Vermomde Samsung Galaxy S9 en S9 Plus krijgen Bluetooth 5.0 certificatie

Op weg naar de naderende lancering krijgen de Samsung Galaxy S9 en de S9 Plus hun Bluetooth certificatie. De toestellen werden getest onder alternatieve modelcodes, en ondersteunen – niet verrassend – Bluetooth 5.0.

Een tijdje geleden al zagen we de Galaxy S9 – en varianten – voorbij komen bij de Amerikaanse FCC. En nu hebben ze zijn dan ook gecertificeerd bij de Bluetooth SIG, ‘vermomd' onder de modelcodes SM-G490F en SM-G495F.

Galaxy S9 met Bluetooth 5.0

De 5,8 inch Galaxy S9 en de 6,2 inch S9 Plus bieden ondersteuning voor Bluetooth 5.0, zo valt in de documentatie HIER en HIER te lezen. Dat is natuurlijk niet erg verrassend – ook de Galaxy S8, Note 8 en Galaxy A8 (2018) waren eerder al compatible. Ook het gebruik van alternatieve modelcodes voor de certificatie is niet opvallend. Dat deden dat Zuid-Koreanen in het verleden vaker, tenslotte. Eigenlijk hebben de Galaxy S9 en S9 Plus de modelcodes SM-G960F en SM-G965F.

Modelvarianten

Niet alleen de internationale toestelveries  – met een ‘F' achteraan de modelcode – werden getest. We zien in de database van de Bluetooth SIG ook alle andere modellen opduiken, zoals de U en U1 (Amerikaans), W (Canada), evenals Chinese varianten – al dan niet in een dual-SIM uitvoering.

Release

Met de certificatie zijn de telefoons weer een stap dichter bij de officiële release. De onthulling vindt plaats op 25 februari, waarna de Galaxy S9 en S9 Plus vermoedelijk al half maart daadwerkelijk leverbaar zullen zijn. Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt het erop dat de toestellen duurder zullen worden dan hun voorganger. Recente geruchten over de Galaxy S9 prijs suggereren dat het toestel vanaf € 899,- over de toonbank zal gaan. De S9 Plus wordt nog eens € 100,- duurder, en is dus even duur als de Note 8: € 999,-.