Nederlandse Galaxy S7 ontvangt april patch, Android 8.0 update elders gestart

Voor de Nederlandse Galaxy S7 en S7 Edge staat vanaf nu de update met de beveiligingspatch van april klaar. Deze bevat nog niet de update naar Android 8.0 Oreo, die zojuist in Engeland wel van start ging, en pas later deze maand ook hier wordt verwacht.

Lang leek het erop dat de Galaxy S7 en S7 Edge de update naar Android 8.0 in april zouden krijgen. Pas onlangs bleek dat het toch pas een maandje later wordt. Toen speculeerden we dat we voor die tijd nog een Oreo-loze beveiligingsupdate voorbij zien komen. Dat blijkt nu juist. Maar: in Engeland is Samsung vandaag wel begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor de toestellen.

Galaxy S7 update april 2018

Maar om maar in eigen land te beginnen: voor de Galaxy S7 en S7 Edge rollen updates uit met respectievelijk firmwareversies G930FXXS2DRDI en G935FXXS2DRDI (dank, Sandor!). Het gaat om kleine updates met een omvang van slechts iets meer dan 31MB. De update installeert eigenlijk alleen de beveiligingspatch van de maand april. De patch brengt 60 fixes uit Google's keuken, en nog een stuk of wat uit die van Samsung.

De update is op het moment van schrijven beschikbaar op de unbranded Galaxy S7 (Edge). Als jij jouw toestel direct bij Vodafone of T-Mobile hebt aangeschaft – en dus een branded model hebt – moet je nog even geduld hebben. Daarvoor komt de update ongetwijfeld ook spoedig, al dan niet samen met de grote update naar Android 8.0. Hetzelfde geldt vermoedelijk ook voor Belgische Galaxy S7 gebruik(st)ers.

Android 8.0 Oreo update start in Engeland

Wie een Engelse Galaxy S7 (Edge) heeft, heeft geluk. Daar rolt namelijk sinds vannacht wél de 1251MB grote update naar Android 8.0 uit. Firmwareversie G930FXXU2ERD5 danwel G935FXXU2ERD5 brengt Android 8.0, en de Samsung Experience 9.0 interface. Onlangs al toonden we je wat er zoals nieuw is op de Galaxy S7 met Android Oreo.

Oreo op de Nederlandse Galaxy S7: wanneer?

De uitrol van de april patch in Nederland laat één ding zien: de Oreo update komt nog niet binnen nu en een paar dagen naar ‘onze' Galaxy S7 (Edge). Samsung kennende, dienen Engelse Galaxy S7 gebruik(st)ers nu als proefkonijnen. De komende dagen of weken zorgen hun ervaringen ervoor dat de verdere uitrol zoveel mogelijk bugvrij zal plaatsvinden. Met andere woorden: eventuele bugs die nu daar opduiken, worden gerepareerd voor de update ook in andere landen beschikbaar wordt gemaakt.

Dat neemt niet weg dat we de Oreo update hier hopelijk in de loop van mei zullen zien verschijnen. Maar houd er rekening mee dat het nog wel een paar weken kan gaan duren. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op dat gebied – dat spreekt voor zich.

Lees de reacties (12)