Samsung Galaxy J5 (2016) gespot in Nederlandse winkel

Dat het ging gebeuren wisten we in feite al wel, maar nu is het dan bijna zover: de Galaxy J5 (2016) – de vernieuwde versie van de populaire Galaxy J5 – duikt op in ons land. Eerder hadden we ‘m al in andere Europese landen gespot.

samsung-galaxy-j5-2016-kopen-nederland-1024x413 Samsung Galaxy J5 (2016) gespot in Nederlandse winkel

Bij de webshop Belsimpel is de Galaxy J5 (2016) nu te vinden in het assortiment, waar het toestel een prijskaartje heeft meegekregen van – los – € 279,-. Dat is een paar tientjes meer dan de J5 uit 2015, maar daarvoor krijg je dan wel een toestel met een paar significant betere eigenschappen.

Zo is de Galaxy J5 (2016) voorzien van een metalen frame, dat de telefoon een meer premium uitstraling geeft dan de J toestellen van vorig jaar, én dan de geheel kunststoffen Galaxy J3 (2016). Het 5,2 inch Super AMOLED scherm heeft een sterk verbeterde kleurweergave, en een acceptabele 720p HD resolutie.

Qualcomm’s Snapdragon 410 processor is niet de jongste, maar biedt voldoende rekenkracht om de steeds betere geoptimaliseerde TouchWiz interface onder Android 6.0.1 Marshmallow soepel te laten draaien. Hoe goed de 13 en 5 megapixel camera’s van het toestel zijn weten we nog niet, maar daar komen we binnenkort achter zodra we het toestel uitgebreid gaan reviewen.

Voor nu is in ieder geval duidelijk dat het toestel op vrij korte termijn al op de Nederlandse markt zal verschijnen, al is het nog even afwachten tot Samsung zelf het officiële startschot geeft. Hieronder vind je alvast een beknopt overzicht van de beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider:

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee