Samsung Galaxy S4 (vier) krijgt update met security patches van september

De in het voorjaar van 2013 uitgebrachte Galaxy S4 krijgt vandaag van Samsung een significante firmwareupdate, die vooral een set security patches naar het toestel brengt.

Drieëneenhalf jaar na release heeft Samsung de Galaxy S4 nog niet opgegeven, getuige een nieuwe update die vandaag op het toestel arriveert. De ruim 417 MB grote update laat het Android besturingssysteem bij versie 5.0.1 – waar het toestel sinds maart 2015 op draait – maar de beveiliging krijgt een fikse boost: de security patches tot en met september zijn aan boord.

Volgens de informatie die Samsung bij de update aanbiedt, worden er tevens nog wat bugs weggestreken, en een paar features evenals de prestaties verbeterd. Wat je noemt een stevige onderhoudsupdate dus, die de levensduur van de Galaxy S4 vermoedelijk nog een aardig stuk verlengt, wat betreft prestaties en stabiliteit.

Samsung wordt vaak – terecht – bekritiseerd om haar niet altijd even duidelijke updatebeleid. Maar het feit dat de populaire Galaxy S4 – die nog altijd door velen gebruikt wordt – nu, drieëneenhalf na de oorspronkelijke release, nog van beveiligingsupdates wordt voorzien is helemaal geen slechte zaak.

Op dit moment is de update beschikbaar op de unbranded Galaxy S4 (normale en Black Edition) – de oorspronkelijke GT-I9505, dus. Later volgen hopelijk ook updates voor de branded varianten, en de Value Edition van het toestel.

(Dank voor de heads up, Henk!)

Lees de reacties (21)

  • Nou, ik vindt dit toch wel een zeer goede zaak hoor!
    Kan niet anders zeggen dan dat ik het gevoel krijg dat Samsung erg z'n best doet om (in ieder geval) hun telefoon-lijn goed te verzorgen!
    Misschien nog niet optimaal voor iedereen, maar gezien hoe lang dit toestel op de markt is en dan nog steeds (security) updates krijgen, vindt ik alleen maar vóór Samsung spreken!

  • Update meldt zich al enkele dagen, vandaag hem ook geïnstalleerd. Gevolg: een telefoon die niets meer doet, en steeds opnieuw uitkomt op "set warranty bit: kernel". Lijkt me toch een probleem dat een benodigde software-update ervoor zorgt dat een gsm helemaal niets meer doet? Of heb ik iets niet goed nagelezen en hierdoor 'n foutje gemaakt?

    • Gisteren 25 september update ge-installeerd, geen enkel probleem. Patch 2016-09-01 LRX22C.I9505XXUPPI1.
      Toestel werkt gewoon zoals daarvoor.

  • Bijzonder dat na de update mijn Google zoekbalk is verdwenen uit mijn startscherm. Indien ik hem handmatig terugplaats krijg ik er zo'n irritante witte balk voor terug.

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen