Lancering Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) nabij, veel toffe features aan boord

Hoewel het niet meer dit jaar gaat gebeuren, is de lancering van de nieuwe Galaxy A5 (2017) en Galaxy A3 (2017) nu echt nabij. Dit valt onder meer te zien op Samsung’s eigen website.

galaxy-a5-2017-officieel Lancering Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) nabij, veel toffe features aan boord

Om precies te zijn is het nota bene Samsung’s Nederlandse site die alvast de Galaxy A5 (2017) in volle glorie toont op de supportpagina voor dat toestel. De handleiding van de nieuwe toestellen is ook al opgedoken, al moet je daarvoor op dit moment nog de Russische taal machtig zijn (PDF). We verwachten dit document op korte termijn natuurlijk ook in toegangkelijker talen op te snorren.

Één opvallend detail kunnen we al wel verraden, op basis van de hierboven genoemde handleiding: ook de kleinere Galaxy A3 (2017) heeft een vingerscanner. Dit snufjes was vorig jaar nog voorbehouden aan de grotere A-modellen, maar dit jaar krijgt ook het kleinste broertje deze uitstekende beveiligingsoptie.

galaxy-a3-a5-2017-grace-ux Lancering Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) nabij, veel toffe features aan boord

Tevens zien we bevestigd dat de nieuwe A3 en A5 (2017) de allernieuwste versie van Samsung’s eigen interface – al dan niet Grace UX genaamd – krijgen, ook al draaien ze in eerste instantie op Android 6.0.1 Marshmallow. Deze versie van de Samsung Experience interface zagen we tot nu toe alleen op de niet uitgebrachte Note 7, en op de Galaxy S7 met Android Nougat. Bonus is de aanwezigheid van de Veilige Map feature – Secure folder – die out-of-the-box op de toestellen aanwezig lijkt te zijn.

Hoe het allemaal ook moge zijn: binnen nu en een paar dagen weten we echt alle details van de Galaxy A3 (2017) en de Galaxy A5 (2017). De grotere Galaxy A7 (2017) komt, zoals bekend, niet naar Europa. De A3 (2017) moet een adviesprijs meekrijgen van rond de € 350,-, terwijl de A5 (2017) € 100,- meer moet gaan kosten. Beide toestellen zullen verkrijgbaar zijn in het zwart, blauw, en goud – een roze variant volgt vermoedelijk later.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

Praat mee