SMS, TouchWiz, en andere problemen op je Samsung Galaxy S4 na de Android 5.0 Lollipop update? Tips! (update)

Nu de langverwachte Android Lollipop update op de Nederlandse Galaxy S4 van start is, horen we van veel gebruik(st)ers dat deze prima verloopt. Toch zou een grote update geen grote update zijn, als er her en der geen fouten ontstaan. Tijd voor wat tips dus.

samsung-galaxy-s4-sms-toetsenbord-probleem-na-android-lollipop-update SMS, TouchWiz, en andere problemen op je Samsung Galaxy S4 na de Android 5.0 Lollipop update? Tips! (update)

Inmiddels lezen we regelmatig dat SMSsen na de update problematisch is. Óf de Berichten app doet het niet, of de berichten kunnen niet gelezen worden. Soms weigert het toetsenbord dienst na de update. Ook starten sommige apps niet meer, of lopen vast – in een enkel geval TouchWiz zelf.

Nu kun je de meeste problemen natuurlijk voorkomen of oplossen door je Galaxy S4 simpelweg terug te zetten naar de fabrieksinstellingen – en zoals je hieronder kunt lezen is dit soms de enige oplossing. Echter, lang niet in alle gevallen is het nodig.

Hieronder vind je tips voor:

Niet-verschijnend toetsenbord

Laten we maar bij het makkelijkste probleem beginnen. Sommige Galaxy S4 gebruik(st)ers melden dat hun toetsenbord niet meer verschijnt na de Lollipop update op momenten dat deze eigenlijk tevoorschijn moet komen. Check allereerst of dit probleem overal optreedt, of alleen in de Berichten (=SMS) app. Als je een gesprek bekijkt met daarin automatische berichten – bijvoorbeeld van je provider, bank, etc. – waarop je niet kunt antwoorden, zal het toetsenbord sowieso niet verschijnen. Dat ligt niet aan het toetsenbord.

Verschijnt jouw toetsenbord ook niet in beeld bij normale SMS gesprekken, of in andere applicaties, dan is het wissen van de cache van de toetsenbord applicatie in veel gevallen de oplossing.

samsung-galaxy-s4-sms-toetsenbord-probleem-na-android-lollipop-update-11 SMS, TouchWiz, en andere problemen op je Samsung Galaxy S4 na de Android 5.0 Lollipop update? Tips! (update)

Om dit te doen, ga je in de Instellingen onder het kopje Meer (1) naar Applicatiebeheer (2). Veeg opzij naar het kopje Alles (3), en scroll omlaag naar de Samsung toetsenbord app (4). Kies deze, en tik op Cache legen (5). Rigoreuzer is het om ook Gegevens wissen te kiezen – je raakt alle toetsenbord instellingen kwijt, dus doe dit alleen als het legen van de cache alleen niet blijkt te helpen.

Andere crashende apps (zoals TouchWiz zelf)

Update: zoals Rick hieronder beschrijft (dank!), lijkt een oplossing voor de problemen met TouchWiz – in ieder geval voor sommigen – het uitschakelen van de verschillende Bewegingen en gebaren features van de Galaxy S4.

galaxy-s4-touchwiz-crashen-widgets-oplossing SMS, TouchWiz, en andere problemen op je Samsung Galaxy S4 na de Android 5.0 Lollipop update? Tips! (update)

Ga hiervoor in de Instellingen naar de tab Mijn apparaat (15) en tik op Bewegingen en gebaren (16). Schakel alle features – Air gesture, beweging en handpalmbeweging – uit (17), en start je toestel opnieuw op (18). In een aantal gevallen lijkt dit de problemen met het toevoegen of verplaatsen van widgets en apps op de S4 te verhelpen.

Mocht dit niet helpen, dan kan kunnen fouten in de cache na het uitvoeren van een grote update erantwoordelijk zijn voor de vastlopende TouchWiz interface zelf. Leeg dan de cache van de app TouchWiz-start, op dezelfde manier zoals hierboven al beschreven.

Nog meer hierover, zoals hoe je de cache van álle apps in één keer wist, vind je in ons andere artikel over crashende apps na de Lollipop update. Nog effectiever is het wissen van de cache van het gehele systeem – de cache partition. Hoe je dit doet op de Galaxy S4 lees je HIER.

