Galaxy Note 8 november update met o.a. Krack fix nu beschikbaar in Nederland (unbranded nu)

Het heeft geduurd, maar nu is er dan toch de Galaxy Note 8 update voor november. Althans, als je een Vodafone-branded toestel hebt. De update brengt een hoop verbeteringen, waarvan de Krack-fix een belangrijke is. Update: vanaf nu is de update ook op de unbranded Note 8 beschikbaar, én voor T-Mobile's branded model.

Vlak voor de officiële release kreeg de Galaxy Note 8 een flinke update. Dat was in september, en sindsdien bleef het stil. Maar nu is er dan toch weer nieuwe beveiligingsupdate voor het toestel. De november patch komt samen met andere verbeteringen en fixes.

Galaxy Note 8 update november

En zo rolt voor de Galaxy Note 8 dus een update uit naar firmwareversie N950FXXS1AQK9. In de eerste plaats bevat de nieuwe firmware de nieuwe beveiligingspatch van november. Deze doet een hoop, maar zorgt er vooral voor dat de Krack WPA2 kwetsbaarheid gedicht wordt.

Het ‘Krack lek' is een zwakke plek in de beveiliging van de Wi-Fi verbinding van heel erg veel apparaten. Ook smartphones bleken gevoelig, en dus rollen Google en telefoonfabrikanten met de november een fix uit. Na het installeren van de update van vandaag is ook de Galaxy Note 8 weer veilig.

Maar dit is natuurlijk niet alles. Het 576MB grote updatepakket – downloaden via Wi-Fi is dus aan te raden – bevat nog een lijst vernieuwingen. Zo worden bugs gefixt die optreden als je de Galaxy Note 8 samen met het DeX dock gebruikt. Ook de prestaties zouden met de nieuwe firmware beter moeten zijn, terwijl ook verschillende applicaties verbeterd worden.

Veilige Wi-Fi

Elders ter wereld krijgt de Note 8 met de november patch ook een nieuwe feature: Veilige Wi-Fi. Op ons van oorsprong Duitse toestel wordt deze zelfs vermeld bij de update (zie hierboven). Na installatie ontbreekt de functie echter. Mogelijk zijn alle voorbereidingen achter de schermen in ons deel van de wereld nog niet afgerond. Tenslotte gaat het hier in feite om een ingebouwde VPN verbinding. Hieronder zie je de screenshots van de functie (dank, Henk). Wij zijn benieuwd of hij binnenkort alsnog opduikt – al dan niet met een eventuele december update.

Beschikbaarheid

Inmiddels kun je deze update op alle Nederlandse versies van de Galaxy Note 8 downloaden – branded en unbranded. Hoewel het toestel een beschikbare update vanzelf begint down te loaden, kun je ook handmatig kijken of het gaat. Ga in de Instellingen naar de optie Software-update. Tik helemaal bovenin op de optie Updates handmatig downloaden, en je toestel gaat direct op zoek.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Note 8 geïnstalleerd? Ben jij nog andere nieuwigheden of veranderingen tegengekomen? Merk jij dat er bugs opgelost zijn, en zoja welke? Deel hieronder jouw ervaringen met deze eerste, echte grote update voor de Note 8. En help ons hopen dat het hek van de dam is, en het toestel vanaf nu iedere maand nieuwe patches zal ontvangen.

Lees de reacties (15)

  • Ben ik de enige die niet snapt hoe een carrier release eerder kan zijn dan een unbranded release?

  • tja weer eens een samsung grap ben eens benieuwd wanneer we in Belgie die update zullen zien!!!

    • Volgens mij zag ik Op sammobile dat belgie (proximus) aan de lijst was toegevoegd. Echter Nederland (phn) nog niet :(

      • ok merci voor de info ben inderdaad bij proximus hier in belgie maar sinds kort vind ik niks meer terug op sammobile zowel voor de note 8 als de s8+ beetje vreemd maar goed laat ons hopen dat iedereen snel die update krijgt in europa!!!

  • Vandaag binnen en geïnstalleerd:
    Huidige versie: N950FXXS1AQK9/
    N950FOXM1AQH F/N950FXXU1AQHB

  • Vandaag binnen en geïnstalleerd op mijn Samsung Galaxy Note 8 (Tele2):

    Huidige versie: N950FXXS1AQK9/
    N950FOXM1AQH F/N950FXXU1AQHB

  • De unbranded versie zojuist geinstalleerd.
    Merk vooralsnog verder geen verschil.
    Secure wifi zit er bij mij ook nog niet in.

1 2