Samsung gaat maandelijks beveiligingsupdates aanbieden

Samsung kondigt aan in de toekomst haar Galaxy apparaten maandelijks van beveiligingsupdates te gaan voorzien.

samsung-galaxy-beveiliging-updates-maandelijks Samsung gaat maandelijks beveiligingsupdates aanbieden

Eens in de zoveel tijd wordt smartphoneland opgeschrikt door het bestaan van het een of andere beveiligingsprobleem. Recent dook de zohegeten Stagefright kwetsbaarheid op in Android telfeoons, en eerder kwam het keyboard-lek in Samsung’s Galaxy toestellen voorbij. Nu worden dit soort problemen altijd wel gerepareerd, maar nog fijner is natuurlijk een structurele aanpak. En zo kondigt Samsung aan haar toestellen maandelijks van beveiligingsupdates te willen voorzien.

Hoewel Samsung geen vaste dag – denk aan Microsoft’s Patch Tuesday – heeft geprikt, is het plan om ongeveer één keer per maand een update te bieden die specifiek gericht is op de beveiliging van Galaxy apparaten.

Op dit moment overlegt Samsung nog met providers en andere partners, om dit nieuwe systeem te implementeren. Verdere informatie moet op korte termijn bekend worden gemaakt.

(bron)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Henk zegt

    Zojuist kreeg ik al de update op mijn S5 mini met waarschijnlijk een patch voor het stagefright lek. Nu nog eens doorpakken Samsung met de Lollipop update… 😉 Maar was verbaasd dat deze patch er nu al is! Hij is 85MB. en betreft een unbranded G800F

Praat mee