Mocht dit alles uiteindelijk toch geen verlichting bieden, dan blijft altijd de optie om de standaardgegevens te herstellen. Het is even wat meer werk, maar dan werkt je toestel wel helemaal zoals het zou moeten.

Niet werkende SMS/Berichten app

Mocht jouw Berichten app na de Lollipop update problemen geven, probeer dan allereerst de cache ervan te legen. Je vindt deze wederom via Instellingen -> Applicatiebeheer -> Alle, en dan omlaag scrollen naar Berichten (zie hierboven). Echter, hoewel het een poging waard is  – baat het niet dan schaadt het niet – lijkt dit in de meeste gevallen níet de oplossing te zijn.

Wat wél werkt is het terugzetten van de Galaxy S4 naar de fabrieksinstellingen – dé remedie tegen zo’n beetje ieder probleem dat na een grote update de kop op steekt. Wil je jezelf toch de moeite besparen van het maken van back-ups van al je foto’s, video’s en andere bestanden, kun je eerst nog overwegen om een andere SMS applicatie te gebruiken.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-update-sms-werkt-niet-andere-app-instellen SMS, TouchWiz, en andere problemen op je Samsung Galaxy S4 na de Android 5.0 Lollipop update? Tips! (update)

Standaard op het toestel aanwezig is Google’s Hangouts, en je kunt eenvoudig instellen dat je die app wilt gebruiken om te SMSsen. Ga hiervoor in de Instellingen naar het kopje Meer (6) en kies Standaardpplicaties (7). Tik op Berichten (8), en kies nu Hangouts (9) om te SMSsen met deze Google app. Natuurlijk vind je in de Play Store nog legio andere SMS applicaties – voor velen is bijvoorbeeld Textra een prima alternatief.

Standaardgegevens herstellen

Wil je toch echt Samsung’s eigen SMS app Berichten gebruiken, dan is het terugzetten van jouw Galaxy S4 naar de fabrieksinstellingen – pardon: Standaardgegevens herstellen – de beproefde oplossing. Ook de meeste andere bugs en problemen laten zich hiermee oplossen.

Zorg dan wel dat je een back-up maakt van alle bestanden op je telefoon die je niet kwijt wilt. Bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen gaan namelijk ALLE GEGEVENS OP JE GALAXY S4 VERLOREN. Dat dat duidelijk is.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-update-fabrieksinstellingen-factory-rest SMS, TouchWiz, en andere problemen op je Samsung Galaxy S4 na de Android 5.0 Lollipop update? Tips! (update)

Je vindt de mogelijkheid in de Instellingen onder het kopje Accounts (10), onderaan bij Back-up maken en terugzetten (11). Vink eventueel het maken van een back-up van sommige gegevens aan (12) – foto’s, video’s en andere bestanden moet je zelf ergens anders naartoe kopiëren. Kies Standaardgegevens herstellen (13), en scroll naar beneden om de procedure te starten (14).

Voor de goede orde: je Galaxy S4 wordt nu niet teruggezet naar de stand van zaken toen je ‘m voor het eerst uit de doos haalde. Android Lollipop blijft aanwezig, maar wel met een clean, leeg systeem, zonder bugs.

En verder?

We zagen het nog maar weinig voorbij komen, maar wie last heeft van een instabiele WiFi verbinding na de Lollipop update kan het beste even HIER kijken.

Mocht je andere problemen blijven houden na de Lollipop update, en helpt zelfs het hierboven beschreven Standaardgegevens herstellen niet, dan is het een goed idee om toch even contact te zoeken met de winkel waar je jouw S4 gekocht hebt, of Samsung zelf (HIER).

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Vicky zegt

  Ik heb een branded galaxy S4 van Vodafone maar heb de update nog steeds niet ontvangen. Hij geeft geen beschikbare systeemupdates aan…

  • Ilse zegt

   Wees blij:
   Ik heb deze update zojuist geinstalleerd. Ik weet niet wat me overkomt. Ik baal stevig!! Ten eerste ziet het er niet uit, ten tweede werken een aantal apps niet meer, ten derde wijst alles zich niet gemakkelijk vanzelf, ten vierde lijkt het veel beperkter in je keuze opties, ten vijfde zijn een aantal widgets van mijn startscherm verdwenen en krijg ik met geen mogelijkheid meer terug en verder zijn al mijn sms berichten niet meer te zien; alles oogt leeg!! Hierdoor kan ik zelfs mijn online bankieren niet meer gebruiken (codes via sms nodig)!! Heb er nu veel over gelezen en ten einde raad ga ik morgen noodgedwongen mijn galaxy s4 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hopelijk is dit mijn laatste redmiddel. Mijn advies: NIET DOEN, BEGIN ER NIET AAN!!!!!!!

   • Ursin zegt

    Gewoon voor je sms tijdelijk ff overzetten in je standaardapplicaties naar hangouts 😉 dankan je alles gewoon lezen en schrijven. heb ik net ook gedaan.

   • matthijs zegt

    Mee eens, slechtste update ooit. Ik kan niet eens meer bij mijn muziek albums terecht. De app sluit zichzelf als ik dat wil proberen. PURE DOWNGRADE DLA EM OVER!!!!!

    • Richard zegt

     ik heb er ook enorme spijt van dat ik de update zijn gang heb laten gaan,
     toevoegend aan al het hier bovenstaande, vindt ik mijn Mobiel nu zelfs er zeer amateuristisch uitzien, toetsenbordjes zijn simpel en niet mooi alsof ik een geupgrade reklenmachine nu heb die kan bellen…. baal baal baal

     ik ga dit weekend eens kijken wat ik allemaal moet gaan bewaren en overzetten om straks na terugzetting fabrieksinstellingen niet kwijt te zijn…

     voortaan de updates niet meer laten gebeuren, want dit is echt bagger…

     mijn tip ook VOER DE UPGRADE NIET UIT, tenzij je een veredelde rekenmachine wilt

   • erica zegt

    IK BEN GVD HEEL ERG BOOS .NIKS ANDERS DAN ELENDE.IK KAN NIET EENS DE TELEFOON OPNEMEN .MIJN BALK BOVEN IS WEG KAN DUS NIET VAN BOVEN NAAR BENEDEN SCORLEN. ENIGSTE OPTIE TERUG ZETTEN OP FABRIEK . BEN IK GVD ALLES KWIJT .DIT ALLEMAAL DOOR EEN UPDATING VAN SAMSUNG .IK BEN ZO ERG BOOS …EN GA HIER ECHT MIJN KLACHT RECHTELIJK VIA DE RECHTER MAKEN .MIJN VERTROUWEN IS WEG .IN SAMSUNG

  • Richard Hermse zegt

   Dat krijg je ook alleen als je zoekt naar updates, je toestel zoekt niet altijd automatisch.
   Maar als ik jou was zou ik nog even wachten. Mijn unbranded S4 is er niet echt op vooruit gegaan.

  • Marco zegt

   Mocht je geen update krijgen laat de telefoon even zoeken naar de update.

   Ga naar : Instellingen / Meer / Toestel-info / Software update.

   Als het goed krijg je hem dan vanzelf binnen.

  • Ilse zegt

   Wees blij:
   Ik heb deze update zojuist geinstalleerd. Ik weet niet wat me overkomt. Ik baal stevig!! Ten eerste ziet het er niet uit, ten tweede werken een aantal apps niet meer, ten derde wijst alles zich niet gemakkelijk vanzelf, ten vierde lijkt het veel beperkter in je keuze opties, ten vijfde zijn een aantal widgets van mijn startscherm verdwenen en krijg ik met geen mogelijkheid meer terug en verder zijn al mijn sms berichten niet meer te zien; alles oogt leeg!! Hierdoor kan ik zelfs mijn online bankieren niet meer gebruiken (codes via sms nodig)!! Heb er nu veel over gelezen en ten einde raad ga ik morgen noodgedwongen mijn galaxy s4 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hopelijk is dit mijn laatste redmiddel. Mijn advies: NIET DOEN, BEGIN ER NIET AAN!!!!!!!

 2. kim zegt

  Ik heb vandaag mijn galaxy s4 geupdate, maar kan nu geen widgets meer toevoegen en kan nijn alla op mn scherm op niet niet van plaats wisselen.krijg dan de melding touch-wiz start is gestopt. Erg verevelend want mis een paar widgets op mijn scherm. weet iemand wat ik eraan kan doen?

