Galaxy Note 6 krijgt ‘Samsung Focus’ app

Volgens nieuwe berichten werkt Samsung voor de Galaxy Note 6 aan een speciale, nieuwe app – Focus – die verschillende functies integreert in één, overzichtelijk geheel. Denk, zo schijnt, hierbij aan Blackberry Hub.

samsung-galaxy-note-61 Galaxy Note 6 krijgt 'Samsung Focus' app

Volgens een insider van Sammobile wil Samsung de Galaxy Note 6 voorzien van de Focus applicatie, die ondermeer email, agenda, contacten en herinneringen in één overzicht samenbrengt. Wie bekend is met Blackberry Hub weet ongeveer wat het idee is.

De Samsung Focus app valt, zo schijnt, op door een moderne, cleane vormgeving – moderner en cleaner dan we op dit moment gewend zijn van Samsung’s eigen applicaties. Het geheel ziet eruit conform het Material Design dat Google sinds Android 5.0 Lollipop hanteert, en wijkt – gelukkig? – ook af van het frivole uiterlijk van de recent gelanceerde, niet in Nederland verkrijgbare Good Lock applicatie.

Of Focus ook het einde betekent van alle individuele apps – en mogelijk dus een reductie van het aantal afzonderlijke applicaties op een nieuwe telefoon – met zich meebrengt is niet bekend. Maar het lijkt duidelijk dat Samsung van plan is Focus voor het eerst te lanceren op de Galaxy Note 6, waarvan wij de onthulling eind augustus, begin september verwachten.

Praat mee