‘Samsung Galaxy Tab S3 komt in eerste kwartaal 2017’

Volgens insiders komt Samsung’s volgende high end tablet – de Galaxy Tab S3 – begin 2017 op de markt.

samsung-galaxy-tab-s3 'Samsung Galaxy Tab S3 komt in eerste kwartaal 2017'

Jaja, Photoshop is niet ons ding

Het is alweer even geleden dat Samsung een echt high end tablet uit bracht. De Galaxy Tab S2 kreeg eerder dit jaar weliswaar een refresh, maar een compleet nieuw model bleef tot nu toe uit. Eerdere geruchten over een komst afgelopen september werden inmiddels ingehaald door de tijd.

Nu moet het dan toch gaan gebeuren, volgens de insiders van Sammobile, die laten weten dat er tenminste twee modellen in de pijpleiding zitten: de SM-T820 met WiFi verbinding, en de SM-T825 met 4G functionaliteit. Logischerwijs zullen dit modellen zijn met een 9,7 inch schermdiagonaal (of 10,5 inch, als Samsung onverhoopt zou kiezen voor een terugkeer naar een 16:9 beeldverhouding).

Verdere details ontbreken op dit moment, waardoor we slechts kunnen gissen naar de eigenschappen van deze volgende tabletgeneratie. Een Super AMOLED scherm is uiteraard van de partij – net als in alle andere Tab S modellen – en we gaan ervanuit dat Samsung kiest voor een vergelijkbare of betere bouwkwaliteit dan de huidige Tab S2.

De belangrijkste vernieuwing zal dus intern moeten gebeuren, bijvoorbeeld met een processor van de nieuwere Exynos 8 Octa generatie, 4 GB RAM, en bijvoorbeeld 64 GB opslagcapaciteit. Hopen op een release direct met Android 7.0 Nougat mag, maar erop rekenen vereist een optimistische houding.

Als de Galaxy Tab S3 inderdaad in het eerste kwartaal van 2017 gelanceerd gaat worden, zal het niet lang duren voor er her en der meer details van de nieuwe apparaten opduiken.

Galaxy deal tips

Praat mee