Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start in Nederland (update 11 mei: S4 VE Deep Black nu ook)

Het lijkt erop dat de Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start is in Nederland – als eerste komen gebruik(st)ers met een branded toestel van Vodafone aan de beurt, zo blijkt uit de eerste meldingen. Update: we krijgen nu ook de eerste meldingen van de update op unbranded toestellen.

Update (17 april): ook voor de Galaxy S4 Black Edition is Android Lollipop inmiddels beschikbaar.

Update (1 mei): vanaf vandaag is de update ook op T-Mobile’s Galaxy S4 te installeren.

Update (11 mei): de zogeheten Deep Black variant van de Galaxy S4 Value Edition krijgt op dit moment ook de update naar Android Lollipop.

Tip: check indien gewenst ook ons artikel over SMS, TouchWiz en andere problemen na de Lollipop update op de Galaxy S4. Problemen met de speakers en het geluid laten zich oplossen door het wissen van de cache partition.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-unbranded1 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start in Nederland (update 11 mei: S4 VE Deep Black nu ook)

Nog geen twee weken geleden toonden we al een kleine preview van Android Lollipop op de Galaxy S4, en nu begint de nieuwste versie van het besturingssysteem dus ook in ons land te arriveren. De primeur heeft Vodafone’s branded toestelversie, die Android 5.0.1 en firmwareversie XXUHOB8 krijgt. Update: inmiddels rolt de update ook binnen op de eerste unbranded toestellen – toestellen die niet bij een provider zijn gekocht. Op deze toestellen heeft de firmware versienummer XXUHOB7.

De update is ongeveer 1 GB groot – je hebt in totaal 3 GB vrije ruimte nodig om ‘m te installeren – dus je kunt ‘m het beste downloaden via een WiFi verbinding. Op korte termijn zal de update ook beschikbaar zijn via Samsung’s Kies programma op de PC.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-update-nederland-start Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start in Nederland (update 11 mei: S4 VE Deep Black nu ook)

In ieder geval zul je merken dat er na de update het een en ander veranderd is: de interface gaat flink op de schop. De menu’s en standaard applicaties kregen allemaal een make over die past bij het nieuwe Material Design van Android Lollipop. Tevens laat deze update – in tegenstelling tot de eerdere Lollipop versies op bijvoorbeeld de Galaxy S5 – de ouderwetse Stille modus in tact. Je kunt de S4 dus gewoon op stil zetten met de vertrouwde sneltoets.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-2 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start in Nederland (update 11 mei: S4 VE Deep Black nu ook)

Ook achter de schermen brengt de update nogal wat nieuws – op technisch vlak wel te verstaan. Zo maakt de Galaxy S4 met deze update ook de switch naar de zogeheten Android Run Time, die ervoor moet zorgen dat het systeem soepeler draait.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-update-nederland-start-apps Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start in Nederland (update 11 mei: S4 VE Deep Black nu ook)

Update: inmiddels is ook duidelijk dat de Slim scrollen feature verdwijnt met deze update. Met Slim scrollen kon je je toestel automatisch – bijvoorbeeld – een webpagina laten scrollen als je de stand van het toestel of je hoofd aanpast. Hoewel niet door velen gebruikt, is het toch opvallend dat een feature door een update geheel verdwijnt. Naast Slim scrollen is ook de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen door gezichtsherkenning – Gezichtontgrendeling – verdwenen (dank, Mathijs!).

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-smart-scroll-gezichtsherkenning-weg Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 van start in Nederland (update 11 mei: S4 VE Deep Black nu ook)

Geen Gezichtontgrendeling meer, en geen Slim scrollen

Zoals gezegd: de update is nu van start voor de unbranded en de Vodafone branded Galaxy S4, én voor T-Mobile’s toestelvariant. Wanneer T-Mobile’s toestelversie volgt is nog niet bekend. De update voor de Value Edition (GT-I9515) komt op een later – nog niet bekend – tijdstip.

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S4? Deel hieronder dan jouw ervaringen!

(bedankt voor de melding, Markus, Joeri, Mathijs et al)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

  • zegt

   ik heb een vraag heb jij hem al binnengehaald voor de s4 ik heb samsung opgebeld daar was nog niets bekent en bij de samsung deales ook niet
   ik zit met smart tewachten op de update Gr

  • Maurice zegt

   Is dat een upgrade? Lijkt me eerder een downgrade!
   Geen sms meer , de optie vegen op schermbeveiliging kan ik niet meer kiezen dus verplicht een pin of patroon instellen. Gezichtsherkenning niet meer zichtbaar nou was dat al een bagger functie!!! Lijkt wel een b-film met slechte acteurs en een heel slecht script met een voorspelbare afloop. Oplossen die hap anders volgende keer een cheap toestel uit china!

   • Elisa zegt

    Ook ik heb hetzelfde probleem. Kan mijn sms niet meer lezen en de batterijduur is vreselijk verkort. Bovendien is de nieuwe interface niet mooi. Heel graag een oplossing voor het sms-probleem.

    • linda Maria zegt

     Zelfde probleem, baal enorm dat ik mijn sms niet kan lezen!!!! Ik kon makkelijk 2 dgn met mijn batterij doen…nu is hij binnen 1 dag leeg en dan heb ik niet eens foto,s gemaakt!!!!!! Ik baal zo enorm…was echt heel tevreden met mijn telefoon maar nu….grrrrr….wat een drama

    • olsth009 zegt

     Sorry maar ik ben het er niet mee eens,
     Ik vind het wel rot voor je natuurlijk maar ik vind het wel mooi,
     En ben er blij mee.
     Ik hoop dat jij dat toch ook word.

    • Charlotte zegt

     Ook ik zat met het zelfde probleem met mijn S5. Na 4 uren, gaf mijn batterij 60% aan, terwijl ik het amper had gebruikt.
     Nu ik de instelling bij berichten heb gewijzigd, kan ik weer 2 hele dagen gebruik maken van min tel
     Ga naar de instellingen van berichten/SMS
     Klik op ” standaard berichtenapp”
     Klik op ” Rich Communications” en vink dat uit.
     Probleem opgelost

     IMS Framework zorgt er nml voor dat de media met elkaar kan synchroniseren.

   • Jackstrr zegt

    Hahaha helemaal mee eens!! Ik lach wel maar ben echt niet blij. Wilde ‘m niet downloaden maar drukte na 3 weken dan tog per ongeluk op Installeren.
    Wat een ellende die update. Batterij zo leeg, alles ziet er totaal anders uit, instellingen op andere plekken, pfff. Zodra ik thuis ben even Back up’en en eraf met die troep.

    • Charlotte zegt

     Ga naar de instellingen van berichten/SMS
     Klik op ” standaard berichtenapp”
     Klik op ” Rich Communications” en vink dat uit.
     Probleem opgelost

  • Theo zegt

   Ik heb ook Hi, maar kreeg de update afgelopen donderdag beschikbaar.
   De layout viel tegen. Evenals een enkele app die ik niet meer werkend krijg.

 1. zegt

  De update op mijn Galaxy S4 heb ik geïnstalleerd. Alles goed behalve de SMS-functie. Berichten zie je wel, maar opent niet de pagina. Alles werkt wat sneller en een mooi design.

 2. azalaia zegt

  Ik ben van plan om in mei / juli dit jaar de Samsung Galaxy S4 met hopelijk lollipop aan te schaffen. Ik heb Telfort/KPN. Nu wil ik er een Sliding Bluetooth Keyboard Case bij kopen zodat ik ook een fysiek toetsenbord erbij heb. Is dit samen te bestellen?

