Galaxy A6 Plus te zien op foto’s van keuringsinstantie

Via een keuringsinstantie in Taiwan zien we de eerste echte Galaxy A6 Plus foto. Het toestel lijkt een kruising tussen de Galaxy J5 (2017), de Galaxy A8 (2018) – met een dubbele camera zoals we ‘m kennen van de S9 Plus, natuurlijk.

Wat krijg je, als je de metalen body van de Galaxy J5 (2017) combineert met het platte ‘Infinity display' van de A8 (2018)? En daar ook nog een dubbele camera aan de achterzijde op plakt? Logisch, dan heb je in feite de Galaxy A6 Plus, waarvan wij eerdere deze week al een setje officiële renders publiceerden.

Galaxy A6 (Plus) foto's

De Taiwanese instantie die electronische apparaten met draadloze verbindingen certificeerd, de NCC, kreeg de Galaxy A6 (Plus) in handen. Dat verbaast niemand. Tenslotte kreeg ook de Amerikaanse evenknie, de FCC, het toestel al te zien. Deze publiceerde toen screenshots die bevestigden dat ook de A6 een langwerpig ‘Infinity display' heeft en geen fysieke home toets. En nu maakt de NCC het nog bonter, en publiceert complete live foto's van de A6 Plus.

Wat we zien wisten we eigenlijk al van eerder uitgelekt plaatjes. De achterzijde van de Galaxy A6 (Plus) lijkt sterk op de Galaxy J serie van 2017, inclusief metalen achterzijde en antennebanden. De voorkant lijkt op haar beurt een kopie van de Galaxy A8, die begin dit jaar verscheen. Het scherm beslaat een groot deel daarvan, waardoor er geen ruimte is voor een vingerscanner slash home knop.

De plus-loze Galaxy A6 heeft een enkele camera aan de achterkant, maar de hier getoonde A6 Plus heeft er twee. Op beide toestellen zit de vingerafdruksenor onder de cameramodule, zodat deze vrij goed bereikbaar is met je vingertop.

Eerder al ontdekten wij de belangrijkste specificaties van de Galaxy A6. Zo draait het toestel op Samsung's beproefde – maar niet erg nieuwe  – Exynos 7870 processor. De A6 zelf heeft een 5,6 inch scherm en 3GB werkgeheugen. De A6 Plus heeft een 6 inch display en 4GB RAM. De toestellen draaien bij lancering op Android 8.0.

Release

Samsung heeft de Galaxy A6 (Plus) nog niet officieel gelanceerd. Dit kan wel ieder moment gebeuren. Voor beide toestellen wordt ook een Nederlandse versie ontwikkeld, waardoor de kans groot lijkt dat ze ook hier in de winkels zullen belanden. Ze zullen te koop zijn in het zwart, blauw, paars en goud – maar niet per se in alle landen in al die kleuren. Een adviesprijs is nog niet bekend.

(via 1, 2)