Uhm… Samsung Galaxy TabPRO S is een Windows tablet? (update: zowaar, ook in NL + prijs)

Volgens bekende telefoonroddelaar Evan Blass heeft Samsung een Windows tablet in de pijpleiding met de naam Galaxy TabPRO S. Volgt u het nog? Update: ja, de TabPRO S bestaat echt, én hij draait op Windows 10. Ook in Nederland zal hij te koop zijn.samsung-galaxy-tabpro-s-keyboard Uhm... Samsung Galaxy TabPRO S is een Windows tablet? (update: zowaar, ook in NL + prijs)

Update (oorspronkelijke bericht onderaan): kijk, ondanks ons eerder beschreven wantrouwen blijkt Samsung’s Galaxy TabPRO S inderdaad met die naam door het leven te gaan, én op Windows 10 te draaien. Een Galaxy apparaat met Windows. Marketingtechnisch is die Galaxy naam natuurlijk vooral handig.

Hoe het ook moge zijn, de Galaxy TabPRO S is inmiddels officieel onthuld, en het is een vrij serieuze 2-in-1-tablet, die met de bijbehorende keyboard cover in feite ook al laptop dienst doet. Het 12 inch Super Amoled scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1440 pixels, en Intel’s zesde generatie Core M processor vormt het op 2,2 GHz kloppende dual core hart.

Als werkgeheugen is 4 GB RAM beschikbaar, en je kunt straks kiezen tussen 128 en 256 GB SSD opslagcapaciteit. Met 6,3 millimeter is de 290 bij 199 mm metende tablet behoorlijk dun, en biedt plaats aan een 5200 mAh accu.

De Galaxy TabPRO S zal vanaf begin februari in de winkels belanden – ook in Nederland. De versie met Windows 10 Home heeft een adviesprijs van € 999,-, terwijl de Windows 10 Pro versie € 1099,- moet gaan kosten. De keyboard cover wordt standaard meegeleverd, bevat ook een ingebakken touch pad.

Technische specificaties:

samsung-galaxy-tabpro-s-specificaties-1024x609 Uhm... Samsung Galaxy TabPRO S is een Windows tablet? (update: zowaar, ook in NL + prijs)

Oorspronkelijke berichtgeving:

 

samsung-galaxy-tabpro-s-windows-tablet-hdr Uhm... Samsung Galaxy TabPRO S is een Windows tablet? (update: zowaar, ook in NL + prijs)

Oké,  een PRO model is de bestaande Galaxy Tab S serie verwachten we al sinds Samsung die naam officieel registreerde, en hoeft dus voor niemand als een verrassing te komen. Nu, echter, zouden de Zuid-Koreanen een tablet met de naam Galaxy TabPRO S plannen, aldus Evan Blass a.k.a. @evleaksdraaiend op Microsoft’s Windows besturingssysteem. Je weet wel, net als geen enkel ander Galaxy apparaat.

De oplettende lezer kan zich nog herinneren dat Samsung een tijd lang Windows apparaten maakte onder de naam Ativ. Dit was misschien niet de mooiste naam ooit, maar in ieder geval was duidelijk dat Ativ telefoons, tablets of laptops niet gebaseerd waren op het Android besturingssysteem dat nagenoeg synoniem is met de Galaxy lijn.

samsung-galaxy-tabpro-s-windows-tablet1 Uhm... Samsung Galaxy TabPRO S is een Windows tablet? (update: zowaar, ook in NL + prijs)

Kijk, dat Samsung aan een Windows tablet werkt in het straatje van Microsoft’s eigen Surface tablets is in feite des Samsungs. Dat hier een PRO variant van wordt geknutseld – vermoedelijk met een flinke schermdiagonaal van pakweg 12,2 inch – past ook goed in het plaatje. Zelfs de keuze voor een Amoled scherm –  de ‘S’ in TabPRO S – juichen we toe. Maar nee, óf de naam klopt niet, óf het zaakje draait niet op Windows, zoveel is duidelijk.

Of zou Samsung nog een keertje aan spelen zijn met het idee een dual boot apparaat te maken, net als de Ativ Q, waarvan de lancering na de onthulling in 2013 nooit echt van de grond kwam (lees: hij is nooit op de markt gebracht)? Dát zou niet oninteressant zijn, vermoedelijk. Maar het blijft afwachten op meer informatie over deze Windows-Galaxy-verwarring-in-wording.

Galaxy deal tips

Praat mee