 3. LeoH zegt

  Wel wat probleempjes met wifi. Wifi-netwerk switchen forceert een soort herstart en verbinden met mijn 5-Ghz netwerk lukt helemaal niet meer. Verders werkt alles goed.

 4. André zegt

  Nu twee dagen running. De S4 is een stuk sneller geworden. Alleen de SMS-functie is vervelend. Er wordt alleen de eerste regel getoond. Na selectie van deze regel zijn de oude berichten, incl de laatste, niet zichtbaar. Hoop dat er snel een fix voor komt.

 5. Marco Zwetsloot zegt

  Ik heb 2 weken geleden de versie die in Engeland gereleased was geinstalleerd, deze heeft als versienummer I9505XXUHOB7 (5.0.1). Is de versie vermeld bij de foto alleen voor de VF branded toestellen of kan ik met mijn unbranded toestel ook nog een update naar B8 verwachten ?

 6. Wolfvy zegt

  Ik heb net als iedereen hetzelfde probleem qua sms berichten. Het is leuk als je bij je DigiD moet want, alles gaat per sms controle. Veel in ieder geval. Hoop dat net er zo snel mogelijk een fix voor komt.. Het is een klein iets maar, toch wel zo prettig als je je sms berichten kunt lezen.

 7. Kay zegt

  Sinds gisteren binnen. Draait netjes maarrr. de batterijduur is ontzettend verkort. 4 Uur van 100% naar 20%.. zwaar kleaute

  • B. zegt

   Nouja zeg, gelukkig begon ik de reacties te lezen. Ik heb de melding binnen gekregen maar durfde niet te installeren, zo te zien aan de reacties ga ik dat voorlopig ook niet doen, wat een k*zooi

 8. Nick zegt

  Ondertussen nog steeds de update niet binnen op m’n unbranded S4. Enig idee hoe lang het duurt voordat ik de update kan binnenhalen?

 9. marlous zegt

  Zojuist de update geinstalleerd op mijn unbranded s4. Alles kijkt tot nu toe oke maar mijn sms functie is raar. Ik kan wel de berichten lezen maar het toetsenboord verschijnt niet als ik eventueel iets terug zou willen sturen.

  Iemand een idee of oplossing?

  • petervv zegt

   Ik heb hetzelfde. Heb nog nergens een oplossing zien staan. Voorlopig maar google hangouts als standaard berichten app geïnstalleerd.

   • marlous zegt

    Kom er net achter dat het toetsenboord is weggehaald van berichten van t-mobile. Dus no reply nummers! Tikte een gewone contact aan en toen deed die het gewoon. (Lekker dom van mij)

 10. Martijn zegt

  Even een update aanvulling: Ik heb net een update naar LP gedaan op mijn unbranded Black Edition VE! En alles werkt perfec!

 11. zegt

  Samsung begonnen met het uitrollen van Android 5.0.1 Lollipop voor de Samsung Galaxy S4 (unbranded versie) maar is nog niets bekent bij samsung zelf heb net gebeld. RAAR………
  en de samsung dealers hebben hem ook nog niet

  gr

 12. ossie zegt

  Samsung s4 lollipop 5.0.1

  kan geen briefing instellen in app alarm. om een gesproken tekst uit te laten spreken.
  dit kon wel in 4.4.2 versie . taal en invoer/opties tekst naar spraak staat goed ingesteld.
  doe ik iets verkeerd?.

 13. Angela Veulemans zegt

  Update gedaan S4 maar kan nu geen SMS berichten meer lezen. Ligt dit aan de instellingen of een foutje in update?

 14. Christophe De Cleene zegt

  Ook net binnengehaals en geen issue met SMS. Daarentegen stopt TouchWiz-start voortdurend wanneer ik app-icoontjes wil verplaatsen op mijn hoofscherm of in folder wi plaatsen. Nieuwe widgets zijn ook niet mogelijk. Iemand een idee?

  Bedankt

 15. Ed zegt

  Waarom kan ik nog niet updaten? Heb de unbranded versie van KPN. OTA en Kies al geprobeerd. Weet iemand misschien waarom het niet lukt?

  Gr. Ed

 16. Nick zegt

  Vanmorgen de update binnengehaald. Tot nu toe geen problemen gevonden. De SMS-functie werkt ook zonder problemen met Android 5.0.1 op mijn unbranded S4.

 17. stacker100 zegt

  Na update S4 kan ik ook geen sms meer lezen, ook swipen op bericht om te antwoorden op een sms opent geen venster…wachten op update zeker? Heb voorlopig Textra geinstalleerd.

 18. Gast zegt

  Ook nog steeds niks op de S4 GT-I9515. Weet iemand hoe dit kan? Heb een unbranded telefoon. Duurt het soms langer voor de GT-I9515, of hoort dat even snel te gaan als de GT-505?

  • Mpmh zegt

   Het is in feite een ander model telefoon voor Samsung. Er zit volgens mij dezelfde hardware in, maar ze hebben andere apps, achtergrondjes en ringtones meegeleverd, dus de software is wel anders.

   Het kan even duren voor de versie voor GT-I9515 komt. Je kunt hier overigens kijken wat de laatste nieuwe is:
   http://www.sammobile.com/firmwares/database/GT-I9515/PHN/
   Let op, deze link is voor UNBRANDED GT-I9515

 19. Maurits zegt

  Goedenavond,

  Mijn GT-I9505 heb ik online bij Vodafone gekocht. Heb er aan het begin veel problemen gehad. De laatste keer dat hij na reparatie was teruggekomen, leek er andere firmware op te zijn gezet. Nu heb ik I9505XXUGNH7 (lijkt de voorlaatste Kitkat-versie). Kan dit een reden zijn dat ik nu nog steeds geen Lollipop heb ontvangen en is er iets aan te doen?

  Groet,

  Maurits

  • Michel zegt

   Dat is inderdaad de op-een-na-laatste KitKat versie. Eigenlijk moet dit geen belemmering zijn voor de update. Staat het automatisch controleren op updates wel aan? Heb je zelf al handmatig gecheckt? (zie Instellingen – tab Meer – Toestel-info – Software-update etc.)

   • Maurits zegt

    Bedankt voor je reactie. Dat had ik inderdaad dagelijks gedaan. Inmiddels komt de update bij mij ook binnen. Échte Goede Vrijdag dus. 🙂

 20. Diany zegt

  Update zojuist gedaan, Draait geheel probleemloos, sms werkt ook gewoon. Alle applicaties starten wel een stuk sneller op, dat is een verbetering.
  Persoonlijk vind ik het nieuwe design niet mooi, vooral niet de blauw/wit combinatie in het snelmenu bovenin, slecht leesbaar.

 21. Otto zegt

  De update geïnstalleerd op mijn unbranded s4 via kies. Werkt perfect en probleemloos. Het hele systeem is stukken sneller geworden. Ben er zeer tevreden mee 🙂

 22. Mpmh zegt

  Weet iemand hoe het zit met het geheugenlek in 5.0.*? Android System zou veel meer RAM gebruiken dan nodig door dat lek, waardoor apps regelmatig zomaar afsluiten/crashen.

  Heeft Samsung dit voor deze release van 5.0.1 opgelost?

 23. Hardlopertje zegt

  De langverwachtte Lollipop 5.01 op mijn Galaxy S4 (sinds vandaag). Update is vloeiend verlopen en ziet er prima uit! Blij dus.

 24. Cathri zegt

  Ik heb de update gister geinstalleerd. Lijkt bijna allemaal te werken, alleen kan ik niet meer, zoals bij de vorige versie, links naast de “home toets” instellingen aanklikken om bijvoorbeeld verbinding, accounts, mijn apparaat te bekijken en/of te wijzigen. Kan toch niet zo zijn dat dit nu verdwenen is???

  • Mpmh zegt

   Ik weet niet of die link in dat menu verdwenen is, maar als die echt weg is kun je altijd nog via Apps (waar *alle* apps van je telefoon staan, dus niet je hoofdscherm) naar instellingen. Dat instellingen icoontje kun je ook op je hoofdscherm zetten zodat je er makkelijker bij kunt.

   Functies waarvan ik wél zeker weet dat ze verdwenen zijn:
   – Telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning
   – Automatisch scrollen door naar beneden te kijken

   • Diany zegt

    De optie Instellingen zit nu bovenin het snelmenu En ik vind het inderdaad ook niet handig, twee handelingen waar je eerst met 1 toe kon.

    Zelfde als batterij duur, normaal kon ik er anderhalf tot twee dagen mee doen (ik ben niet de hele dag op mijn telefoon bezig) maar nu haal ik amper 1 dag. Balen dus.

  • Mpmh zegt

   SMS kun je fixen door je toestel opnieuw te starten, als dat niet helpt moet je een factory reset doen OF je kunt een ander SMS appje gebruiken zoals Google Hangouts. Als je voor de factory reset kiest, vergeet dan geen backups te maken van alles wat op je telefoon staat. (Apps, whatsapp database, contacten, sms, foto’s, ringtones die er niet standaard in zaten, enz)

 25. Jeroen zegt

  Na de update van lollipop heb ik in het vergrendelscherm een schoentje staan. Is volgens mij een stappenteller. Wie weet hoe dit schoentje te verwijderen is?
  Voor de rest is de update goed verlopen en draait mijn S4 als een zonnetje

  • sab zegt

   Hoii,

   Is idd een stappenteller van de standaard S health app die op je samsung staat.
   Ik heb deze bij applicaties uitgezet.. want ben hoogzwanger en stap dus zoiezo niet veel haha..

   Plus dat ik het enorm irritant vond, zo’n schoen in beeld..

   Dus s health uitzetten, dan verdwijnd die voet ook!

    • CW. zegt

     Hallo,
     Dat schoentje heb ik ook in beeld en dat vind ik erg vervelend, hoe zet je de stappenteller uit? Misschien domme vraag, maar hoop dat u mij dat kan uitleggen!
     Alvast bedankt.

 26. Lollipop5 zegt

  Als ik op Samsung Kies 3 firmware upgraden en initialiseren aantik, krijg ik een melding: “Initialisatie niet ondersteund door GALAXY S4 (GT-I9505)” Iemand die hier meer van weet?!

 27. Suave zegt

  Ook sms probleem, heel irritant. Chrome laat ook geen tabbladen meer zien, nog irritanter! Een update dient een verbetering te zijn…

  • Léon zegt

   Chrome is een instelling die je even aan moet passen.
   Instellingen / tabbladen en apps samenvoegen en dan kiezen voor uit. Dan heb je je tabbladen weer terug

 28. anoniem zegt

  Ik heb hem nog steeds niet binnen. Weet iemand wanneer die komt voor de s4 I9505XXUFNC4 Black edition? Ik kan het echt nergens vinden.

 29. tracy zegt

  Sinds de update heb ik alleen maar problemen met mijn s4-hi.. batterij snel leeg, geluid valt steeds weg of heel zacht terwijl ie op zun luidst staat, hij reageert soms nergens op of kan me apps niet afsluiten! Zijn er meer mensen die deze problemen hebben? Ik wordt er helemaal gek van!

 30. Jolanda zegt

  Verschrikkelijk deze update. Mensen niet installeren is mijn advies! Hele indeling is naar de knoppen. Ik heb standaard 3 beginschermen waarvan 1 helemaal gevuld is met contacten, wat moet ik er mee. Dan de kleur blauw-wit. Ik had hem eerst helemaal gepersonaliseerd. En de apps die ik het meeste gebruikte had ik op de voorpagina… allemaal weg. Sms berichten niet kunnen lezen, geluid op z’n hardst is te zacht. Telefoon gesprek valt halverwege weg. Vind het knap waardeloos. liefst gooide ik mijn hele telefoon weg. Kan er niets meer mee. Dus heeeeel snel die update en heeel goed testen voordat jullie zo’n rotzooi op de markt brengen.

  • Jackstrr zegt

   Ook helemaal mee eens! Alles Wat je gewend was is weg, plus het is echt zwaar afwijkend van wat het was en HOORT te zijn. Tis net zo idioot als van windows 7 naar Windows 8. .. onlogisch onhandig, totaal veranderd en daarom niet bepaald gebruiksvriendelijk

 31. Joëlle zegt

  Sinds 3 april de update, zag er in eerste instantie allemaal mooi uit!

  Na een halve dag erachter dat de batterij wel erg snel leeg gaat.

  Vervolgens kwam ik erachter dat filmpjes afspelen blijft hangen op het beeld maar het geluid wel doorloopt en het beeld na een minuut ongeveer weer begint en daarna gewoon achter blijft lopen op het geluid (video terug spoelen etc heeft geen zin)
  Opnieuw opstarten lijkt (tijdelijke) oplossing hiervoor te geven, maar zit ik jou ook niet steeds op te wachten.

  SMS openen is al gemeld, erg vervelend ook.

  Apps kan ik niet verplaatsen op mijn hoofdscherm.
  toch wiz crasht dan en vervolgens slaat mijn hele telefoon vast voor een aantal seconden.

  Als laatste ook erg traag met het laden van sommige dingen.
  Whatsapp kan soms wel een paar minuten duren voor ik mijn gesprek overzicht te zien krijg.

  Al bij al erg veel spijt van de update.

 32. yvet zegt

  Wat een drama sinds de update.!!!!

  – kan geen smsjes meer openen, alleen de eerste regel is zichtbaar. Er blijft maar staan dat ik 2 nieuwe berichten heb.

  -toestel is veel trager

  -toestel loopt ineens veel vaker vast

  • Bernard zegt

   Hallo aan alle SMS-ontheemden!

   Gisteren ook de upgrade gedaan naar android 5.0.1…..en kon inderdaad ook mijn SMSjes niet meer openen met de App “Berichten”. Ben geswitched naar de App “Hangouts”….niet ideaal, maar daar kan ik SMSjes wel openen, lezen en beantwoorden!! Even wachten op de volgende update waar ze dit probleem ongetwijfeld gaan fixen…en dan weer ‘terugschakelen’.

   Het switchen van je SMS verkeer naar “Hangouts” doe je als volgt: “Instellingen”…”Meer”…”Standaardapplicaties”….”Berichten”…..selecteer “Hangouts”

   Je krijgt nu wel n lullige melding over ‘verlies van handige opties’ (niets van gemerkt), maar met deze App kun je in ieder geval je SMS verkeer weer onderhouden.

   Succes, Bernard

 33. Jacques zegt

  Ik heb na deze update een probleem met de bluetooth connectie in de auto.
  De bluetooth optie van de auto wordt uitgeschakeld, nadat deze connectie heeft gemaakt met mijn telefoon, dus ik kan niet meer handsfree bellen. Die optie kan ik vervolgens ook niet meer inschakelen. Als ik de auto uitzet en opnieuw start, wordt bluetooth weer geactiveerd, deze blijft ook actief als ik bluetooth op mijn telefoon uitzet.

  • Wim zegt

   Ik heb precies hetzelfde: bluetooth verbinding om in de auto handsfree te kunnen bellen. Deze verbinding wordt uitgeschakeld zodra ik een telefoontje ontvang (en opneem) of zodra ik iemand bel. Op deze manier kan ik dus nooit meer handsfree bellen.

