Ebola van heel dichtbij – Waves of Grace op de Gear VR, Google Cardboard, of gewoon zo

Voor de Gear VR is natuurlijk heel wat toffe entertainment te vinden. Maar er worden steeds meer diepgaande, serieuze films gemaakt, die ook op Samsung’s virtual reality headset te kijken zijn. De documentaire Waves of Grace is er zo een, en plaatst je in Liberia – middenin het gevecht tegen ebola.

samsung-gear-vr-waves-of-grace Ebola van heel dichtbij - Waves of Grace op de Gear VR, Google Cardboard, of gewoon zo

De strijd die in verschillende landen gevoerd werd en wordt tegen ebola is hevig – en tenzij je het van dichtbij hebt meegemaakt is het niet eenvoudig een realistisch beeld te vormen van de ernst van de ziekte.

Met de film Waves of Grace hopen de makers van Vrse Works in opdracht van de VN – de omvang van de problematiek in beeld te brengen zodat onder meer politici en beleidsmakers zich beter kunnen informeren over het ware gezicht van ebola. Vrse Works is gespecialiseerd in het maken van virtual reality films – een medium dat, aldus Vrse baas Milling Smith, bij uitstek geschikt is voor dit soort projecten.

Waves of Grace is de tweede film dit Vrse in opdracht van de VN maakte. De eerste, Clouds over Sidra, laat de oorlog in Syrië van heel dichtbij zien.

Beide films – en meer – zijn te kijken via de Vrse app, die gratis te downloaden is via de Play Store HIER. Ook als je geen Gear VR of Google Cardboard hebt, kun je alsnog rondkijken door je telefoon te bewegen – denk aan YouTube’s 360 graden video’s. Maar neem er even de tijd voor: dit is erg indrukwekkend. En en passant maak je kennis met de échte kracht van VR.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee