Samsung’s nieuwe klaptelefoon Galaxy Folder 2 te zien op officiële afbeeldingen

Voor de liefhebber van good old klaptelefoons brengt Samsung ieder jaar nog één of twee modellen uit. Voor de Chinese markt is de nieuwe Galaxy Folder 2, waarvan wij een setje persrenders toegespeeld kregen.

galaxy-folder-2-c Samsung's nieuwe klaptelefoon Galaxy Folder 2 te zien op officiële afbeeldingen

In Nederland en de rest van Europa heeft Samsung haar smartphoneportfolio de laatste jaren aardig gereduceerd. Naast de Galaxy S7 en Galaxy Note 7, zien we de Galaxy A en J series in de lagere prijssegmenten, maar dat was het dan wel zo’n beetje. Elders ter wereld is het Galaxy aanbod uitgebreider, zoals in China waar de Galaxy Folder 2 op het punt van uitkomen staat.

Het toestel heeft een 3,8 inch beeldscherm, een 1,4 GHz processor, 2 GB werkgeheugen en 8 GB interne opslag (uitbreidbaar via microSD, uiteraard). Foto’s maak je met de 8 en 5 megapixel camera’s, terwijl de 2000 mAh accu voor voldoende uithoudingsvermogen moet zorgen.

Het moge duidelijk zijn dat de Galaxy Folder 2 technisch gezien geen hoogvlieger is. Maar wie gesteld is op zijn opvouwbare telefoon, en het T9 toetsenbord, maar wel alle voordelen van een moderne smartphone wil, kan geen buil vallen aan dit toestel. Naja, mits je in China woont, dus.

Galaxy deal tips

Praat mee