Samsung Galaxy tip: je telefoon in Veilige Modus (Safe Mode) starten

Je kunt soms jaren zonder, en opeens vraag je je af hoe dat eigenlijk gaat: je Galaxy in de Veilige Modus (Safe Mode) opstarten. Gelukkig is het erg simpel, als je maar weet hoe.

Helaas gebeurt het soms. Je hebt net een paar nieuwe apps geïnstalleerd, of een update uitgevoerd, en opeens werkt die of een andere toepassing niet meer zo soepel. Of je accu gaat opeens minder lang mee. Of… of… of. Het kán handig zijn om je Galaxy telefoon in de Veilige modus op te starten.

Je kunt je Galaxy S6, S5, S4, S3, Note of ander relatief recent type – maakt niet uit, het werkt overal hetzelfde – dan gebruiken alsof je er nog nooit iets op hebt geïnstalleerd. Blijft het probleem bestaan, dan ligt het waarschijnlijk aan de telefoon zelf – of aan het besturingssysteem. Is het probleem weg, dan ligt het aan de software.

Maar hoe start je je Galaxy dan in de Veilige stand? Simpel:

  • Schakel eerst je Galaxy gewoon helemaal uit (1)
  • Start hem dan weer gewoon op met de Power knop (2)
  • Zodra het toestellogo in beeld komt, druk je de Volume omlaag knop in – Power heb je alweer losgelaten (3)
  • Houdt Volume omlaag ingedrukt tot je het vergrendelscherm van je Galaxy ziet
  • Je bent in de Veilige modus als dit ook linksonder in beeld wordt weergegeven (4)

Tevens verschijnt er een extra notificatie tussen je overige notificaties. Als je hierop tikt, kun je direct je Galaxy weer herstarten in de normale modus, als je eenmaal weet wat je wilde weten.

Wij kunnen hier helaas natuurlijk niet tot in detail beschrijven wat je moet doen zodra je weet wáár het probleem van jouw Galaxy ligt. Is het de telefoon zelf? Check de hieronder genoemde artikelen, of neem contact op met Samsung of de winkel waar je jouw toestel gekocht hebt. Is het de software? Je kunt dan proberen recente geïnstalleerde apps te verwijderen, maar ook dan kan het de moeite lonen één van deze artikelen door te spitten:

Lees de reacties (4)

Gerelateerde artikelen