Samsung Galaxy S6 Edge krijgt stabiliteitsupdate (Android 5.1.1) – update: Galaxy S6 nu ook

Een maand geleden kregen de Samsung's Galaxy S6 modellen al een dosis Android 5.1.1. Vandaag rolt alweer een volgende update uit, te beginnen bij de unbranded Galaxy S6 EdgeUpdate  6 augustus: inmiddels is nagenoeg dezelfde update ook beschikbaar op de unbranded Galaxy S6 zonder edge, én op Vodafone's branded S6 modellen. Tevens lijkt bevestigd dat de nieuwe firmware een fix bevatten voor de Stagefright exploit in het Android besturingssysteem.

Natuurlijk is hier geen sprake van een nieuwe versie van het Android besturingssysteem, maar van een bescheidener, ruim 244 MB grote stabiliteitsupdate die de Galaxy S6 Edge op Android 5.1.1 houdt. Aan boord is firmwareversie XXU2BOGA, die een builddate heeft van 21 juli.

Update: Dezelfde update voor de gewone Galaxy S6 is nagenoeg even groot, maar heeft versienummer XXU2BOGB. Op Vodafone's S6 en S6 Edge wordt firmware XXU2POGJ uitgerold, die ook van 21 juli stamt.

Zoals te verwachten zijn er geen grote verschillen merkbaar na installatie van de update op beide Galaxy S6 modellen – de genoemde bugreparaties en stabiliteitsverbeteringen spelen zich toch vooral achter de schermen af.

Update: zoals hieronder in de reacties al werd opgemerkt (dank!), werkt het Bewegingseffect van de achtergrondafbeelding niet meer – hoewel de ‘schakelaar' nog wel aanwezig is in de instellingen. Of het hier gaat om een foutje, of om het bewust uitschakelen van een weinig zinvolle feature die vooral energie en rekenkracht kost is niet duidelijk.

Als we informatie van de Amerikaanse provider Sprint mogen geloven, bevatten de nieuwe firmwares – ‘BOGA' op de S6 Edge, maar dus ook de ‘BOGB' van de S6 – bovendien een fix voor Android's Stagefright beveiligingslek, dus dat is erg mooi meegenomen. Update: volgens LookOut's Stagefright detector app fixt de update inderdaad het lek.

Heb jij deze update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S6 (Edge)? Wat merk jij na het uitvoeren? Laat het hieronder even weten!

(Dank, Henk!)

Lees de reacties (26)

  • 2 dingen vielen mij gelijk op:
    - Bewegingseffect achtergrond werkt niet meer, ook niet nadat het uit en aan is gezet,
    - er is opeens een sms-melding (1) te zien ondanks dat ik alle berichten al bekeken heb.

  • Het toestel loopt wat vlotter en inderdaad bewegingseffect achtergrond werkt niet meer.

  • Mijn galaxy s6 blijft opnieuw opstarten na de nieuwe update. wat moet ik doen????

    • Wanneer start 'ie opnnieuw op? Kun je m wel uitschakelen tussendoor? Druk dan tegelijkertijd op Power + Home + Volume Up, en houdt deze ingedrukt tot je in het 'Android system recovery' menu komt. Druk daar op de Vol Down toets tot je menuoptie Wipe Cache partion staat, en druk op Power om deze te selecteren. Je verliest daarmee geen gegevens op het toestel. Druk daarna nogmaals op Power om de optie Reboot systeem now te kiezen.

      Mocht dit niet helpen is het een idee om contact op te nemen met de winkel waar je 'm vandaag hebt, of Samsung zelf.

      • Volume up + home + power knop ingedrukt. Start opnieuw op tot en met Samsung scherm met blauwe "balletjes". Volume down + home + power ingedrukt, dan kom ik in het blauwe scherm. Daar lukt het niet om volume down in te drukken en te resetten. Volume up lukt wel en dan blijft ie in het blauwe scherm met Download (don't turn off your device) scherm hangen. Contact opgenomen met Samsung via chat en telefoon maar die weten het ook niet meer (....). Help!!!!

        • En als je in dat scherm Power + Home + Vol Down weer een tijdje tegelijk ingedrukt houdt (5-10 sec)? Bij mij kan ik daarmee weer uit dat download scherm komen...

  • Ik heb het gisteren ook bijgewerkt en zoals boven genoemd werkt bij mij het bewegingseffect achtergrond ook niet. Ik heb cashe gewiped, factory reset uitgevoerd 2x en opnieuw ingesteld, het helpt niet. Functie aan en uitgezet maar helpt ook niet. Voor de rest moet ik het nog zien of het stabieler is geworden.

1 2 3 4