Samsung publiceert vernieuwde handleiding Galaxy S7 (Edge) met Android 8.0

In afwachting van de update naar Android 8.0 die binnenkort naar de Galaxy S7 en S7 Edge komt, verschijnt de vernieuwde handleiding. Daarin zien we nog een keer de nieuwe features en veranderingen voorbij komen die de Oreo-update naar de Galaxy S7 brengt.

Wie het bijhoudt weer: in Engeland ging de update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S7 al van start. Daardoor kon je vorige week al onze preview van de nieuwe software bekijken, en kennis maken met de veranderingen en nieuwe functies die de update bevat. Wie dit alles nog eens op het gemak in de officiële documentatie van Samsung zelf wil nalezen, kan nu aan de slag met de vernieuwde handleiding.

Galaxy S7 (Edge) handleiding met Android 8.0

Vanaf nu is de vernieuwde handleiding voor de Galaxy S7 Edge met Android 8.0 beschikbaar in het Nederlands (PDF) en – voor de liefhebber – Engels (PDF) en Duits (PDF). We moeten nog even wachten op hetzelfde document voor de edge-loze S7, als je de edge-functies wegdenkt kun je daarvoor natuurlijk ook in de handleiding voor de S7 Edge terecht.

In ieder geval zien we de vernieuwingen die we in onze Galaxy-S7-met-Oreo-preview beschreven terug in de nieuwe handleiding. Van de Samsugn Experience 9.0 interface en de nieuwe keyboard layout, tot Samsung Cloud Drive en de extra camera snufjes, het wordt in meer of minder detail beschreven.

De update in Nederland

Zoals gezegd: de Oreo-update is nu al uitgerold in Engeland. Als de nieuwe software daar goed werkt, dan kan de uitrol spoedig verder gaan. Mogelijk worden nog wat bugs geplet op basis van de ervaringen daar, en gaat het uitrolproces pas daarna verder. Met andere woorden: hoe snel de update op de Nederlandse Galaxy S7 (Edge) arriveert hangt grotendeels af van de ervaringen in Engeland. Met een beetje geluk kunnen we ‘m hier nog deze maand installeren – dat lijkt in ieder geval de verwachting van Samsung zelf te zijn. Zoals altijd: wij houden je op de hoogte.

Lees de reacties (4)

  • Deze maand rolt Google al Android P uit. ( versie 9 ) en wij zitten nog steeds te wachten op Oreo.( versie 8 ) Lekker is dat zeg. Pffff.

    • Android P is onthuld, maar wordt nog lang niet uitgerold hoor.

      • Nou Michel, dat zeg je nou wel, maar Samsung's updatebeleid met grote Android updates, zou het me niks verbazen als Android Peanutbutter al is uitgerold, en dat dan de S7 nog op Oreo wacht.