Ja, de Samsung Galaxy A8 (2018) komt naar Nederland en België

Verrassend is het niet, maar  voor de goede orde melden we het toch. De Samsung Galaxy A8 (2018) – in feite de Galaxy A5 (2018) – komt inderdaad naar Nederland en België.

Ooit begon de Galaxy A-serie in 2015 als een serie met drie modellen: A3, A5 en A7. Althans, in Nederland. In 2016 en 2017 kwam de grootste – de A7 – hier niet uit, en in 2018 is alleen nog maar de A5 over. En die heet vermoedelijk A8. Wat niet verandert? Dat toestel komt gewoon naar Nederland. En België. Dat blijkt uit de bijbehorende supportpagina's op Samsung's eigen website.

Galaxy A8 (2018) in Nederland en België

Of hij nu Galaxy A5 of A8 (2018) heet, het toestel met modelcode SM-A530F volgen we al een tijdje. Vroege versies van de ondersteuningspagina's van de Nederlandse en Belgische toestelversies zijn nu te vinden op Samsung's eigen website (o.a. HIER). Wie om een of andere reden nog twijfelde aan de komst van het toestel naar ons deel van wereld kan daar nu dus mee ophouden.

De pagina's laten op dit moment nog niets los over de uiteindelijke naam van de telefoon. Zal Samsung het toestel hier ook Galaxy A8 noemen? Of ervoor kiezen de vetrouwde naam van de A5 in stand te houden? Dat zal pas blijken bij de officiële onthulling, vermoedelijk.

Specificaties

Eerder kwamen we al te weten dat de Galaxy A8 (2018) uitgerust zal zijn met Samsung's eigen Exynos 7885 processor. Er is 4GB RAM aan boord, en het 5,5 inch scherm heeft dezelfde ‘langwerpige' beeldverhouding die we kennen van de Galaxy S8. Er is geen fysieke home toets meer aanwezig, waardoor de vingerafdruksensor verhuist naar de achterkant. Onder de camera module is deze alsnog goed bereikbaar, ook als je geen enorme handen hebt. Althans, dat is onze verwachting.

Live Focus in actie

Die camera achter heeft trouwens een 16 megapixel resolutie. Aan de voorkant krijgt de A8 (2018) een heuse dual camera, waarmee je Live Focus selfies kan maken. Tevens kun je het toestel straks ook ontgrendelen met de gezichtsherkenning, die dankzij de dual front cam waarschijnlijk veiliger is dan op de S8.

Release

Op dit moment heeft Samsung de Galaxy A8 (2018) nog niet officieel gelanceerd. Daarop hoeven we niet lang meer te wachten. Traditioneel onthult Samsung haar nieuwe A-serie altijd eind december of begin januari. Kopen kun je het toestel eind januari, of begin februari. Ga er wel vanuit dat het vernieuwde design en de verbeterde features zullen zorgen voor een hogere adviesprijs dan de A5 in voorgaande jaren had. Wij rekenen voor nu op een prijs tussen de € 449,- en € 499,-. Dat, echter, is slechts gebaseerd op koffiedik kijken.

 

Lees de reacties (2)