  • Frank zegt

   Ik heb ook een probleem met bluetooth in de auto. De telefoon maakt wel connectie, maar zodra ik een nummer heb gebeld wordt er direct opgehangen. De andere telefoon is ook niet gebeld.
   Als ik het toestel eb de auto uitzet en aanzet, werkt het 1x. Daarna niet meer.

   Ik heb er helaas ook nog geen oplossing voor (ja, voorlopig met de iPhone in de auto bellen…..).

 34. Léon zegt

  Ik heb sinds afgelopen vrijdag mijn unbranded S4 voorzien van de update (I9505XXUHOB7). Alles lijkt vooralsnog prima te werken en ook met de SMS geen problemen (voorzover dat nog gebruikt wordt nowadays lol).
  Waar ik wel tegen aan loop sinds de update is dat filmpjes afspelen WAARDELOOS is! Steeds als ik een filmpje wil bekijken via de standaard browser of Chrome, Facebook of net wat dan ook dan begint het goed, maar na een halve minuut loopt het beeld vast en het geluid loopt door. Vervolgens komt het beeld na een tijdje weer terug maar loopt het in slowmotion door en begint ook het geluid te haperen. Heb het cachegeheugen al geleegd (eerst per app maar vervolgens ook van de hele telefoon) maar niets lijkt te helpen.

  Zijn er meerderen met deze ellende en hebben die een oplossing gevonden of ben ik de enige (zonder oplossing)?

  • Willem zegt

   De oplossing:

   – Ga naar instellingen – meer – toestel info
   – klik nu 10 keer op “buildnummer”. Hiermee open je de verborgen Ontwikkelaarsoptie
   – Ga weer terug naar instellingen – meer – ontwikkelaarsopties
   – kies bij ontwikkelaarsopties – media (vrij onderaan) – NU player gebruiken.

   Klaarrrrrr!!!!

 35. Elien zegt

  Heb hem net… Ik vind de berichten app veel te kleurrijk… en in de andere apps, zoals galerij mag het ook terug een donkere achtergrond zijn ipv blauw/wit!! Heb voor mijn berichtenapp Textra, maar gebruik deze al langer omdat ik zo smileys kan versturen, wat ik niet kon met de standaard app… Voor de rest lijkt het oké,

 36. Enes zegt

  Heb gisteren de upgrade gedownload ben er blij mee op een probleem na. Ik kan mijn apps niet meer verplaatsen. Wanneer ik een app ingedrukt houd om te verplaatsen krijg ik een melding “touchwiz-start is gestopt” en vervolgens keer ik terug naar een app of functie die ik voor het laatst heb gebruikt en wanneer ik dan op de home button druk is alles weg, voor een paar seconden. Erg vervelend ik kan ook geen widgets plaatsen op een tabblad dan gebeurd het zelfde.

 37. Anita zegt

  Vandaag update gedownload maar daarna crisis….geen agenda meer te zien dus hoe laat ik morgen afspraken heb ben ik nu kwijt en zoals velen…kan ik mijn sms-jes niet meer openen. Weet iemand hoe ik mijn agenda weer kan zien?

 38. ingrid zegt

  Ik hier ook problemen: scherm dat komt voor ik mijn code heb ingetoetst geeft niet aan of ik whatsappjes heb. Ook geeft hij geen gmail aan als dit binnenkomt. Kan wel sms lezen. Krijg steeds om het kwariter (ik wis het nu steeds) dat hij google play-service moet updaten. Dat kan niet: ik kan alleen maar verwijderen(dat overigens ook niet kan) en openen. Geen update dus. Twee snelkoppelingen naar Dropbox en nog eentje (weet de naam niet meer) kwijt, ze staan nog wel op de telefoon overigens. Batterij is na 4 uur bijna leeg. Ik ga nu dus maar naar fabrieksinstellingen terugzetten. Later meer.

 39. sab zegt

  Ik heb sinds vandaag ook de update op mijn samsung s4.

  Bevalt eigelijk wel goed.. geen storingen of defecten met sms of wat dan ook.

  Het enige irritante vind ik, dat ik niet meer op de hoogte wordt gebracht als ik een gemiste oproep heb.

  Het staat nergens meer in beeld…

  Overal lees ik dat ik dit kan aanpassen via het vergrendelscherm.. maar alleen als je ontgrendeld met “vegen”

  Anders kun je niks aanpassen :s
  Ik ontgrendel altijd lekker veilig met een pincode.. en nu kan ik dus totaal niks aanpassen m.b.t mijn vergrendelscherm..

  Iemand hier al een oplossing voor?

 40. Petra zegt

  Na de update kan ik mijn sms niet meer zien. Staan belangrijke dingen in. Hoe kan ik die weer lezen, zover dat ik alles kwijt raak? Ik baal hier van! Ben ik als kwijt als ik terug naar fabrieksinstellingen ga?

  • jolandajoey zegt

   sms is bij mij niet meer leesbaar….klik hem aan….maar tekst verschijnt niet….heb de instellingen aangepast…maar blijft niet leesbaar

 41. marielle zegt

  Zijn er meer menssen die last hebben van het verlies van het aan geven van het led lampje? Als je sms of groeps aps of fb binne krijgt.

  • Shelley zegt

   Hier ook het probleem met de led notificatie. Hij doet het bij geen enkele applicatie meer. Heeft er al iemand een oplossing kunnen vinden?

  • marjolein zegt

   ja heb ik ook als ik het toestel op stil zet snachts dan doet het ledlampje het niet als ik een what appje krijg of smsje terwijl het dit wel deed bij de oude versie?

 42. Sibren zegt

  Heel leuk die update, grote verbetering, maarrrrrrrrrr

  Als ik widgets wil plaatsen krijg ik een melding dat touchwiz is gestopt en gaat het scherm op zwart! vergrendelen en ontgrendelen zorgt ervoor dat ik hem weer kan gebruiken, maar ik wil wel heel graag widgets plaatsen! Meer mensen met dit probleem?

 43. Michelle zegt

  Vorige week de update gehad en mijn telefoon is compleet veranderd! Graag zsm een oplossing voor de sms berichten. Ik kan ze niet meer lezen en er staan hele belangrijke smsjes tussen! Ook kan ik nu de muziek afspeler niet stoppen… ik ben niet tevreden!

 44. Sylvia zegt

  Jongens! Leest er niemand de eerder geposte berichten!? Pff, tig keer dezelfde vragen steeds. Terwijl er al zo vaak oplossingen aangedragen zijn. Lees!

 45. zegt

  Zeer tevreden na installatie, het voelt alsof ik een nieuwe telefoon heb, maar dat vind ik helemaal prima!

  En logisch dat je em opnieuw moet instellen na zo’n grote software-update, dat kun je toch verwachten!

  Alternatieve berichten-app: gebruik Google Hangouts en je bent van al het gedoe verlost.

  Jammer genoeg is het leeglopende batterij issue uit KitKat nog steeds niet gefixt. Wat je moet doen om dit te fixen is het volgende:
  – applicatiebeheer: en dan in deze volgorde Berichten + Chatten + IMS Framework: eerst cache legen en vervolgens gedwongen stoppen. Scheelt onwijs veel batterij!
  Mocht dit niet helpen, zet em dan op Vliegtuigmodus en dan opnieuw opstarten en dan bovengenoemde stappen uitvoeren, vervolgens Vliegtuigmodus uitzetten.
  > steeds na opnieuw starten of uit/aanzetten deze stappen uitvoeren.
  Ik heb overigens ook de Facebook app eraf gegooid, scheelt ook enorm veel batterij!
  Andere tip: installeer Lux; dan kun je je schermhelderheid aanpassen aan de omgeving. Of gewoon handmatig je scherm donkerder zetten.

  Veel succes/plezier!

