Galaxy S8 (Plus) tip: doe meer met je USB-C OTG adapter

Leg de standaard bij de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus meegeleverde USB type-C OTG adapter niet direct in een la, nadat je je oude bestanden hebt overgezet. Je kunt er tenslotte nog meer mee doen!

Voor velen is de USB adapter die ze bij hun Galaxy S8 (Plus) vooral om bestanden vanaf hun oude telefoon over te zetten. Maar daarmee doe je de USB type-C OTG – On The Go – adapter absoluut te kort. Je kunt ‘m ook gebruiken om andere apparaten met een USB aansluiting met je S8 te verbinden.

Een handig voorbeeld hievan is een USB stick (dus ook eentje zonder USB type-C connector) die je zonder poespas in je Galaxy S8 kunt steken. Je telefoon herkent ‘m direct, en vraagt direct of je er bestanden naar of van wilt kopiëren.

Maar er is meer. Je kunt je Galaxy S8 natuurlijk met een muis gebruiken, en dat werkt prima. Het is niet per se ontzettend handig, maar het kán wel. Of je sluit gewoon een toetsenbord aan, voor het betere Whatsapp-werk. En wie muziek maakt op zijn/haar Galaxy S8 (Plus) kan er ook een volledige keyboard/controller mee aansluiten, natuurlijk.

Het is in feite natuurlijk allemaal erg logisch, dus het bovenstaande is vooral een reminder dát het allemaal kan met die kleine adapter die je gratis bij je nieuwe S8 (Plus) hebt gekregen, en die menigeen zonder nadenken direct weer ergens weglegt zonder erbij stil te staan.

Extra tip: check al onze Galaxy S8 tips! Je kunt er zomaar wat van opsteken, tenslotte 😉 .

Lees de reacties (5)

  • Wat hier niet vermeld wordt is de print functie naar een (ouderwetse) USB printer. dit kon al met de galaxy S2. vaak als je wat moet printen (kaartjes voor evenementen) ben je meestal verplicht om die oude windows PC weer op te starten, maar met USB OTG is dat niet nodig. Bij HP werkt dit in ieder geval prima. nog niet getest op Lexmark of Epson

  • Wel jammer dat je er een USB headphone kan aansluiten voor muziek maar niet om mee te bellen...heeft iemand een idee?

  • Bij mij geeft hij niks aan als ik een usb in de conector doe. Meerdere al geprobeerd maar hij pakt hem niet. Iemand een idee?

  • Ik heb een wd essents externe harde schijf en die wil ik via de OTG aansluiten op de S8 telefoon zodat ik mijn bestanden hierheen kan kopieeren maar hij herkent de schijf niet....hij geeft alleen aan apparaat wordt geladen....
    Iemand die mij een tip kan geven want schijnt te kunnen.....