Samsung wil merknaam Couphone registreren (update: VS en Korea ook)

In de Europese Unie heeft Samsung papierwerk ingediend voor registratie van de merknaam Couphone.

samsung-logo Samsung wil merknaam Couphone registreren (update: VS en Korea ook)

Soms wordt uit een merknaamregistratie direct duidelijk om wat voor product het gaat. En soms is een registratie een compleet raadsel. En dan is nog de derde categorie: het is duidelijk waarom het gaat, maar wijzer wordt je toch niet. Dit is het geval met Samsung’s aanvraag voor het merk Couphone.

Samsung Couphone

Bij de European Union Intellectual Property Office heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf gisteren een aanvraag ingediend voor bescherming van de merknaam Couphone. De omschrijving in de documentatie begint met het vermelden van de belangrijkste productcategorie: Cellular phones. Telefoons dus. Maar ook andere gadget-gerelateerde categorieën worden genoemd: ‘Tabblet computers; batteries; electric battery chargers; Communications cables; headsets; ear phones; battery chargers; Leather cases for cellular phones; leather cases for tablet computers; flip covers for cellular phones; flip covers for tablet computers; Computer stylus; docking stations; Hands-free kits for telephones; Tablet docking stations; Docking stations for mobile phones; Protective films adapted for smartphones; Protective films adapted for computer screens.’

samsung-couphone-1024x70 Samsung wil merknaam Couphone registreren (update: VS en Korea ook)

Is het een nieuwe smartphone? Of juist een dumb phone? Of stiekem toch een of andere service, al is de merknaam niet in de daarbij behorende wettelijke categorieën geregistreerd? Een telefoon(service) voor kortingscoupons dan maar? Wie weet wat een Couphone is, mag het zeggen.

De kersverse registratie zelf vind je HIER.

Update: ook in de VS (HIER) en Zuid-Korea (HIER) is de aanvraag nu opgedoken. In Samsung’s thuisland lijkt de naam vooral bestemd voor mobiele accessoires: een dock, een oplader, eventueel iets met een eigen speaker.

Galaxy deal tips

Praat mee