Nederlandse Samsung Galaxy S8 (Plus) begint aan update met beveiligingspatch van april

Het was er wel weer zo'n beetje tijd voor, en daar is hij dan: de Galaxy S8 update van april. Inclusief een paar bugfixes, en natuurlijk de nieuwste Android beveiligingspatch. Om precies te zijn is het de Galaxy S8 Plus die als eerste de update krijgt, maar zijn kleinere broer volgt ongetwijfeld zeer spoedig. Aanvulling: ook voor de S8 zelf is de update er inmiddels.

Het is alweer even geleden dat de Galaxy S8 de update naar Android 8.0 Oreo kreeg. En sindsdien rollen de maandelijkse updates eigenlijk gewoon netjes op schema verder. En zo arriveert dus ook de patch van april.

Galaxy S8 update april 2018

Op de Nederlandse Galaxy S8 Plus rolt nu een update binnen met firmwareversies G955FXXU1CRD7. Zoals we gewend zijn, gaat het om een flinke ‘pakket': de ruim 570MB grote download haal je het best via een Wi-Fi verbinding in huis. De update bevat in de eerste plaats natuurlijk de april patch. Daarin zitten 60 fixes voor het Android OS zelf, en nog een handvol verbeteringen voor de beveiliging van Samsung's eigen interface. Onder meer de NFC verbinding en de software voor het klemboard worden gepatched – net als de maand ervoor, opvallend genoeg.

Verder vemeldt de changelog van de update zelf ook nog een ‘verbeterde stabiliteit' voor de camera, en de Bluetooth en Wi-Fi verbindingen. Ook het gebruikelijke schaven aan prestaties vindt ook dit keer weer plaats. Of er tussen de bugreparaties ook een oplossing zit voor de snel leeglopende accu van de Galaxy S8, waar sommigen last van hebben, is nog niet bekend. Heb jij daar last van, en de update geïnstalleerd? Laat hieronder weten of je verschil merkt.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is vanaf nu in Nederland beschikbaar op de Galaxy S8 Plus – op de unbranded toestelversie, om precies te zijn. De download begint in principe automatisch. Of je start ‘m zelf, als je in de Instellingen via Software-update op Updates handmatig downloaden tikt. Curieus genoeg staat de update op het moment van schrijven nog niet klaar voor de plus-loze Galaxy S8. Echter, het is een kwestie van aftellen tot hij ook daarvoor op Samsung's servers verschijnt.

Als jij een branded toestel hebt van een van T-Mobile of Vodafone, dan krijg je de update ook ergens in de komende dagen. Maar voor nu moet je nog even afwachten, dus.

België

Een kleine voetnoot voor onze Belgische lezers: curieus genoeg staan de S8 modellen aldaar nog steeds op de beveiligingspatch van februari. Dit geldt voor de modellen met landcode ‘LUX', maar ook voor de ‘PRO' modellen. Het is ons niet bekend waarom dit zo is. Wel kunnen we zeggen dat voor alle Belgische modellen firmwares in ontwikkeling zijn met de april patch. Echter, of en wanneer deze uitgerold gaan worden laat zich zoals gewoonlijk niet voorspellen. Update: inmiddels is de april patch dus ook beschikbaar voor Belgische S8 (Plus) toestellen met landcode ‘LUX'.

Lees de reacties (9)

  • als je een Belgische LUX model hebt kan je update dien via samfirm en odin.
    zo heb ik op mijn Belgische S8+ zo de april update.
    als ik nog een volgende smartphone van Samsung koop zal het in Nederland zijn.

  • Heb de update op mijn S8+ gisteren ontvangen zie nog niet echt verbeteringen, zodra ik iets merk in de batterijduur meld ik dit wel even vooral voor de meeste is dat wel interessant nietwaar ?

  • Het gekke is dat de één wel last had van een slechtere batterijduur en de ander niet. Mijn S8 Plus heeft het altijd goed gedaan wat batterijduur betreft.. Ook met de Oreo 8 update was de batterijduur goed bij mij. Wat gaat er dan fout in het ene toestel en de ander niet? Blijft vreemd.

  • Inderdaad hier ook geen last gehad van batterijprobleem.
    Misschien wel een bepaalde app of apps die niet up to date zijn die daarvoor zorgen.

1 2