Samsung Galaxy A8 naamgeving bevestigd door certificatie

Eerdere geruchten over de komst van een nieuwe Samsung Galaxy A8 blijken juist. Een certificeringsinstantie bevestigt dat dit de naam is van het toestel dat eigenlijk Galaxy A5 (2018) zou heten.

samsung-galaxy-a8-bt-sig-1024x653 Samsung Galaxy A8 naamgeving bevestigd door certificatie

De afgelopen jaren gingen alle Galaxy A5 modellen door het leven met modelcode SM-A5x0F. En dus leek het logisch dat de SM-A530F gewoon de A5 (2018) zal heten. Echter, uit documentatie van de Bluetooth SIG worden eerdere geruchten bevestigd. Het toestel heet straks Galaxy A8.

Samsung Galaxy A8, geen A5

De Bluetooth SIG heeft het nieuwe Samsung toestel met modelcode SM-A530F gecertificeerd. Aan boord is, zoals verwacht, Bluetooth 5.0. Interessanter is echter dat er expliciteit vermeld wordt dat het toestel Galaxy A8 heet. Tot nu toe gingen wij er een beetje vanuit dat Samsung het toestel mogelijk alleen in China een nieuwe naam wilde geven. Onlangs dook ook de Galaxy A8 Plus op – de SM-A730F – maar met de vermelding bij de Bluetooth SIG is helemaal duidelijk hoe de vork in de steel zit.

De Galaxy A8 moet qua naamgeving aansluiting bij de Galaxy S-serie. De A8 hoort dan dus bij de Galaxy S8 generatie. In inderdaad: het toestel heeft een vergelijkbaar Infinity-scherm met een beeldverhouding van 18,5:9, en geen fysieke home toets. De vingerafdruksensor zit aan de achterkant. Anders dan op de S8, zit hij onder de camera, waardoor hij een stuk beter bereikbaar moet zijn.

Maar… er is al een Galaxy A8

Inderdaad, de Galaxy A8 naam werd door Samsung al eerder gebruikt voor een toestel dat nooit in Europa werd uitgebracht. Vermoedelijk zal het nieuwe toestel in die landen dan ook Galaxy A8 (2018) gaan heten, om toch het onderscheid te maken. En over een jaar – na de release van de aankomende Galaxy S9 – verschijnt dan de Galaxy A9. Ook deze naam werd eerder al buiten Europa gebruikt, maar dat mag de pret verder niet drukken.

Het nieuwe naamgevingsschema is al met al logisch en verwarrend tegelijk. Wij zijn benieuwd of we volgend jaar dan ook kennis kunnen gaan maken met de Samsung Galaxy J8.

Dus toch een Galaxy S9 Mini?

Met de komst van de Galaxy A8 – en elders een Galaxy A8 Plus – is de kans klein dat er een Galaxy A3 (2018) komt. Dit wakkert vermoedelijk vooral geruchten aan over de komst van een Galaxy S9 Mini. Onlangs voorspelden wij al dat het uitblijven van een A3 de kans groter maakt dat er inderdaad een compacte versie van de S9 komt. Dit is bij deze natuurlijk ook nog niet bevestigd. Maar het idee lijkt opeens helemaal niet zo wild meer.

Galaxy A8 release

Los van de verrassende naamgeving, zal Samsug de Galaxy A8 gewoon op haar normale schema uitbrengen. Dat betekent: een onthulling laat in december of vroeg in januari. De Galaxy A8 kopen kun je vervolgens eind januari, begin februari. Over het prijskaartje is officieel nog niets bekend. Afgaande op Samsung’s recente prijsbeleid, rekenen wij erop dat het toestel tussen de € 449,- en € 499,- gaat kosten.

Galaxy deal tips

Praat mee