Samsung vraagt patent aan op ‘Gear Projector’

Een recent gepubliceerde patentaanvraag toont een mogelijke toekomstige uitbreiding van Samsung’s Gear lijn: een compacte, draagbare projector.

samsung-gear-projector-1 Samsung vraagt patent aan op 'Gear Projector'

Nee, dit bolletje is geen camera, maar een projector

Stel je de Gear 360 voor, maar dan met een projector in plaats van een camera. En oké, hij kan ook niet 360 graden in het rond projecteren. Maar de uiterlijke gelijkenissen tussen Samsung’s eerste commerciële 360 graden camera, en de projector in deze kersvers gepubliceerde patentaanvraag (PDF) zijn treffend.

Zoals het hoort bij het vastleggen van een concept richt deze patentaanvraag zich vooral op het beschrijven van brede ideeën en een flink arsenaal aan mogelijke toepassingen. We zien deze ‘Gear Projector’ onder meer in actie op tafel, tegen de muur, en in de auto.

Net zoals andere apparaten in de Gear lijn, laat deze projector zich bedienen door middel van een smartphone of een tablet. Je kunt er eentje koppelen, of een hele reeks, die door één of meerdere apparaten aangestuurd worden. Meer projectoren kunnen ook door meerdere telefoons bediend worden.

Als kers op de taart zien we tevens nog een variant met een kleine camera en een infraroodsensor, zodat het apparaat niet alleen beeld kan projecteren, maar ook beweging in het beeldvlak – door vinger of pen – kan detecteren. Dit maakt het mogelijk om van het projecteerde beeld een heuse interface te maken.

samsung-gear-projector-7-1024x393 Samsung vraagt patent aan op 'Gear Projector'

151: camera, 140E: infraroodsensor

Zoals gezegd: de patentaanvraag is nogal conceptueel. Hoewel hij pas nu gepubliceerd werd, stamt de originele aanvraag uit april 2015. We zien hier dan ook geen product dat op het punt staat van een commerciële release is, en een lancering tegelijk met – laten we zeggen – de Galaxy S8 zit er niet in. Maar als het de Koreanen lukt om tenminste een deel van de hierboven getoonde ideeën te bundelen in een apparaatje ter grootte van de Gear 360 – bottleneck: de batterij – dan zien we hier wel degelijk een interessante potentiële uitbreiding van de sowieso immer groeiende Gear line-up.

Galaxy deal tips

Praat mee