 46. abhilash zegt

  hallo,
  een vraagje ik heb mijn s4 geupdate
  maar nu kan ik als mijn mobiel vergrendeld is niet meer zien of ik een appje binnen heb gekregen of een andere notificatie .
  iemand hier een oplossing voor
  alvast bedankt

 47. joice zegt

  Gisteren de update erop gezet alles werkt goed maar hoor heel me telefoon niet want het geluid is heel zacht geworden echt heel irritant dit iemand een tip om het weer harder te krijgen

 48. zegt

  Vanavond Lollipop update op mijn S4; lijkt allemaal goed te werken (incl. SMS), ik vind het wel fraai. Wel een probleem met een toepassing die ik actief gebruikte: BLOKKEERSTAND kan ik niet meer vinden (dus instellen van de optie om gedurende in te stellen uren alleen gebeld te kunnen worden door ingestelde favorieten). Weet iemand (1) is dit verwijderd? (2) waar ik die BLOKKEERSTAND kan vinden? Thanks.

 49. zegt

  Vanavond Lollipop update op mijn S4; lijkt allemaal goed te werken (incl. SMS), ik vind het wel fraai. Maar nu staat wel ineens op het vergrendelscherm een balkje van AVAST Mobile Security: dat wil ik helemaal niet. Ik kan echter nergens vinden of/hoe dat te verwijderen is. Suggesties, iemand?

 50. remko zegt

  Drama. Echt drama. Sinds de update is de ram ipv de beloofde afname juist gestegen. Met geheugen wissen staat hij op 1.33 ipv de oude 0.76. Batterij gaat van 1 dag van 78% naar 45%. En alles is nog gewoon het zelfde. Ik meet dit nu al bijna een jaar elke dag. Dus dit valt nu echt wel op na 1 week meten met lollipop.

 51. Debster zegt

  Klopt het dat de verschillende kleuren led-notificaties zijn verdwenen na de Lollipop update?
  En meer mensen niet enthousiast over deze update? Vind het er niet mooier en makkelijker op geworden en dat was nou net de reden dat ik een samsung/android wilde

 52. Kitty zegt

  Na het doorlezen van alle berichten heb ik geloof ik nog mazzel
  Kan alleen de blokkeerstand niet meer vinden????

  Aangezien ik erg vroeg op moet staan om te werken wil ik graag tijden instellen dat ik niet gestoord kan worden.
  Toestel uitzetten is geen optie omdat hij als wekker fungeert.
  Iemand een idee?

  • Michel zegt

   Dat werkt nu met onderbrekingen en prioriteiten. Als je je notificatiebalk met twee vingers omlaag veegt, staat er een sneltoets tussen met een sterretje. Die wisselt tussen ‘altijd onderbreken’ (je krijgt dan alle meldingen) en ‘alleen prioriteit’ (waarbij alleen meldingen van favoriete contacten worden getoond). Als je je vinger wat langer op die toets legt, ga je naar de instellingen van die functie. Dan kun je precies instellen welke gebeurtenissen en contacten niet geblokkeerd worden als het toestel op ‘alleen prioriteit’ staat. Daar kun je dan ook nog aangeven gedurende welke tijden die stand automatisch geactiveerd wordt.

 53. J.M. V.Dr.Wildt zegt

  Ik ben helemaal NIET blij met de upgrade…. die grote bleke schermen en toetsenbord. De batterij is veel sneller leeg. Kan weinig of niets aanpassen…..Ik heb er een hekel aan dat er ongevraagd zomaar dingen veranderd worden. Het is toch mijn telefoon en die wil ik gebruiken zoals het voor mij het fijnste is.

  • Willy zegt

   Als je dit niet gewild had dan had je die update niet moeten installeren. Dat heb jezelf gedaan dus niet piepen dat er iets ongevraagd gewijzigd is. Je krijgt een duidelijke melding vooraf.

 54. Annemiek van Rijt zegt

  Hier een wifi probleem sinds de update… toestel geeft aan volle wifi verbinding te hebben maar zodra ik internet op ga of fb of whats app blijk ik geen verbinding te hebben… wird zo wel een dure maand als ik alleen nog maar via vodafone netwerk online kan!

  • Theo zegt

   hoi. had ik in het begin ook. vervolgens de internetverbinding en het wachtwoord laten vervallen en vervolgens opnieuw ingevoerd op de smartphone en het probleem was verholpen.

 55. Fiona zegt

  Vanavond wilde ik ook de software updaten maar ik ben al uren bezig om ruimte te krijgen op mijn S4. Niet fijn. Foto’s, video’s en apps die het toelaten had ik al verplaatst naar de SD-kaart. Ik heb met Clean Master de ‘rommel’ laten opruimen en nu ben ik begonnen aan het leeghalen van de Cloudagent. Hopelijk kan dat geen kwaad. Hebben jullie enige idee wat er van alle ‘diverse bestanden’ probleemloos verwijderd kan worden?

 56. Ilona zegt

  Na de update valt op internet en FB vaak mn scherm ineens op wit… dan springt ie weer op startscherm.
  Ook de meldingen van mn whatsapp krijg ik ineens bovenaan als een melding zodat je gelijk kan zien wie er wat zegt.. ik vind dit heel irritant aangezien het door spelletjes heen komt.. internet en fb.. mn melding pop ups staan uit.. maar krijg ze wel gewoon!
  Iemand die weet hoe k dit uit kan zetten?
  Of de update ongedaan kan maken.. ik vind deze hele update 3x niks!!!!

 57. betty zegt

  Ben zeer geïrriteerd over deze update. Lichte scherm bovenin het dysplay is slecht leesbaar evenals het lichte toetsenbord. Steeds vervelende meldingen over

 58. betty zegt

  Hoe kom ik van deze update af zonder alle gegevens kwijt te raken? Krijg ook telkens achter elkaar ongevraagde meldingen over apps waarvoor ik dan op oké moet drukken. Ik heb er enorm spijt van dat ik deze update uitgevoerd heb.

 59. DA de Lange zegt

  Veel herkenbare problemen. Eerste wereld probleem is het missen van de notificaties aan de bovenbalk, hier kan ik mij echt aan ergeren. Ik vraag niet om een volle lijst meldingen op mijn screen, wil gewoon weten of er whatsapp, mails of fb meldingen zijn, dan kijk ik zelf wel verder.

  Een groter probleem is het sms deel, ik zie hier dat mensen hun sms niet kunnen lezen. Ik wel 😀 (yeeeeeee) alleen loopt mijn telefoon vast na het openen en moet de batterij er uit.

  Fabriekinstellingen gedaan en backup teruggezet maar probleem blijft. Leuke als je via ING tans binnen krijgt :S :S. Erg bedankt samsung voor het verkl*t*n van een leuke telefoon…….

  Ps nu had ik al een toestel welke sd kaartjes opat, nieuwe sd kaart er in, komt er kapot uit 😛 kon ik mee leven maar dit is toch wel de druppel!

 60. Andrea Koster zegt

  Hoi.

  Sinds een paar dagen de update
  Na wat zoeken de widgets gevonden.
  Helaas kan ik geen icoontjes verplaatsten. Touch wiz is gestopt is de melding die hij blijft geven.
  Na alles te resetten is er veel verloren gegaan maar helaas niet het probleem. Wie heeft de gouden tip voor mijn S4?

 61. Cyn zegt

  Sinds een week deze update.
  Ik baal er zo erg van , wat een *** update

  Ik mis het meest de email/whats app/gemiste oproep icoontjes die je zag in je notificatiebalk van je vergrendelscherm. . als je nu gauw wilt checken of je iets gemist hebt ,moet je eerst je telefoon vergrendelen om dat te kunnen checken. HEEL irritant .
  De rustige donkere achtergrond met witte letters (bijv. sms, instellingen, contacten ) is nu veranderd in wit met allerlei schreeuwerige kleuren van de regenboog.
  Batterij red het geen dag meer.

  Ik kan er helaas maar niet aan wennen !
  Zo jammer , want het was zo’n fijne telefoon 🙁
  Iemand enig idee of je deze update weer kunt verwijderen ??

  bij voorbaat dank 🙂

 62. Hammadi zegt

  Ik begrijp niet dat er een update uitgevoerd wordt dat zoveel mankementen heeft. Ik heb zover maar 1 probleem ondervonden en dat is dat bij het afspelen van video’s, het beeld na ongeveer een halve minuut vast komt te zitten maar het geluid speelt wel door. Heeft er iemand een soortgelijk probleem en/of een oplossing hiervoor? Hetzelfde geldt zowel voor interne video’s als voor video’s van de Youtube App. Ik ben in het bezit van een Samsung S4.

  • Bjorn zegt

   Ja het is echt een ramp deze uitrol,veel mensen hebben echt veel problemen met hun voorheen goed werkende toestellen,snap er eerlijk gezegd niks van dat ze zo een troep releasen voor download…ik zou bijna zeggen ik stap over op apple

 63. Marie zegt

  Ik heb een vraagje: ik heb de update uitgevoerd (galaxyS4) en alles ging prima, nu 2 dagen geleden krijg ik om de minuut de volgende melding: “kan nu niet downloaden probeer later opnieuw”. Nu mijn probleem is dat ik helemaal niks aan het downloaden ben en ik weet niet hoe ik van die melding kan af zijn. Iemand een idee? Ps die melding kwam vroeger nooit tevoorschijn dus ik denken dat er iets met die update te maken heeft…
  Groetjes!

 64. Gerard zegt

  Koste mij ook wat moeite, had eerst wat problemen met de update.

  Werkt nu weer als een zonnetje, 2 tips:
  1) Doe een harde reset zonder gebruik te maken van je backup. Ja, dat klinkt als het einde van de wereld, maar binnen 2 uur ben je weer terug. Dan heb je gewoon weer een schoon toestel,
  2) installeer Dodol launcher die je dan kan gebruiken ipv Touchwiz,. Veel gebruiksvriendelijker, en ik heb bijv het Material Design thema geinstalleerd.
  Batterij doet het wel een paar dagen bij redelijk gebruik.

 65. Monica zegt

  Waardeloos. Zit zonder dat ik het wist 300% boven mijn data limiet. En dat binnen 1 week. Meteen terug zetten naar oude situatie graag

 66. Maartje zegt

  Ik ken een aantal mensen bij wie de update het al wel doet maar bij mij kan ik niet updaten. Als ik op ‘bijwerken’ druk staat er dat de laatste updates al zijn geïnstalleerd. Ligt dit aan instellingen in mijn telefoon? Ik zou de nieuwe update ook graag willen.

 67. P2M zegt

  Ik heb een branded Vodafone Samsung S4 GT-I9505 toestel maar ik heb nog steeds geen Lollipop update binnen gekregen? Niet via de update functie van het toestel zelf maar ook niet via de nieuwste Kies versie 3.2.15041_2? Iemand een idee waarom? Mijn huidige toestel firmware versie is XXUGNJ5 ANDROID 4.4.2. Thanks voor de moeite!

 68. django zegt

  iemand ook last dat sinds Lollipop update , de NOTE 4 langzamer laad??
  heeft nu zelfs bijna vol uur nodig met snellader voor 80%…

 69. Bjorn zegt

  Ik heb nu ook alweer enkele dagen/week de lollipop update,waar ik problemen mee heb is bellen en gebeld worden.
  Het is vaak zo dat ik niet kan bellen of gebeld kan worden,soms als ik mijn toestel opnieuw opstart doet hij het weer heel even en daarna weer hetzelfde.
  Heb de accu en de simkaart er ook al twee keer uit moeten halen waarna de telefoon het heel even toestaat om te bellen of gebeld worden en daarna weer hetzelfde drama.
  Ik heb hiervoor nooit last gehad met bellen of gebeld worden.

  Wat ik me verder afvraag is of die nieuwe android versies wel ooit getest worden want een uitrol brengt altijd veel problemen voor gebruikers met zich mee wat ik eerlijk gezegd echt ronduit belachelijk vind.

  Zijn er meer mensen die problemen met bellen of gebeld worden hebben?

  • Bjorn zegt

   Verder merk ik inderdaad dat de batterij veel sneller leeg is,het toestel soms vast lijkt te blijven hangen en dat het een stuk trager is,niks goeds dus over lollipop.

   Lijkt wel door een stel apen ontworpen,vervolgens niet getest en zomaar op de markt geflikkerd in de zin van bekijk het jullie lekker met deze rommel,veel plezier ermee!
   Kan me daar echt boos over maken.

  • Ali Ottenheim zegt

   Ja, ik heb hier ook problemen mee. Heb Samsung S4, kan alleen nog maar wifi gebruiken. Na upgrade herkend hij de simkaart niet meer. Bellen en gebeld worden gaat dan niet. Misschien heeft Samsung een oplossing, want ik weet dat ik niet de enige ben. Helaas

   • Stefan zegt

    Beste Ali, Ben jij inmiddels tot een oplossing gekomen voor je Samsung S4? Ik heb exact hetzelfde probleem sinds ik ben geswitched van provider….. Betaal je in 2 jaar je telefoon af om vervolgens niks meer ermee te kunnen, beetje krom.

 70. Bjorn zegt

  Wat ik trouwens ook zeer vreemd vind is dat er bij mensen geen problemen zijn en bij een grote groep gebruikers is het een drama………..moet me toch eens iemand uitleggen……..zouden zoveel mensen dan toch een defect toestel hebben dat er bij velen zich zoveel problemen voordoen en bij sommige anderen geen problemen zijn.

 71. Ylene zegt

  Ik kan sinds de update niet meer bellen. Heb mijn telefoon al terug gezet naar de fabrieksinstellingen. Hierna heb ik een aantal keren kunnen bellen, maar helaas is dat weer over. Iemand een oplossing

 72. zegt

  Goedemorgen allemaal.

  Ik heb dit forum nu even gelezen mbt tot jullie problemen. Met stijgende verbazing komen de vreemdste zaken naar voren. Dit vind ik heel jammer voor jullie allemaal. Wij hebben hier beide een S4 in gebruik. Beide telefoons aan de PC gehangen en via KIES de update opgehaald. Is super verlopen. Mijn telefoon is zakelijke. Die van mijn werkgever werkt ook prima. Misschien hebben wij mazzel gehad, tja dat kan. Ik hoor wel van mensen die de update hebben binnen gehaald via wifi, dat daar kleine problemen kunnen ontstaan. Heel veel succes allemaal. Hopelijk komt de update 5.0.2. er heel snel aan.

 73. Daan zegt

  pleaseeee help me ik heb hem vandaag geïnstalleerd maar nu staat er Applicaties installeren… met een balkje eronder maar dat staat er al voor 2 uur !! en ik heb hem al uit en aan gedaan maar het blijft er steeds staan en het laad maar niks. ik kan niks doen

  pleasee help me

 74. Janvv zegt

  Update naar 5.0.1. ging vlekkeloos, de lauout vind ik er niet mooier op geworden. dat zal wel even wennen zijn.
  Wie kan mij helpen het jongetje met de ballonnen kwijt te raken, ik wil een andere afbeelding. Het betreft dus niet het startscherm, maar het scherm dat je zietals de grote middenknop onderaan indrukt.
  Bedankt vast voor een uitleg

  • Diany zegt

   Dat is je vergrendelscherm. Je kan dit via je instellingen (zit nu bovenaan in je meldingenvenster en helaas niet meer onder de knop links onder je scherm!) –> mijn apparaat –> Display –> Achtergrond een andere afbeelding kiezen. Of rechtstreeks vanuit je fotogallery een foto kiezen en instellen als achtergrond voor je vergrendelscherm

   Layout vind ik ronduit lelijk, maar helaas zullen we het ermee moeten doen. Raar ook dat de ondergrond van alle opties nu wit is in plaats van zwart, omdat juist lichte kleuren batterij vreten en het zwart juist energie zuinig was. Dat zal dan ook een van de redenen zijn dat de batterij nu een stuk sneller leeg is.

   Verder loopt het toestel bij mij wel goed gelukkig.

 75. zegt

  Hi, update gedaan en nieuwe kleuren gekregen blauw en wit, kan mij iemand vertellen hoe dit is terug te zetten naar zwart. Bij voorbaat dank.

  • Diany zegt

   Dat gaat dus niet, helaas. Dat is de nieuwe layout van Lollypop die we dus allemaal zo ontzettend lelijk vinden.

 76. mark zegt

  De mensen die sinds de update problemen hebben met het afspelen van online video’s, bijvoorbeeld via YouTube, moeten de cash even legen .
  Ik doel dat op het probleem dat video’s haperen en dat na een aantal seconden het beeld stil blijft staan en het geluid doorloopt .

  De cash legen gaat via het menu dat je bereikt via de aan/uit knop, home knop en volume omhoog knop. Instellingen van de telefoon blijven gewoon behouden.

 77. Cor Heek zegt

  Ben na update contacten kwijt, zie ze wel ergens in een app apart staan maar kom er niet bij met mijn contacten
  daarnaast zeer traag , telefoon werkt niet , kan wel gebeld worden kortom wie kan mij helpen

  • Stephan zegt

   Beste Cor, heb je een back-up gemaakt in Kies…VOORDAT jij de update ging ophalen? Zoja , dan kan jij nu je back-up terug zetten en staan alle contacten er weer in. Geen probleem. Zoal ik eerder aangaf, mijn S4 draait als een dolle en ik ben zeer tevreden. De batterij houd het zeer goed vol!!

 78. wendy zegt

  baal hier heel erg van telefoon langzamer zit helemaal.vol.Spel apps worden steeds teruggeplaatst naar telefoon terwijl ik ze juist op de sd kaart had staan waardoor de telefoon dan vol staat en alles steeds wil updaten van de games
  als ik naar fabriek terug ga kan ik ook mijn subway server opnieuw beginnen
  waardeloos om zoveel mb’s weg te pikken is dit zodat je over gaat op nieuw toestel
  met mijn galaxy ace had ik ook steeds dit probleem van ruimte tekort
  had tot deze update nergens last van

 79. benny bastiaenssen zegt

  De s4mini niet kloote maar ja het is altijd wat s6 de s5mini plus en andere wel maar de minis zoals s3mini de s4 mini niet en de s5mini wel raar die samsug dus

 80. calvin`` zegt

  ik kan mijn home knop niet meer gebruiken en mijn bovenste balkje kan ik niet naar beneden schuiven weet iemand een oplossing ?

 81. Marco zegt

  Ik heb hieboven gelezen dat de update er voor de GT-I9515 nog niet is. Is er al meer duidelijkheid over wanneer deze update gaat komen??
  Familie van me hebben de update al gedaan en zei zijn er zeer tevreden mee. Ik heb nog steeds de 4.4.2 versie maar als ik naar software-update ga zijn de laatste updates zogenaamd al gedaan

 82. john zegt

  Mijn Galaxy S4 heeft sinds 3 dagen ook Lollipop 5.0. Veel veranderingen, meestal ten goede, maar ook nieuwe fouten.

  Als ik een sms schrijf en ik gebruik bepaalde letters met accent zoals ą of ê dan kost die ene letter me minstens 27 letterruimte. Dat is gewoon niet goed getest en ik hoop dat dit met een update snel wordt hersteld.

 83. sam zegt

  Video’s spelen traag af. Na 1 minuut loopt het geluid wel door maar het beeld niet. Dit gebeurd bij alle filmpjes die ik afspeel in houtube,eigen filmpjes maar ook de filmps op netflix. Wat kan ik hieraan doen. Ik heb al geprobeerd cachte te wissen via instellingen. Apllicatiebeheer.alles media.cache wisse .
  Help help help

 84. Stefano zegt

  Voor de mensen die niet tevreden zijn met Lollipop, hier korte uitleg van downgrade naar kitkat 4.4.2.

  1. Maak eerst een BACKUP van je toestel met bv kies. want je zal alles wat erop je toestel kwijt raken.
  2. Download via sammobile even je laatste firmware 4.4.2 en sla deze op op je computer.
  3. Download het programma ODIN 3.09.
  4. Zet je toestel in download mode, (toestel vanuit UIT stand, druk je VOLUME UP, HOME EN AANTOETS TEGELIJKER TIJD IN) als je toestel trilt laat je ON toets los, je toestel zal dan opstarten in downloade mode, toets vervolgens volume UP toets 1x in.
  5. Start het programma ODIN op, en sluit je toestel aan d.m.v de usb kabel aan op je pc.
  6. Vink PDA aan en zoek naar de firmware die je hebt gedownload (.TAR.MD5) bestand.
  7. Zorg dat je AUTO REBOOT EN F.RESET TIME OOK HEBT AANGEVINKT, verder niks
  8. Klik op start, en kijk alleen naar het scherm. 🙂
  9. Toestel zal naar die klaar is opnieuw booten, en kitkat staat er weer op.
  10, SUCCES

 85. moski zegt

  Hoi allemaal,
  Na de update zit de functie data aan/uit niet meer onder de startknop.
  Dit heeft me dus veel data gekost omdat ik de data niet uit kan zetten.
  Ik heb in alle instellingen gekeken maar kan nergens vinden waar ik data uit of aan kan zetten.
  Kan iemand mij helpen aub.
  GreetZ Mo

  • Michel zegt

   Als je het notificatiescherm omlaag veegt met twee vingers, krijg je alle sneltoetsen te zien. Daartussen staat ook een toets ‘Mobiele gegevens’, waarmee je de mobiele internetverbinding aan en uit kunt zetten.

 86. nynke zegt

  toestel werkt nu erg traag. zat na een paar dagen over mijn data limit heen wat ik voor heen nooooiiit had. grrrrr. daar baal ik echt van, moet nog 22 dagen doen met geen data limit. (w.s door de update instellingen veranderd? wat ik niet in de gaten had en nu daar erg van baal). heb m naar fabrieks instellingen gezet en dacht de oude versie weer te krijgen, maar dat is dus niet zo.

  • nynke zegt

   ook is mijn toestel nu heel snel vol. voorheen konden er veel meer foto’s en video op nu zeer snel geheugen vol. hier baal ik ook enorm van.

 87. miek zegt

  Alles goed na de update kan alleen de de tabbladen van internet niet meer vinden en openen dus alle andere paginas die ik nog open heb staan hoe vind ik deze weer terug waar kan ik deze dus openen ?

 88. Nico zegt

  Na de update maakt mijn toetsel na aanzetten wifi en dan weer buitenshuis zonder wifi géén verbinding meer met mijn provider Hollandsnieuwe. Pas na twee tot drie keer toestel uit en aan zetten zonder wifi aan maakt hij weer verbinding.
  Daarna wifi gebruik binnenshuis en daarna weer buitenshuis zonder wifi géén verbinding.
  Voor de update nooit problemen hiermee

 89. Alma zegt

  Eerder kon ik als mijn telefoon vergrendeld was op het scherm linksboven zien dat ik nieuwe whats-appjes had, gemiste oproepen, of andere meldingen van een app. Nu kan dat niet meer.. Moeilijk irritant.
  Kan iemand me helpen?

