Samsung Galaxy S4 krijgt flinke stabiliteitsupdate – unbranded, voor nu (update 4 aug: Vodafone)

Vanaf vandaag is er een nieuwe, fikse ‘stabiliteitsupdate' beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4. Aan boord zijn vooral verbeteringen in de – jahaa – stabiliteit en prestaties, en tevens worden er bugs gerepareerd die na de eerste, grote update naar Android Lollipop op de Galaxy S4 achterbleven.

Update 7 juli: dezelfde update is nu ook beschikbaar voor de unbranded Galaxy S4 Black Edition.

Update 4 augustus: bijna een maand later krijgt nu ook Vodafone's branded Galaxy S4 de hieronder beschreven update.

De firmware die vanaf vandaag uitgerold wordt voor de unbranded – dus niet bij een provider gekochte – Galaxy S4 draait versienummer XXUHOF2, en laat het Android besturingssysteem op versie 5.0.1 staan. Grote zichtbare veranderingen zijn er niet, maar achter de schermen wordt er toch flink geoptimaliseerd, getuige het feit dat de update ruim 457 MB groot is.

Onze eigen eerste indruk is, dat onze redactionele Galaxy S4 na de update een stuk sneller aanvoelt, dus met die verbeterde prestaties lijkt het wel snor te zitten. Echte bugs hadden we niet na de eerdere Lollipop update, dus wat er gefixt is kunnen wij niet zo gauw nagaan. Des te benieuwder zijn we dus naar jouw ervaringen na deze update!

Kom jij merkbare verbeteringen en/of veranderingen tegen? Laat het ons en jouw mede-Galaxy-S4-gebruik(st)ers hieronder weten!

Overigens: wanneer de vandaag uitgerolde stabiliteitsupdate naar branded – Vodafone, T-Mobile – of andere Galaxy S4 varianten – Value Edition – komt weten wij niet. Het kan snel gebeuren, of het kan even duren, maar een voorspelling doen we niet. Zodra de update andere toestelversies bereikt, lees je het natuurlijk hier op GalaxyClub.nl.

(dank, Henk!)

Lees de reacties (27)

  • Ik heb de update vandaag gekregen. Wat mij opvalt is dat ik nu de inhoud van een sms kan lezen op het vergrendelscherm. Voorheen zag ik hier alleen '1 bericht'.
    Klein dingetje, maar dit is dus wel veranderd.

  • Hallo,

    Ik heb hem ook ontvangen en de grootte was 675Mb voor de Black Edition. Nou weet ik dus niet of de gewone s4 een kleinere update heeft gehad.

  • Nieuwe update gisteren (8-7-2015) geïnstalleerd en vandaag mijn telefoon aan de lader gelegd alleen deze geeft nu niet meer aan wanneer hij volledig opgeladen is. Voorheen ging hij als een idioot trillen en kreeg je een notificatie. Dit is nu niet meer zo. Van mij hoeft de telefoon niet heel lang te trillen maar een notificatie zou prettig zijn.

    • Ik heb de update ook 2 dagen geleden geinstalleerd. Ik krijg wel gewoon een notificatie, dus lijkt niet aan software te liggen... Trillen doet hij idd niet meer.

      • Notificatie bij volledig opgeladen?? Heb ik nog nooit gehad, bij geen enkele android versie

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen