Galaxy A5 (2017) Android 7.0 Nougat update in Nederland beschikbaar

Voor de Samsung Galaxy A5 (2017) gaat nu de update naar Android 7.0 Nougat van start in Nederland. De update brengt tevens een nieuwe beveiligingspatch met zich mee.

Twee weken geleden al begon de uitrol van de Nougat update voor de Galaxy A5 (2017) elders ter wereld. Toen kon je dus al onze beknopte preview van de update checken. Vanaf vandaag is hij ook in ons land beschikbaar.

Galaxy A5 (2017) Android 7.0 in Nederland

Voor de Nederlandse Galaxy A5 (2017) rolt nu dus firmwareversie A520FXXU2BQH4 uit. Deze brengt vooral twee dingen. Aan boord is de nieuwe versie van het Android besturingssysteem, versie 7.0. Omdat het toestel in feite al de nieuwste versie van Samsung's eigen interface had, zijn de zichtbare vernieuwingen bescheiden. Met name de icoontjes en wat kleine details worden opgefrist. Veel features die op andere Galaxy's met deze update meekomen – Samsung Cloud, Veilige Map, Filter Blauw Licht – zaten al op de A5 (2017) met Android 6.0.1.

Naast Android 7.0 brengt de update ook de beveiligingspatch van de maand augustus met zich mee. Ten opzichte van de beveiligingsupdate van juli voor de A5 (2017) voegt de nieuwe patch 50 fixes van Google zelf toe, en 12 uit Samsung's eigen keuken.

De Nougat update voor de Galaxy A5 (2017) is in Nederland beschikbaar voor de unbranded versie van het toestel. Voor T-Mobile's variant volgt de update hopelijk ook op korte termijn.

Omdat een grote Android update behoorlijk, uhm, groot is, kun je deze het beste alleen downloaden via een Wi-Fi verbinding. Zorg ook dat je ongeveer 3GB vrije ruimte hebt op je toestel, alvorens aan het updateproces te beginnen. Als het goed is, checkt je telefoon vanzelf of de update gereed is voor installatie. Kreeg je nog geen melding op jouw telefoon? Dan kun je eventueel handmatig controleren of je ‘m al kunt downloaden via Instellingen en het kopje Software-update.

Heb jij de Android 7.0 update al op jouw A5 (2017) geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten hoe hij bevalt, en welke vernieuwingen jij zoal tegenkomt!

(Dank voor de melding, RobC)

Lees de reacties (44)

  • Hoelang duurt het ongeveer op min/max voor de andere A5 2017 versies om gereleased te worden trouwens!,

  • Vanochtend (24-8) was voor mijn toestel (A5 2017 met KPN abo) de Nougat update beschikbaar. Download duurde ongeveer half uurtje (vrij trage Wifi) en installatie 20 minuutjes ongeveer. Ruim 300 apps moesten daarna nog geoptimaliseerd worden wat nog eens ruim 5 minuten duurde.

    Alles werkt prima! Paar zaken die me opvallen:
    – handig dat je nu alle apps met een swipe omhoog of omlaag tevoorschijn kunt halen
    – er is nu ook een aparte instelling (Instellingen / Display / Startscherm) beschikbaar om een paar zaken rondom schermen in te stellen
    – bij Instellingen / Apparaatonderhoud had ik (net als bij de S7) een nieuwe optie verwacht die de onderhoudsstatus optimaliseert voor bijv. games of batterijbesparing. Ontbreekt echter, dus is blijkbaar iets specifiieks voor de S7
    – er is (volgens mij) een nieuwe optie gekomen (via Instellingen / Apparaatonderhoud / Apparaatbeveiliging) die Actieve Knox-beveiliging heet. Beschrijving ziet er interessant uit, dus ik heb deze maar eens aangezet
    – Samsung Briefing is vervangen door Samsung Upday; ziet er leuk uit, maar kan er verder nog weinig van zeggen
    – mogelijkheden van Always On Display zijn iets uitgebreid; er is een optie (Facewidgets) bijgekomen, waarin je in het Always On Display 3 extra zaken kunt tonen, waar je met pijltjes doorheen kunt scrollen

    Algemene 1e indruk: positief!

  • Ik heb ook de nieuwe update ontvangen op mijn Galaxy A5 2017 naar Android 7.0, maarr nu staan de minuten onder de uren bij de tijdaanduiding op mijn vergrendelscherm zoals op de eerste foto hierboven. Hoe krijg ik die gewoon weer naast elkaar en niet onder elkaar ingesteld ?

    • Niet, maar je kan wel de klok van het always on screen op die manier instellen. Dat heeft dus geen effect op de klok op je vergrendelingsscherm.

  • Waarom krijgt de A5 2017 dan niet gelijk Android Nougat 7.1? Straks krijgt ie zeker weer niet Android O..

    • Omdat 7.1 haast geen nieuwe functies toevoegt en de helft van die functies al door Samsung is toegevoegd aan 7.0 nougat. En de A5 2017 krijgt met 99,9 procent zekerheid wel Android 8.0 Oreo.

1 2 3 5