Samsung Galaxy Note 4/Edge) tipje: S Pen als vergrootglas

Één van de grote voordelen van een grote telefoon, is natuurlijk het feit dat je niet per se altijd naar een klein schermpje hoeft te turen. Een groot scherm vergroot leesbaarheid – en sinds de Galaxy Note 4 en Note Edge heeft Samsung de S Pen stylus verzien van een ‘vergrootglas’ functie.

samsung-galaxy-note-4-edge-s-pen-zoom-vergroten-slechtzienden Samsung Galaxy Note 4/Edge) tipje: S Pen als vergrootglas

Om kleine tekst of details op het scherm van de Galaxy Note 4 of Edge beter zichtbaar te maken, kan de S Pen stylus van de toestellen dienst doen als een soort aanwijzer – met een venster dat de onderliggende scherminhoud vergroot weergeeft.

Ga hiervoor in de Instellingen naar het menu Toegankelijkheid (1), tik op Zicht (2), en scroll een stukje naar beneden naar het item Zoom als pen boven scherm (3).

samsung-galaxy-note-4-edge-s-pen-zoom-vergroten-slechtziend Samsung Galaxy Note 4/Edge) tipje: S Pen als vergrootglas

Je kunt de functie zelf nu inschakelen (4), en een aantal eigenschappen instellen, zoals het Zoompercentage en de grootte van het zoomvenster c.q.Vergrootglas. Wel kan het nodig zijn om andere, automatisch startende mogelijkheden van de S Pen uit te schakelen. Als dat zo is, dan zal het toestel hier zelf om vragen, zodat je daarvoor niet hoeft te doen.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee