitKat, maar de Nederlandse S3 Mini zal deze update niet meer krijgen.

Verrassend is dit natuurlijk niet – het was verrassend dat het toestel eerder nog de sprong leek te gaan wagen. Maar met het uitblijven van de Android 4.4 update voor de Galaxy S3 zelf, lijkt ook het updatetraject voor de S3 Mini ten einde.

Oorspronkelijke bericht:

Het lijstje dook recent al een keertje op, en nu heeft Samsung's Amerikaanse tak de juistheid bevestigd: behalve de usual suspects, krijgen ook de Samsung Galaxy S3 Mini, de Galaxy Note 8.0, de eerste generatie Note 10.1 én de Galaxy Tab 3 serie een update naar Android 4.4 KitKat.

Middels een persbericht publiceerde Samsung Mobile US een lijst met apparaten die op korte of iets langere termijn dus een update naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem – nummertje 4.4, bijnaam KitKat – kunnen verwachten.

Uiteraard zien we op de lijst alle topmodellen van 2012 en 2013 terug: de Galaxy S3, S4, Note 2 en de Note 3, die de update in ons land al kreeg. Daarnaast zien we toestellen voorbij komen waarvan we in feite al konden raden dat ze ook genomineerd waren, zoals de Galaxy S4 Mini, de S4 Active, de S4 Zoom, en de Galaxy Mega. Dat de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1 een hap mag gaan nemen van KitKat is ook geen verrassing.

Wél tof is het, dat er nu zekerheid is dat ook de Galaxy S3 Mini, de eerste Note 10.1, en de Galaxy Note 8.0 de sprong nog zullen gaan wagen later dit jaar. Ook de Galaxy Tab 3 serie zal meegezogen worden in de vaart der Androidvolkeren.

De updates zullen de komende maanden worden uitgerold – in de Verenigde Staten. Hoe het updateschema aan deze kant van de oceaan eruit ziet, is allerminst duidelijk. Veel toestellen op het lijstje zitten vooralsnog te wachten op de update naar Android 4.3. Toch lijkt het zo goed als zeker dat de genoemde toestellen ook hier de update zullen gaan krijgen – technisch gezien zijn de Amerikaanse toestellen grotendeels vergelijkbaar met de Europese toestellen (met name op de Galaxy S3 na, maar dat mag de pret niet drukken).

(via)

Lees de reacties (14)

  • Hallo.

    Ik kreeg net een update van samsung 3 mini.
    Er was helemaal niks veranderd. Er zou toch een update komen van kitkat 4.4?
    Of heb ik me vergist.

    groetjes kevin

    • De 4.4 KitKat update komt niet meer voor galaxy s3 mini. Dat heeft samsung zelf bekent gemaakt.

      • Hoi hoi! Komt er nou nog wel een update voor de S3 mini? Naar 4.3 of 4.2? Want mij is het niet helemaal duidelijk haha

  • Net Galaxy Tab 3 10.1 Wifi ge-update met nieuwe firmware (xbmc werkte niet meer), geen change nog steeds 4.2.2

  • Hallo, ik heb mijn Note 8.0 al een paar maanden maar heb nog nooit een melding over een update gehad. Ik draai ‘m nu nog steeds op 4.1.2. Niks via OTA & ook niks via KIES. Enig idee wat ik er aan kan doen?

    • Op dit moment weinig. Android 4.1.2 is inderdaad de laatste firmware voor de Note 8.0. Hier komt pas verandering als Samsung inderdaad een update naar Android 4.4 brengt...

  • krijgt samsung galaxy s advance ook nog een android update ik heb android 4.1.2 nu op mijn telefoon komt daar nog verandering in??

1 2
Gerelateerde artikelen