Nederlandse Galaxy S5 Plus krijgt update naar Android Marshmallow (update 23-8: T-Mobile)

Een paar weken terug was hij al elders in Europa beschikbaar, en nu arriveert de update naar Android 6.0.1 Marshmallow ook op de Nederlandse Galaxy S5 Plus – althans, op Vodafone's branded toestelvariant, voor nu. Update 11 juli: en daar is Marshmallow voor de unbranded S5 Plus. Update 23 augustus: in de categorie ‘beter laat dan nooit' krijgt nu ook T-Mobile's S5 Plus de update naar Android 6.0.1 (dank, Wilma).

Op de Galaxy S5 Plus die direct bij Vodafone is aangeschaft – de branded versie, zogezegd – in vanaf vandaag firmwareversie XXU1CPE1 beschikbaar. Deze brengt recente beveiligingspatches, én de langverwachte update naar Android versie 6.0.1. Update 11 juli: voor de unbranded S5 Plus is vanaf nu de update met firmware XXU1CPF6 beschikbaar, inclusief recente security patches en Androi 6.0.1. Update 23 augustus: en voor T-Mobile's Galaxy S5 Plus is er firmwareversie XXU1CPG3, met security patches tot en met die van de maand augustus.

De update brengt de bij de nieuwste Android versie behorende vernieuwingen, zoals een ietwat aangepast interface en notificaties, een sterk verbeterd beheer van de permissies die iedere applicatie op het toestel heeft, en de Doze stand die de standby stand energiezuiniger maakt.

Meer informatie over deze update vind je in ons Marshmallow op de Galaxy S5 overzicht. Tenslotte is deze update op beide Galaxy S5 varianten nagenoeg identiek.

Met de uitrol van deze update voor Vodafone's branded en de unbranded S5 Plus is natuurlijk nog niet direct duidelijk wanneer we dezelfde software op de unbranded en T-Mobile branded toestelversies zien verschijnen. Maar met een beetje geluk duurt het niet lang meer voor ook deze toestelvariant dezelfde sprong kan wagen.

Inmiddels hebben dus alle in Nederland verkochte toestelversies van de Galaxy S5 Plus daadwerkelijk de update naar Android 6.0.1 Marshmallow ontvangen.

(Dank voor de meldingen, Jeroen en Paul!)

Lees de reacties (21)

  • Pfffff, eindelijk. Zat hier al heel lang op te wachten. Nu nog de unbranded versie....

  • Na de update van mijn Samsung Galaxy S5 (Vodafone-branded) heb ik verbindingsproblemen. 4G signaal valt steeds weg of daalt naar H+. Heel vaak ook helemaal geen signaal meer (rondje met streepje erdoor). Heb al met Vodafone gebeld maar die hebben geen oplossing. Heb ook met Samsung gebeld en die herkennen het probleem, hadden er alleen nog geen oplossing voor. Nieuwe update afwachten was het advies :-( Knap vervelend als je telefonisch niet bereikbaar bent! Heeft iemand een andere oplossing?

  • Nog altijd niet voor de unbranded versie... ging bij de normale S5 toch een stuk sneller

  • Hmmm.. weer lekker lang wachten op samsung..
    Laatste keer dat ik een samsung heb.

    Denk dat ik de Google telefoon ga kopen als die er is. Geen bloatware meer en snel updates..

  • De marshmallow update voor de unbranded Galaxy S5 Plus is nu te downloaden via OTA.

1 2 3
Gerelateerde artikelen