Android 5.1.1 Lollipop beschikbaar op Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (update 8 juli: + Vodafone branded S6 Edge)

Op dit moment wordt de Android 5.1.1 Lollipop update in Nederland uitgerold voor de unbranded Samsung Galaxy S6 EdgeUpdate 6 juli: én inmiddels ook voor de Galaxy S6 zonder EdgeUpdate 7 juli: ook Vodafone’s en T-Mobile’s branded Galaxy S6 varianten krijgen nu de update. Update 8 juli: en daar is dan dezelfde update voor Vodafone’s Galaxy S6 Edge

samsung-galaxy-s6-edge-android-5-1-update-nederland Android 5.1.1 Lollipop beschikbaar op Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (update 8 juli: + Vodafone branded S6 Edge)

De firmware die Android 5.1.1 met deze 607 MB grote update naar de Galaxy S6 Edge brengt heeft versienummer XXU2BOFM, en is dus nog een fractie nieuwer dan de firmware die we onlangs op de gewone Galaxy S6 previewden.

Voor de gewone Galaxy S6 is de update – die dezelfde firmwareversie aan boord heeft – met zijn 603 MB slechts een fractie kleiner:

samsung-galaxy-s6-android-5-1-update-nederland Android 5.1.1 Lollipop beschikbaar op Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (update 8 juli: + Vodafone branded S6 Edge)

Dat neemt niet weg dat de vernieuwingen vergelijkbaar zijn: apps kun je nu alfabetisch sorteren, de S Finder en Snel verbinden knoppen kunnen verborgen worden in het notificatiescherm, en het Bewegingseffect voor de achtergrondafbeelding van het startscherm schakel je eenvoudig in en uit.

samsung-galaxy-s6-android-5-1-update-nederland-preview Android 5.1.1 Lollipop beschikbaar op Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (update 8 juli: + Vodafone branded S6 Edge)

In de camera app vind je na installatie van de update een nieuwe belichtingsregelaar. En met een third party camera app als Snap Camera – die van de Android Lollipop API gebruik maakt – kun je nu ook RAW foto’s opslaan en een ISO waarde van 50 instellen.

Zoals gezegd: Android 5.1.1 is nu dus beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge, en inmiddels voor de Galaxy S6 van T-Mobile en Vodafone. Vermoedelijk volgen op korte termijn ook de T-Mobile branded variant van de S6 Edge. Heb jij deze update ook al geïnstalleerd? Welke verschillen kom jij zoal tegen?

(dank aan Marc et al voor het melden, o.a. Henk en Scoop voor de afbeeldingen)

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Wouter zegt

  Mijn s6 edge trilt sinds de update ongeveer elke 5minuten terwijl er geen meldingen zijn en het toestel op stil staat..

   • komarac zegt

    Owja en doe je wipe dalvik cahe dan wis je echt alles van je telefoon dus sla alles goed op. En weet je niet hoe dat werkt reset je telefoon naar fabrieks instellingen. Maar ook dan moet je alles goed opslaan want je raakt namelijk alles kwijt m.v.g.

 2. Marco Zwetsloot zegt

  Update binnen op mijn gewone S6, geen problemen. Veranderingen…tja ik gebruik Nova launcher dus kon als alfabetisch sorteren in app drawer. Batterij performance was al aardig en ik hoop dat deze nog verder verbeterd.

 3. Jeroen M zegt

  nou, die 5.1.1 android update van T-Mobile bederft op dit moment mijn speel plezier op mijn gloednieuwe galaxy S6. high performance apps die veel grafische kracht nodig hebben geven sinds deze update zwart beeld, al reageerd het beeld wel nog op input en hoor ik ook alle muziek. Telefoon 3 dagen geleden gekocht dus voor de zekerheid even terug gegaan naar de winkel onder de DOA regeling nieuwe telefoon gekregen en ter plekke de test gedaan van 2 games VOOR de 5.1.1 update (5.0.2) en na. werkte allemaal prima op oude versie en met update van nieuwe versie gelijk weer zwart beeld. kan wel gewoon verder gebruik maken van appsdie de lichte cpu core gebruiken zoals whatsapp, telegram, Minecraft PE, snes emulator en google maps etc.

  Apps momenteel met zwart scherm:
  Star Wars: Knights of the old republic
  Eufloria HD

  na diverse factory resets en telefoon omruiling nogmaals met samsung gebeld en die waren ondertussen op de hoogte dat dit probleem speelt met (in ieder geval) de T-Mobile uitlevering van deze update. ze verwachten zelf binnen 3 weken met een oplossing te kunnen komen, dus ze hebben momenteel nog hun handen vol aan het uitzoeken van dit probleem.

  hou elkaar op de hoogte!

  • lamme zegt

   Mijn telefoon was vorige week helemaal zwart na de software update van tmobile. Ik kon helemaal niets meer. In de winkel hadden ze er die dag nog twee gehad met hetzelfde probleem.

 4. Corien zegt

  Mijn telefoon trilt vanzelf zonder dat ik een melding binnenheb en ik ben al mijn contacten van mijn simkaart kwijt! En ik kan ook al niet in mijn contacten kijken of we 1 toevoegen! Wat nu?

 5. Jeroen M zegt

  Kleine update over mogelijke fix!

  als je apps hebt die blackscreen geven maar wel reageren en geluid hebben, moet je even op je ‘recent knop’ (links van de home knop drukken en opnieuw de zelfde app met die kuren aantikken, dan springt het scherm weer aan en werkt alles weer naar behoren!

  een tijdelijke oplossing maar in ieder geval iets waardoor je weer even door kan tot dit gepatched wordt 🙂

 6. mandy zegt

  Hij laad mijn contacten niet meer naar deze update, kan dus niemand meer toevoegen of verwijderen, wat kan ik hier aan doen?,

 7. Frank zegt

  Samsung heeft Peel Smart Remote aan de update toegevoegd. Nog meer rommel wat je niet van je toestel af kan halen. Wel kun je hem uitschakelen.

 8. Brx zegt

  Na deze update is mijn s6 erg traag geworden. Vooral het scrollen in de play store en chrome etc is niet normaal traag. Heb alles al geprobeerd van een ota update tot een compleet schone installatie met verschillende firmwares (t-mobile en unbranded). Complete wipe en wipe cache maken allemaal geen verschil. Hopelijk komt samsung snel met een update want dit is niet te doen.

 9. Chickie. zegt

  Sinds de update heb ik ook last van het probleem dat mijn telefoon trilt terwijl ik hem op stil heb staan..
  Zwaar irritant.. ook is mijn telefoon giga traag!! Beetje jammer dit! hopen dat er snel een nieuwe update komt!!!!

 10. TAMARA zegt

  Na de update. Zwart scherm na opladen. Bij 100% batterij gaat beeld dus op zwart. Alleen op te lossen door aan/uit knop + homeknop + volume laag knop 10 seconden tegelijkertijd in te drukken. Maar als je het savonds voor het slapen aan de oplader hangt gaat de wekker dus smorgens niet af. Omdat hij bij 100% op zwart beeld springt. Ik vind het drama. Ik hoop snel op een bug fix.

  • Mirjam van Wamelen zegt

   Hier zelfde probleem sinds de update…… totale freeze…. alleen op te lossen met an/uit+home+volume laag… mega irritant omdat ik ’s nachts de telefoon oplaad. cache al gewist. enige oplossing lijkt nu dus, niet opladen ’s nachts, of lollipop down-graden….

 11. serge zegt

  Ook bij mij krijg ik geluidmelding dat er een bericht is…er is bericht maar dit geluid stopt pas als ik het wis van mijn snelle weergave menu…is na de Update direct opgetreden….wat nu samsung

  • micheal zegt

   Sinds de update maakt mijn camera een raar geluid wanneer ik het opstart via WhatsApp. Ik zie dan een golvend beeld. Voorheen had ik dit nooit!

 12. Sandra zegt

  Mijn Samsung S6 blijft óók trillen wanneer ik berichtjes (FB + whatsapp) krijg. Dit stopt pas wanneer ik de berichten heb bekeken. Dit is óók als ik mijn geluid op STIL heb staan + ik heb “niet storen’ aan gezet. Ik heb zelfs mijn ‘standaard ringtone’ op STIL gezet, anders kreeg ik niet alleen een tril-signaal maar óók een geluid erbij! Tevens heb ik in whatsapp de instellingen ‘geluid + trillen UIT staan en nóg trilt de telefoon bij een bericht?! Schiet mij maar lek… méér kan ik niet uit zetten????? Als ik het bericht weg veeg, blijft het wel in de balk bovenin staan en stopt het trillen maar vooral ’s nachts is dit erg vervelend!

  • Sandra zegt

   OPLOSSING!!!! voor het tril-probleem na de update naar android 5.1.1
   Ga naar: * Instellingen *Toegankelijkheid *Meldingsherinnering , uitzetten.
   Antwoord gekregen van info tech repair en het werkt!!!

 13. Sandra zegt

  OPLOSSING!!!! voor het tril-probleem na de update naar android 5.1.1
  Ga naar: * Instellingen *Toegankelijkheid *Meldingsherinnering , uitzetten.
  Antwoord gekregen van info tech repair en het werkt!!!

 14. Jeffrey zegt

  Ik heb nu al een tijdje een S6, deze heb ik via een abonnement van Tele 2. Maar nu lees ik overal dat de 5.1.1 update al beschikbaar is, maar als ik kijk zegt hij dat hij uptodate is, maar toch heb ik nog geen 5.1.1 maar 5.0.2. Wie kan helpen?

  • martijn zegt

   Dat heb ik dus nu ook, dit terwijl het toestel gewoon geheel simlock en branded vrij is. Toestel heb ik met een tele2 abonnement gekocht bij de mediamarkt dus niet standaard een tele2 toestel. ( ze haalde hem uit de vitrine waar alle toestellen staan)

   Overigens heb ik er een tmobile abonnement inzitten en toestel is wel opgestuurd geweest naar samsung ivm een kapotte camera.

   Weet iemand een andere oplossing via het pc programma krijg ik de update ook niet binnen.

 15. evi zegt

  batterij s6 is nu ongelooflijk snel leeg na de update naar 5.1.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wanneer komt er een nieuwe update om dit probleem te verhelpen?

 16. Silvana zegt

  Na de update voor de S6 trilt mijn telefoon constant om de 5 minuten. Heb ik hem op geluid staan krijg ik om de 5 minuten een geluidje. Zelfs als mijn telefoon ’s nachts op stil staat (geen trillen, geen geluid) dan trilt hij nog om de 5 minuten. Dit is zeeeer irritant!

 17. Louisa zegt

  Toen ik wakker werd was mn telefoon zwart, geen idee wat er aan de hand was, de provider gebeld die hadden ook geen idee en ik moest het maar opsturen voor reparative. Na het lezen van dit forum de uit-home en volume lag knop ingedrukt en blijkt dat ie nog niet klaar was met updaten voordat de batterij 100% was en de telefoon uitviel.
  nu nog aan het updaten dus…

 18. zegt

  hallo allemaal,

  ik kan mn contacten niet bellen. Als ik iemand bel dan staat er dat dit contact niet geregistreerd is in het netwerk ofzo iets. Weet iemand een oplossing hiervoor?

 19. Sjoerd zegt

  Wat een drama apparaat!!! Ik heb recent een Galaxy 6S Edge aangeschaft en enorm spijt. De 6 jaar daarvoor was het altijd iPhone.
  Met name de contact en e-mail functie staan regelmatig bevroren. Ook de telefoon functie is dan bevroren. Als ik via contacten wil bellen duurt het soms 2 a 3 minuten voordat ik daadwerkelijk het contact kan zoeken en kan bellen. Ik heb een Exchange account, wellicht is dat van invloed. Zijn er anderen die een zelfde ervaring hebben?

  Als het nog lang zo blijft schaf ik binnenkort de iPhone 6S aan.

 20. vince zegt

  Hallo iedereen.
  Ik werd vanmorgen wakker en schrok eerst van het hevige getrill van mijn s6.
  Ik had hem gisteren met 60% baterij weg gelegd zonder oplader.
  Maar toen ik wakker werd was hij hevig aan het trillen net alsof er gebeld word zeg maar.
  Ik heb nog in de berichten gekeken maar had alleen een paar Facebook en WhatsApp berichten

  Nou is het zo dat ik heb normaal elke avond aan de oplader hang zodat hij gewoon vol is overdag

  Dus ik dacht misschien dat hij dit elke avond doet om de extra energie van de batterij kwijt te raken
  Iemand een idee?
  Ik hoor het graag

Praat mee