Samsung kondigt wereldwijde uitrol Bixby aan (update: nu actief)

Samsung heeft de wereldwijde uitrol van de Engelstalige versie van Bixby aangekondigd. Update: inmiddels is de assistent ook hier daadwerkelijk geactiveerd.

Vorige week al doken de voortekenen op van een bredere uitrol van de spraakgestuurde Galaxy S8 assistent, Bixby. Wij previewden ‘m zelfs al even, althans, één functie ervan. Zoals verwacht was dat slechts een voorbereiding voor de echte uitrol, die vandaag volgt.

Bixby overal beschikbaar?

Middels een officiële aankondiging laat Samsung weten dat Bixby nu in meer dan 200 landen beschikbaar is. Uiteraard gaat het hier dan om de Engelstalige versie van de softwareassistent. Als je op de Bixby knop drukt, en Hi Bixby zegt, gebeurt er nog helemaal niets start de set-up procedure. Deze begint weliswaar in het Nederlands, maar schakelt al snel over op Engels. Het kan zijn dat je je Galaxy S8 (Plus) opnieuw moet opstarten, voordat Bixby actief wordt.

Tijdens de uitgebreide set-up procedure wil je Galaxy S8 (Plus) allerlei commando's en zinnen oeferen, om te leren hoe jij klinkt. Het loont de moeite dit allemaal te doen. In tegenstelling tot de vorige week opgedoken dictatie-functie, werkt Bixby nu vrij vlot en soepel. Als je nu naar je Bixby scherm gaat, kun je via de drie puntjes rechtsboven de uitgebreide Bixby-instellingen openen (screenshot: zie helemaal onderaan dit artikel).  Daar kun je onder meer kiezen voor een andere stem, als de standaard stem – ‘Stephanie' – je gaat irriteren.

Bixby functies

Wie de Engelse taal voldoende machtig is, kan met Bixby op de Galaxy S8 (Plus) dus allerlei handelingen uitvoeren. Eerder lieten we je al een video zien met allerlei voorbeelden. De nadruk ligt vooral op het bedienen van je telefoon zelf. Je kunt Bixby vragen om schermafbeeldingen te maken, om het geluid uit te zetten, allerlei instellingen beheren, apps starten, en nog veel meer. Ook kun je een gesproken wachtwoord instellen, waarmee je je Galaxy S8 (Plus) kunt ontgrendelen (als er niemand meeluistert).

De verwachting is, dat Bixby later dit jaar nog meer talen zal leren. Onder meer Duits zit in de pijpleiding, maar ook Spaans en Chinees zullen op termijn volgen. Zoals we al vaker aangaven, gaan wij er niet vanuit dat de assistent binnen afzienbare tijd ook Nederland zal spreken en begrijpen.

In de bij dit artikel gevoegde screenshots vind je in ieder geval nog meer voorbeelden van wat je zoal met Bixby kunt doen. Uiteraard kun je straks natuurlijk ook gewoon allerlei dingen uitproberen, om te zien of het werkt. Samsung zelf geeft hoog op over Bixby's intelligentie, en haar vermogen natuurlijk gesproken taal te begrijpen.

In de korte tijd dat wij Bixby gebruikten, werkten de meeste commando's prima. Mocht er toch iets fout gaan, vraagt hij/zij zelf om feedback. Je kunt dan de woorden aangeven die verkeerde begrepen werden. Dit is misschien vervelend, maar aan de andere kant: hoe meer feedback je geeft, hoe sneller het allemaal beter wordt.

Is Bixby al actief op jouw Galaxy S8 of S8 Plus? Laat het ons dan hieronder weten! Heb jij nieuwe, handige manieren ontdekt om de assistent te gebruiken? Ook daar naar zijn wij benieuwd!