Geinig: de zwevende cameraknop op de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017)

Echt, we beloven bij deze dat we binnenkort een aantal zeer nuttige tips en trucs voor de nieuwe Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) zullen publiceren. Maar eerst werpen we alvast een blik op één grappige, unieke feature van deze toestellen: de Zwevende cameraknop.

galaxy-a5-2017-a3-2017-zwevende-camereknop-floating-camera-button Geinig: de zwevende cameraknop op de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017)

Op het eerste gezicht is er niks opvallends aan de camerainterface van de Galaxy A3 (2017) en A5 (2017): het is min of meer gewoon de camera app die we kennen van andere recente Galaxy’s. Echter, een blik in het Instellingen menu toont een tot nu toe onbekende functie. De Zwevende cameraknop – een sluitertoets die je geheel naar eigen smaak overal in beeld kunt neerkwakken.

Om hem te gebruiken moet je de functie eerst inschakelen. Tik in de camera app eerst op het ‘tandwieltje’, in de hoek van het scherm om naar de Instellingen te gaan. Scroll daar een stukje naar beneden, en zet schakelaar bij Zwevende cameraknop aan.

galaxy-a5-2017-a3-zwevende-cameraknop-tip Geinig: de zwevende cameraknop op de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017)

Als je nu terug gaat naar de het camerascherm, zie je een extra sluiterknop. Leg je vinger erop, en je kunt ‘m overal naartoe slepen. Het idee is niet zo gek: soms moet je nu eenmaal je telefoon op een gekke manier vasthouden om een foto danwel selfie te maken. Je kunt natuurlijk ook de volumetoetsen gebruiken, maar die zitten altijd op dezelfde plek. Het zal dus weliswaar niet vaak gebeuren, maar die paar keer dat je de gewenste foto alleen kunt nemen me je A3 (2017) of A5 (2017) in een rare positie, is de Zwevende cameraknop mogelijk nét wat je nodig hebt.

Overigens, wij zijn stiekem natuurlijk wel degelijk benieuwd of dit een uniek snufje is voor de nieuwe A (2017) telefoons, of dat we de Zwevende cameraknop vanaf nu op alle toestellen – ahum, Galaxy S8? – gaan aantreffen. De tijd zal dit, logischerwijs, leren.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

    • Michel zegt

      Ik ga beide (A3 en A5 2017) de komende weken reviewen. Wanneer de reviews precies af zijn kan ik nog niet zeggen, maar reken op een week of twee…

Praat mee