Marshmallow update van start voor de Galaxy A3 uit 2015 (update 11-10: branded)

Lang bleef het stil rond de Android Marshmallow update voor de eerste generatie Galaxy A3 – die uit 2015 – maar nu komt deze dan toch op gang. In Nederland. Voor Vodafone branded toestellen, op dit moment, wel te verstaan. Update 15 september: vanaf vandaag krijgt ook T-Mobile's toestelvariant de update. Update 11 oktober: de laatste dagen rolt de update ook voor de unbranded A3 uit in Nederland.

In navolging van zijn grotere broer, begint nu ook de Galaxy A3 uit 2015 aan de update naar Android 6.0.1 Marshmallow. De update brengt firmwareversie XXU1CPH3 naar de door Vodafone verkochte variant van het toestel. Update: T-Mobile's A3 krijgt Marshmallow door firmwareversie XXU1CPG2, de unbranded A3 krijgt firmware XXU1CPH3.

De nieuwe software is identiek aan die op de Galaxy A5 met Android Marshmallow: cosmetische vernieuwingen (icoontjes, apps) gaan hand in hand met functionele verbeteringen (permissiebeheer, lager energieverbruik in standby modus). Daarnaast brengt de update ook nog recente beveiligingspatches – tot en met die van de maand augustus (T-Mobile: juli) – mee, zodat ook op dit vlak de Galaxy A3 weer aardig bij de tijd is.

Zoals gezegd is de update inmiddels dus te downloaden op alle Galaxy A3 varianten die in Nederland verkocht zijn. Krijg je niet vanzelf een melding, dan kun je ook handmatig checken via Instellingen -> Toestel-info -> Software-update.

Heb jij de update al op jouw Galaxy A3 geïnstalleerd? Laat hieronder weten wat jouw ervaringen zijn!

Lees de reacties (20)

1 2
Gerelateerde artikelen