Samsung Galaxy S6 Edge krijgt stabiliteitsupdate (Android 5.1.1) – update: Galaxy S6 nu ook

Een maand geleden kregen de Samsung’s Galaxy S6 modellen al een dosis Android 5.1.1. Vandaag rolt alweer een volgende update uit, te beginnen bij de unbranded Galaxy S6 Edge. Update 6 augustus: inmiddels is nagenoeg dezelfde update ook beschikbaar op de unbranded Galaxy S6 zonder edge, én op Vodafone’s branded S6 modellen. Tevens lijkt bevestigd dat de nieuwe firmware een fix bevatten voor de Stagefright exploit in het Android besturingssysteem.

samsung-galaxy-s6-edge-udpate-xxu2boga Samsung Galaxy S6 Edge krijgt stabiliteitsupdate (Android 5.1.1) - update: Galaxy S6 nu ook

Natuurlijk is hier geen sprake van een nieuwe versie van het Android besturingssysteem, maar van een bescheidener, ruim 244 MB grote stabiliteitsupdate die de Galaxy S6 Edge op Android 5.1.1 houdt. Aan boord is firmwareversie XXU2BOGA, die een builddate heeft van 21 juli.

Update: Dezelfde update voor de gewone Galaxy S6 is nagenoeg even groot, maar heeft versienummer XXU2BOGB. Op Vodafone’s S6 en S6 Edge wordt firmware XXU2POGJ uitgerold, die ook van 21 juli stamt.

samsung-galaxy-s6-update-xxz2bogb Samsung Galaxy S6 Edge krijgt stabiliteitsupdate (Android 5.1.1) - update: Galaxy S6 nu ook

Zoals te verwachten zijn er geen grote verschillen merkbaar na installatie van de update op beide Galaxy S6 modellen – de genoemde bugreparaties en stabiliteitsverbeteringen spelen zich toch vooral achter de schermen af.

samsung-galaxy-s6-edge-stragefright-fix-update Samsung Galaxy S6 Edge krijgt stabiliteitsupdate (Android 5.1.1) - update: Galaxy S6 nu ookUpdate: zoals hieronder in de reacties al werd opgemerkt (dank!), werkt het Bewegingseffect van de achtergrondafbeelding niet meer – hoewel de ‘schakelaar’ nog wel aanwezig is in de instellingen. Of het hier gaat om een foutje, of om het bewust uitschakelen van een weinig zinvolle feature die vooral energie en rekenkracht kost is niet duidelijk.

Als we informatie van de Amerikaanse provider Sprint mogen geloven, bevatten de nieuwe firmwares – ‘BOGA’ op de S6 Edge, maar dus ook de ‘BOGB’ van de S6 – bovendien een fix voor Android’s Stagefright beveiligingslek, dus dat is erg mooi meegenomen. Update: volgens LookOut’s Stagefright detector app fixt de update inderdaad het lek.

Heb jij deze update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S6 (Edge)? Wat merk jij na het uitvoeren? Laat het hieronder even weten!

(Dank, Henk!)

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Chris zegt

  2 dingen vielen mij gelijk op:
  – Bewegingseffect achtergrond werkt niet meer, ook niet nadat het uit en aan is gezet,
  – er is opeens een sms-melding (1) te zien ondanks dat ik alle berichten al bekeken heb.

  • Michel zegt

   Wanneer start ‘ie opnnieuw op? Kun je m wel uitschakelen tussendoor? Druk dan tegelijkertijd op Power + Home + Volume Up, en houdt deze ingedrukt tot je in het ‘Android system recovery’ menu komt. Druk daar op de Vol Down toets tot je menuoptie Wipe Cache partion staat, en druk op Power om deze te selecteren. Je verliest daarmee geen gegevens op het toestel. Druk daarna nogmaals op Power om de optie Reboot systeem now te kiezen.

   Mocht dit niet helpen is het een idee om contact op te nemen met de winkel waar je ‘m vandaag hebt, of Samsung zelf.

   • Claudia zegt

    Volume up + home + power knop ingedrukt. Start opnieuw op tot en met Samsung scherm met blauwe “balletjes”. Volume down + home + power ingedrukt, dan kom ik in het blauwe scherm. Daar lukt het niet om volume down in te drukken en te resetten. Volume up lukt wel en dan blijft ie in het blauwe scherm met Download (don’t turn off your device) scherm hangen. Contact opgenomen met Samsung via chat en telefoon maar die weten het ook niet meer (….). Help!!!!

    • Michel zegt

     En als je in dat scherm Power + Home + Vol Down weer een tijdje tegelijk ingedrukt houdt (5-10 sec)? Bij mij kan ik daarmee weer uit dat download scherm komen…

 2. han zegt

  Ik heb het gisteren ook bijgewerkt en zoals boven genoemd werkt bij mij het bewegingseffect achtergrond ook niet. Ik heb cashe gewiped, factory reset uitgevoerd 2x en opnieuw ingesteld, het helpt niet. Functie aan en uitgezet maar helpt ook niet. Voor de rest moet ik het nog zien of het stabieler is geworden.

 3. Daan zegt

  Mijn galaxy s6 heeft precies dezelfde problemen. Hij blijft maar opnieuw en opnieuw opstarten… iemand suggesties? update installeren via computer?

 4. Marieke zegt

  Hier hetzelfde probleem; blijft opnieuw opstarten en de knoppen combinatie voor reset geeft geen reactie. Met de vol up knop blijft hij hangen in download. Batterij in no time leeg. Bij kpn weten ze van niks en willen ze hem wel terug nemen voor factory reset. Lijkt me gern oplossing, aangezien ik dan alles kwijt ben.

  Bijzonder dat dit probleem niet bij alle toestrllrn voor komt met deze update.
  Ik hoop dat er snel iemand is die de oplossing biedt.

 5. Wouter zegt

  Ik had hetzelfde probleem na de update. en dat met Wipe Cache partion werkte bij mij ook niet. De enige manier om het op lossen was bij mij om een factory reset te doen. Dan ben je wel alles kwijt maar kun je iig weer gebruik maken van je telefoon. Voor de volgende update toch maar een backup maken dus…

 6. Ronald zegt

  Heb net de update binnen gehaald en geinstalleerd ,toestel loopt meteen weer als een zonnetje.
  Nergens problemen mee en ligt nu heerlijk naast me op de draadloze lader bij te komen 😉

  Het RAM geheugen is wel iets minder in gebruik, stond normaal op gemiddeld 80% en blijft nu op zo’n 60% staan.
  Al met al een foutloze update.

  Wat een heerlijk toestel is het toch.

 7. Holavista zegt

  Erg benieuwd naar jullie reactie op mijn volgende waarneming.
  Bij de upgrade naar Android 5.1.1 zat een geweldige vernieuwing waarmee de batterij van mijn Galaxy S6 Edge veel langer kon presteren.

  Deze nieuwe functie zit/zat onder ‘Battery’ —> ‘battery power optimization’. Ik gebruik de Engelstalige OS. Bij die functie zit een detailknop. Die knop geeft toegang tot een menu waarmee achtergrondactiviteit van elk programma 10 minuten na gebruik automatisch kan worden stopgezet. Een perfecte en moeiteloze manier om de batterij veel langer te laten meegaan per oplading.

  Voor mij was deze optie het ei van columbus en veel gemakkelijker dan bijvoorbeeld apps als Greenify. Maar tot mijn grote frustratie is deze functie op mijn toestel verdwenen na de hier besproken stabiliteitsupdate.

  Nu staat hier weer het oude menu, d.w.z. ”Abnormal battery usage” met een grijze detailknop die alleen zwart wordt als er abnormale activiteit is gesignaleerd, net als voor Android 5.1.1.

  Mijn vraag uiteraard: is dit na jullie update ook zo? Verder vind ik er niks over op internet.enieuwd naar jullie reactie

  • Michel zegt

   Die functie zit na de laatste update in de Smart Manager app die standaard op je S6 staat (bij het kopje RAM). Die snelkoppeling vanuit het Batterij menu is inderdaad weggehaald 🙂

   • Angel zegt

    Hi,
    Ik heb een keer ingesteld dat alle apps stoppen na 10 minuten, alleen ik kan nergens vinden waar ik dat weer kan aanpassen, want voor sommige apps is het wel handig als ze zichtbaar blijven draaien.. denk aan park mobile etc.
    Kun jij me nier mee helpen?

 8. Holavista zegt

  @Michel

  Je bent briljant! Waarom staat dit zo slecht vermeld? Ik heb geen changelog gezien. Mijn batterij gaat driemaal zolang mee zonder dat ik iets hoef in te leveren! Thanks!

 9. Mike zegt

  Achtergrond beweegt niet meer..het wordt is tijd dat die mongolen die die update maken EERST is bij hun eigen die update d’r op donderen en kijken wat er dan allemaal nog niet aan klopt..voordat ze ‘m naar iedereen sturen..hoe verziek ik een goeie mobiel met een update

 10. Lindsey zegt

  Gisteren de update gehad, geen problemen tot nu toe.
  werkt nog steeds vlotjes.
  ik merk ook dat de apps een mooier design hebben.. wel mooi 🙂

Praat mee