Samsung Galaxy S4 krijgt flinke stabiliteitsupdate – unbranded, voor nu (update 4 aug: Vodafone)

Vanaf vandaag is er een nieuwe, fikse ‘stabiliteitsupdate’ beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4. Aan boord zijn vooral verbeteringen in de – jahaa – stabiliteit en prestaties, en tevens worden er bugs gerepareerd die na de eerste, grote update naar Android Lollipop op de Galaxy S4 achterbleven.

Update 7 juli: dezelfde update is nu ook beschikbaar voor de unbranded Galaxy S4 Black Edition.

Update 4 augustus: bijna een maand later krijgt nu ook Vodafone’s branded Galaxy S4 de hieronder beschreven update.

samsung-galaxy-s4-firmware-update-xxuhof2 Samsung Galaxy S4 krijgt flinke stabiliteitsupdate - unbranded, voor nu (update 4 aug: Vodafone)

De firmware die vanaf vandaag uitgerold wordt voor de unbranded – dus niet bij een provider gekochte – Galaxy S4 draait versienummer XXUHOF2, en laat het Android besturingssysteem op versie 5.0.1 staan. Grote zichtbare veranderingen zijn er niet, maar achter de schermen wordt er toch flink geoptimaliseerd, getuige het feit dat de update ruim 457 MB groot is.

Onze eigen eerste indruk is, dat onze redactionele Galaxy S4 na de update een stuk sneller aanvoelt, dus met die verbeterde prestaties lijkt het wel snor te zitten. Echte bugs hadden we niet na de eerdere Lollipop update, dus wat er gefixt is kunnen wij niet zo gauw nagaan. Des te benieuwder zijn we dus naar jouw ervaringen na deze update!

Kom jij merkbare verbeteringen en/of veranderingen tegen? Laat het ons en jouw mede-Galaxy-S4-gebruik(st)ers hieronder weten!

Overigens: wanneer de vandaag uitgerolde stabiliteitsupdate naar branded – Vodafone, T-Mobile – of andere Galaxy S4 varianten – Value Edition – komt weten wij niet. Het kan snel gebeuren, of het kan even duren, maar een voorspelling doen we niet. Zodra de update andere toestelversies bereikt, lees je het natuurlijk hier op GalaxyClub.nl.

(dank, Henk!)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Patrick zegt

  Ik heb de update vandaag gekregen. Wat mij opvalt is dat ik nu de inhoud van een sms kan lezen op het vergrendelscherm. Voorheen zag ik hier alleen ‘1 bericht’.
  Klein dingetje, maar dit is dus wel veranderd.

 2. George zegt

  Hallo,

  Ik heb hem ook ontvangen en de grootte was 675Mb voor de Black Edition. Nou weet ik dus niet of de gewone s4 een kleinere update heeft gehad.

 3. Paul zegt

  Nieuwe update gisteren (8-7-2015) geïnstalleerd en vandaag mijn telefoon aan de lader gelegd alleen deze geeft nu niet meer aan wanneer hij volledig opgeladen is. Voorheen ging hij als een idioot trillen en kreeg je een notificatie. Dit is nu niet meer zo. Van mij hoeft de telefoon niet heel lang te trillen maar een notificatie zou prettig zijn.

  • Michael zegt

   Ik heb de update ook 2 dagen geleden geinstalleerd. Ik krijg wel gewoon een notificatie, dus lijkt niet aan software te liggen… Trillen doet hij idd niet meer.

 4. Diany zegt

  De update draait nu bijna 1 dag. De lollypop problemen die ik had waren een nog slechtere wifi verbinding dan daarvoor en een accu die supersnel leeg ging. Had gehoopt dat deze problemen na de stabiliteitsupdate verholpen zouden zijn. Qua wifi lijkt het beter, maar de accu gaan nog sneller leeg… rampzalig dus.

  • Jan zegt

   Klinkt eerder als een defecte batterij… Gelukkig kun je ‘m bij een S4 nog vervangen; bij een S6 niet meer..
   kost je tussen de 10 en 15 euro..

   Maar, als je een firmware update geïnstalleerd hebt, moet je de telefoon de eerste week een paar keer opnieuw opstarten; dan worden de accustatistieken ook bijgewerkt en geeft de telefoon de accu status veel beter aan. Zou ik eerst proberen; accu vervangen kan over 2 weken ook nog wel 😉

   • Diany zegt

    Dank je Jan.
    Ik kijk het inderdaad nog even aan en had ook al overwogen om ‘m een paar keer te gaan herstarten. Ik hoop maar dat het afdoende is, want ik vind dit echt waardeloos.

 5. sandra zegt

  Is deze update eigenlijk wel nodig. Mijn telefoon vind ik prima zo. Net update naarlollypop/ android 5.0 gehad en eerste dagen veel problemen gehad na die update. Boel werkt nu weer goed, zit niet echt te wachten op weer aantal dagen puzzelen……

 6. Fietje zegt

  Hier de update ook geïnstalleerd. Het eerste wat ik merkte was dat de prioriteit modus gewijzigd is in ‘niet storen’ modus. Batterij kan ik nog niets zinnigs over zeggen in dit korte tijdsbestek, al hoop ik dat ie weer langer mee gaat want dit was na de lollipop update een drama. Afgelopen week nog naar een service punt geweest waar bleek dat mijn batterij ook niet op 100% werkte, stroomstoot oid gegeven en het zou weer goed moeten zijn, aldus de man daar, zo niet is er iets anders aan de hand….En inderdaad er komt geen melding meer wanneer de batterij volledig opgeladen is.

  Verder nog geen andere bijzonderheden kunnen ontdekken.

 7. René zegt

  Hoe lang duurt het downloaden normaal gesproken? Het scherm geeft nu al een paar uur ‘Downloading… Do not turn off target !!’. Gewoon maar laten liggen?

 8. Wouter zegt

  Na de lollypop update alleen maar problemen gehad. Hete telefoon, batterij om 11 uur sochtends leeg, Android UI die vastloopt en tal van andere ‘kinderziektes’. Update zojuist geïnstalleerd en ga het eens aankijken. Ik had samsung en Android altijd hoog zitten, maar erg tevreden ben ik de laatste weken niet. Helaas zijn er geen serieuze alternatieven voor Android…

 9. Floris zegt

  Heb sinds de update een probleem met mijn wifi. zolang wifi aanstaat blijft mijn s4 zichzelf opnieuw opstarten na ongeveer 10 seconden aan te zijn. als ik snel mijn pin code invoer en wifi uitzet, herstart de s4 nog 1 keer. dan doet hij alles zoals het hoort en valt niet uit. bellen/sms/4G werkt allemaal maar zodra ik wifi aanzet kom ik weer in die ‘loop’ van herstarten terecht. harde reset gedaan, dit werkte eerst totdat ik van wifi netwerk wisselde. (net als bij de 1e keer dat het fout ging.) batterij in goede staat, geen verkeerde apps op mijn telefoon en gebruikte wifi netwerken allemaal veilig. ook virusscan gedaan zonder een gevaar te vinden.
  wie kan mij helpen?! alvast bedankt!

 10. samrai zegt

  Sinds vorige week heb ik mijn samsung s4 binnen, de heb de android versie 5.0.1. Alleen nu heb ik 2 irritatie’s.
  1. Led lampje werkt niet in stille modus

  2. Als ik een groepsbericht of persoonlijk bericht krijg, krijg ik in de stille modus om de paar minuten nog een trilling terwijl het in de stille modus staat..

  Internet al doorzocht en van alles geprobeerd, wie kan me helpen?

 11. Nienke zegt

  Heb sinds de update last van problemen met de netwerkverbinding. Ik gebruik de wifi en die is gewoon goed. Telefoon geeft ook sterke verbinding aan, maar toch bij internet, youtube app, enz geeft hij aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden ivm problemen met netwerkverbinding..telefoon al meerdere keren opnieuw opgestart maar zet geen zoden aan de dijk. Tips?

  • Diany zegt

   Nienke ik heb hetzelfde probleem, de verbinding is waardeloos geworden. Heb al vanalles geprobeerd maar helaas. Krijg ook nauwelijks nog mail of whatsapp berichten, moet steeds zelf kijken en pas dan haalt hij alles binnen.

   Dus inderdaad, heeft iemand een oplossing???

 12. Jerger zegt

  Ik heb een un branded S4 black edition maar boven bescheven stabiliteitsupdate niet ontvangen, ook niet als ik er naar zoek via toestel info- software update nu bijwerken staat er dat ik de laatste al heb maar boven beschreven update heb ik er niet opstaan. Bij Mediamarkt gekocht. Moet ik er nog iets speciaal voor doen of is hij nog niet naar elk toestel uitgezet???

 13. karel zegt

  ik heb sinds 5.0.1 problemen met simkaart, geeft telkens weer geen simkaart aanwezig telefoon graag opnieuw starten

  start ik hem opnieuw en doet hij het weer even maar na uurtje of half uurtje zelfde probleem

  heb al een hard factory reset gedaan

 14. Priscilla zegt

  Na de firmware update gister is ie na een paar uur zomaar uitgevallen, en krijg m niet meer aan de praat, hij gaat het galaxy s4 logo komt in beeld en poef hij valt uit. Dit is geen batterij probleem, ben er al mee naar de stad geweest en aan de batterij ligt het niet….wie o wie kan mij helpen?

 15. Diany zegt

  Mijn toestel is naar repair centre geweest, krijg hem vanavond weer terug en ik ben benieuwd of de problemen zijn opgelost. Ik was het spuugzat en tenslotte zit het toestel nog in garantie, dus ze lossen het maar op. Denk dat iedereen met problemen na de update dat eigenlijk gewoon moet doen.

 16. Mike zegt

  Mijn Samsung S6 Edge blijft opnieuw starten al 2 uur achterelkaar kan de telefoon niet meer starten blijft opnieuw het opstart riedeltje geven pfffft
  Kan ik hulp krijgen???

 17. Arienne zegt

  HIer het zelfde probleem met de S4 na de update valt hij continu uit.. en dat gaat een tijdje goed en dan valt hij wel 10 x uit in een uur tijd ofzo.
  Heb fabrieksinstellingen gedaan maar nog steeds het zelfde probleem.
  Gewoon hartstikke vervelend vooral als je bereikbaar moet zijn ivm je werk.

 18. spiderxp zegt

  Ik kreeg vandaag een update (laatste keer dat ik keek was in juni)

  Huidige versie: PDA:OD7 / PHONE:OD7 / CSC:OD2 (BTU)
  Laatste versie: PDA:OE3 / PHONE:OE3 / CSC:OG1 (BTU)
  Grootte: 1478 MB

  maar wat is er nieuw aan?

Praat mee