Samsung Galaxy J5 met de Android 6.0.1 Marshmallow update (10 okt.: nu in NL)

Hoewel de Nederlandse Galaxy J5 uit 2015 de update naar Android 6.0.1 Marshmallow nog niet kreeg, is deze in steeds meer Europese landen beschikbaar. Tijd dus, voor een kleine preview. Update 10 oktober: per direct is de onderstaande update dus daadwerkelijk beschikbaar voor de Nederlandse Galaxy J5.

We krijgen steeds meer meldingen van gebruik(st)ers die de Marshmallow update op hun eerste generatie Galaxy J5 hebben geïnstalleerd. En inderdaad: in steeds meer landen is deze beschikbaar, al moet iedereen met een officieel Nederlands toestel nog even geduld hebben (maar vermoedelijk niet lang).

De blik die wij hier op de vernieuwde software van de Galaxy J5 werpen – voor wie het bijhoudt: dit is firmwareversie XXU1BPH1, inclusief de security patch van augustus – toont wat we in feite al in de vernieuwde handleiding van de J5 zagenUpdate 10-10: uitgerold wordt inmiddels firmwareversie XXU1BPI3, met de security patch van de september.

Natuurlijk brengt Android Marshmallow ook naar de Galaxy J5 het verbeterde permissiebeheer én de Doze functie die het energieverbruik in standby iets vermindert. Zichtbaar is vooral de interface die make over kreeg.

Het notificatiescherm ziet er wat frisser uit – de sneltoetsen bovenin beeld krijgen een nieuwe kleurenscherma, de icoontjes zijn vernieuwd (als je geen thema's gebruikt), én er is de optie om te kiezen om een startscherm met plaats voor 5 x 5 icoontjes.

Zoals gezegd: officieel is de update nog niet nu dan wel beschikbaar voor de Nederlandse Galaxy J5, al verwachten wij dat deze niet lang meer op zich zal laten wachten. En ook qua beveiliging kan de J5 er weer eventjes goed tegenaan, dankzij de nieuwe patch.

Lees de reacties (69)

    • Jij hebt dus de officiële Nederlandse versie, wat mij verbaast want zoals ik het kan zien op sammobile.com is die er helemaal nog niet maar wat doet ie bij jou als je bluetooth aanzet met het batterijverbruik?

      • Toch gewoon op de reguliere manier gekregen met software update
        android 6.0.1
        jf500fnxxu1bpf5
        niv bev patch 1 aug 2016

        ik gebruik nooit bluetooth. Misschien moet je hem niet automatisch laten scannen naar nieuwe apparaten

  • Ik had ruim een maand geleden de Portugese ROM al geïnstalleerd (bevat ook de Nederlandse taal) maar hij vreet echt compleet m'n batterij leeg, 100% Bluetoothverbruik. Heel vreemd, doet ie op 5 niet.

  • Heb trouwens sinds vanmiddag de Turkse ROM geïnstalleerd en die doet helaas precies hetzelfde. Lijkt mij een flinke bug in Marshmallow op de J5

1 2 3 7
Gerelateerde artikelen