 90. Hilda Fernhout zegt

  Nou…ik heb die update vandaag gedaan zonder eigenlijk precies te weten wat t inhield…
  Dat heb ik geweten…
  Ten eerste moest ik mn hele cache leegmaken en verder zoveel mogelijk overhevelen nasr sd card
  Toen lukte het dus…
  Ik was bij kennissen en mochtt gelukkig telefoon daar achterlaten tot het klaar was.
  En im wou dat ik het NOOIT gedasn had…
  De kleuren zijn schreeuwend lelijk..
  Ik heb nauwelijks meer intern geheugen over..
  De achtergrond is nu overal wit in plaats van zwart…keyboard heeft nu witte toetsen…
  Ik mis bij data usage de verticale schuif zodat je kunt zien wat je die dag verbruikt hebt……
  De contact icons zijn nu rond ipv vierkant..en ik had fotos daarvoor speciaall uitgezocht……
  En dan die kleur groen overal…
  en in de gallery worden alleen in het camera album fotis die ik edit naast de oorspronkelijke fotos geplaatst…
  in andere albums komen ze bovenaan te staan…
  Zo kan ik nog wel even doorgaan…
  ik deed de update omdat ik de laatste paar dagen steeds de melding kreeg dat de browser niet langer ‘supported’ was…
  Ik heb indertijd voir de Galaxy S4 Black gekozen vanwege de ‘classy’ screen layout met zwarte achtergrond…
  Nu ziet het met dat wit/groen ontzettend goedkoop en schreeuwerig uit…
  Ik kan nog wel even doorgaan maar t liefst zou ik die hele update ongedaan maken
  O ja…mijn telefoon heeft Engels als viertaal maar in Google krijg ik plotseling van alles in het nederlands te zien…soms bij een link in die in het Engels is…..nou ja…

 91. zegt

  Wat een waardeloze update, al die nieuwe zuurstokkleurtjes interesseren me eigenlijk nog niet eens zoveel, maar het meest irritante is eigenlijk dat als ik bijvoorbeeld naar buiten loop de telefoon niet automatisch 3g oppakt !
  Dit krijg ik alleen maar voor elkaar als ik de button “mobiele gegevens” uitschakel en na 10 seconden weer inschakel…hoe irritant.
  Echt al van alles geprobeerd, cache participatie gewist, reboot noem maar op maar niets helpt.
  Ander probleem is dat de led lampjes niet meer gaan branden bij inkomende berichten zoals gemiste whatsapp, sms, gemiste oproepen enzovoorts.
  Zou het helpen als ik de telefoon in verbinding stel met Kies en dan de update opnieuw doe ( of kan dat nu niet meer ? ) Destijds heb ik namelijk de bewuste update via wifi gedaan….

 92. John Dierx zegt

  ik heb een Galaxy S4 VE edition de GT-I9515 wie weet wanneer wij nu eindelijk de Lollipop update krijgen.
  de gewone S4 heeft de Lollipop update al vanaf 31 maart. nu heb ik een S4 VE GT-I9515 en ik zit nog steeds lekker
  te wachten ik denk dat de hele wereld de update al heeft maar wij in Nederland ???????????????

   • John Dierx zegt

    ik krijg niet eens een bericht van OTA dus ik weet niet waar ik hem vandaan moet halen ook niet via Kies. ik heb mijn Kies software al opnieuw geinstalleerd. ik heb al diverse Galaxy S1 en S3 en S4 alleen die S4 is VE GT-I9515 maar deze updates gaan niet zo snel als die andere toestellen. ik weet het niet hoor

 93. John Dierx zegt

  ik heb ook een Galaxy Tab 4 10.1 nou ik denk dat ik de Lollipop update voor dit tablet eerder heb als voor mijn Galaxy S 4 VE edition. !!!!!

 94. Bea zegt

  Wie kan mij helpen steeds als ik gebeld word gaat het een paar keer goed met de ringtoon daarna weer heel zacht zet hem steeds terug maar blijft niet op de goede sterkte is sinds lolly pop

 95. Patty zegt

  Hallo allemaal,

  Sinds de eerste update op mijn s4 kon ik geen sms meer lezen dus textra geïnstalleerd. en nu sinds een week kan ik niet meer bellen. We horen elkaar gewoon niet maar de tijd loopt wel. Via whatsapp kan ik wel bellen maar dat gaat niet naar vaste nummers. Het ligt dus niet aan de microfoon…..

  Heeft nog iemand hier last van en misschien tips?
  ook mijn batterij is mega snel leeg. Heb al een reserve batterij omdat ik soms gewoon met een lege telefoon zit.

  Gr Patty

 96. Verschoor zegt

  Lollipop update zuigt hard. Batterij na halve dag leeg, zonder gebruik en filmpjes lopen vast.
  Ik moet nog een jaar met dit toestel. Aaaaaaarghhh

 97. Riet zegt

  Ik heb een Samsung S4 VE en de nieuwe update geïnstalleerd. Wat heb ik daar een enorme spijt van.
  Als ik kon zou ik mijn GSM zo weer terug zetten naar 4.4. Buiten dat ik de nieuwe lay-out niet zo mooi vind, is het ergste dat mijn batterij nu drie maal zo snel leeg is als normaal het geval was. Schandelijk vind ik dat. Dit is voor mij geen update maar een downdate.

 98. silvana zegt

  Ik heb de Samsung galaxy s4 bij provider BEN en heb nog steeds geen update gehad. Zijn er meer mensen of ben ik de enige? Wacht namelijk al een tijdje op de update

  • zegt

   Kijk handmatig via de instellingen op updates. Die kan je doen doormiddel van: Instellingen –> over het toestel (of mogelijk anders geschreven) –> software updates –> software bijwerken. Wanneer deze de melding aangeeft dat de recente updates zijn geïnstalleerd is er nog een weg om dit te controleren.

   Ga naar de website van Samsung en download de pc studio genaamd “Kies”. Wanneer deze geïnstalleerd is moet je jouw telefoon koppelen aan de computer. Als er een update beschikbaar is, dan komt hier voor een pop-up melding waar je kunt kiezen om deze te installeren of te annuleren.

   Als er staat van “Nieuwste versie is geïnstalleerd”, dan word het toch nog wachten voordat BEN de update naar Android Lollipop 5.0 heeft vrijgegeven. Wanneer dit zou zijn, weet ik verder niet. Misschien dat je contact kan opnemen met BEN zelf over de update?

 99. jessica zegt

  iedereen met de samsung s4 heeft de lollipop update al lang gehad maar ik nog, niet hoe kan ik ook aan die update komen? als ik mijn software update wil bijwerken zegt die dat de laatste updates al geinstaleerd zijn, ik snap het niet meer….

 100. john zegt

  Voel me best gedupeerd, na de update doet wifi en bluetooth het niet meer.
  Van alles geprobeerd van reset tot fabrieksinstellingen.
  Ook weinig te vinden over het feit dat dit een manko is….althans Nederlanstalig.
  Iemand enig idee of hier een bugfix voor is of komt, ander advies ook welkom!!!!

 101. Teuntje zegt

  Ik vind de update wel fijn, heb alleen last van het feit dat ik een code op mij mobiel MOET hebben. De optie vegen is niet meer beschikbaar. Weet iemand hoe ik dit weer aan kan zetten ?

Praat mee