Nieuwe DeX dock voor Samsung Galaxy S9 gaat ‘Dex Pad’ heten

Conform eerdere geruchten komt er voor de Samsung Galaxy S9 een nieuwe versie van de DeX dock. Deze krijgt de naam ‘DeX Pad’, volgens informatie die wij onder ogen kregen.

galaxy-note-8-gratis-dex-station-actie-1024x509 Nieuwe DeX dock voor Samsung Galaxy S9 gaat 'Dex Pad' heten

Enige tijd terug werd via de bekende insider Evan Blass duidelijk dat Samsung met de Galaxy S9 een nieuwe uitvoering van haar DeX dock wil lanceren. Sinds de Galaxy S8 biedt de DeX Station – Desktop eXtension – een manier om van je telefoon een desktop werkplek te maken. De uitvoering voor de Galaxy S9 krijgt een andere naam, zo kwamen wij te weten.

Galaxy S9 Dex Pad

De Galaxy S9 krijgt een eigen ‘DeX Pad’. De naamgeving bevestigt Blass’ bewering dat de S9 liggend op de nieuwe DeX Pad geplaatst wordt. Daardoor ontstaat de mogelijkheid het grote scherm van het toestel te gebruiken als extra touchpad. Hierdoor is het niet meer nodig naast een scherm een keyboard ook een muis aan te sluiten om de desktop omgeving optimaal te gebruiken.

De DeX Pad zal tegelijk met de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gelanceerd worden. Mogelijk is het accessoire pas wat later verkrijgbaar. Dat was met de eerste DeX Station tenslotte ook het geval. Een prijs kwamen we nog niet te weten – alleen dat het apparaatje in het zwart verkrijgbaar zal zijn.

Release

Wanneer Samsung de DeX Pad, en vooral de Galaxy S9 zelf, zal lanceren is nog niet duidelijk. Sommige geruchten beweren dat het toestel al zijn opwachting zal maken tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, in januari. De daadwerkelijke lancering vindt vermoedelijk toch wat later plaats: vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona, bijvoorbeeld. Vervolgens ligt hij in maart of april in de winkels, met een nog onbekend prijskaartje.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra de Galaxy S9 en S9 Plus in Nederland arriveren? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Galaxy deal tips

Praat mee