  • Richard Hermse zegt

   Ik heb precies het zelfde probleem. Er zijn 2 theorieën die het zouden moeten oplossen.
   1. Het legen van het Cache geheugen van TouchWiz start app.
   1. Het legen van het Cache geheugen van de complete telefoon.

   Ik heb allebei al geprobeerd maar helpt niets!

    • Lennert zegt

     Heb factory reset gedaan en nu werkt de TouchWiz-start weer. Echter nieuw probleen, apps downloaden uit app store gaat heel slecht, na 1 uur pas 3 apps geinstalleerd. Ga verder zoeken wat dit nu weer is.

     Reden te meer voor mij om snel op iPhone over te stappen, heb mijn buik vol van Andriod en Samsung.

     • Lennert zegt

      Toestel uitzetten en weer aanzetten heeft geholpen, kan nu weer Apps downloaden en installeren.

 3. MacD zegt

  Enige probleem is alarm instellen na update : ” klok is gestopt” geeft hij constant aan terwijl ik die dagelijks gebruik. Lijkt wat vaker vast te lopen.

   • Noot zegt

    Ik heb de klok weer werkend gekregen door de volgende instelling te kiezen:

    Ga naar Instellingen–Datum en Tijd–Datumnotatie selecteren– selecteer hier de bovenste optie Regionaal.

    Sindsdien doet mijn klok het weer!

 4. Pascal zegt

  Hallo allemaal,

  Heb het zelfde probleem als Remi:
  ‘Remi zegt
  APRIL 2, 2015 AT 5:12 PM

  Heb een unbranded s4 en krijg geen update Iemand enig idee hoe dit kan’

  Zelf heb ik al geprobeerd te zoeken naar de update op mijn telefoon. Ook via Samsung Kies krijg ik hem niet binnen.

  Iemand een andere suggestie?

  Alvast bedankt!

  • Remi zegt

   Oke dus ik ben niet de enige
   Hoe kan ik controlren dat ik echt een unbranded heb.
   Ik heb hem los gekocht in een gsm winkel dus zonder iets dus zou zo moeten zijn.

  • Ilse zegt

   Zoals ik ook al bij Remi reageerde, wees blij, heel erg blij:
   Ik heb deze update zojuist geinstalleerd. Ik weet niet wat me overkomt. Ik baal stevig!! Ten eerste ziet het er niet uit, ten tweede werken een aantal apps niet meer, ten derde wijst alles zich niet gemakkelijk vanzelf, ten vierde lijkt het veel beperkter in je keuze opties, ten vijfde zijn een aantal widgets van mijn startscherm verdwenen en krijg ik met geen mogelijkheid meer terug en verder zijn al mijn sms berichten niet meer te zien; alles oogt leeg!! Hierdoor kan ik zelfs mijn online bankieren niet meer gebruiken (codes via sms nodig)!! Heb er nu veel over gelezen en ten einde raad ga ik morgen noodgedwongen mijn galaxy s4 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hopelijk is dit mijn laatste redmiddel. Mijn advies: NIET DOEN, BEGIN ER NIET AAN!!!!!!!

 5. marielle zegt

  Sms werkt na update niet meer. Als ik op de persoon van bericht druk krijg ik geen tekst maar leeg scherm. Zelf proberen te versturen en berichten binnen gekregen maar scherm blijft leeg! What to do?!

 6. zegt

  Ik heb de update erop gezet 5.0 lolipop en kan nu niet meer mijn bercihten openen zwaar irretant !
  En vind dat de telefoon trager is geworden !
  Wie kan mijn helpen .
  Zit er niet op te w8ten mijn telefoon helemaal weer naar fabrieksinstellingen te brengen gedoe allemaal !

  • Marjolijn2503 zegt

   als je bij dat ïrritante rode hoorntje je telefoonnummers zet die de hulpdiensten kunnen bellen in geval van een ongeluk om je familie te waarschuwen, hoeven ze je niet te vragen om je wachtwoord van je telefoon te geven mocht je niet bewusteloos zijn of erger.
   Ik vind dit een reuze uitkomst.
   succes met je update

 7. Cat zegt

  Op m’n vergrendelscherm staat na de update naar lollipop een weerbericht-icoontje met m’n woonplaats. De temperatuur klopt niet, maar ik kan nergens vinden waar ik deze widget (denk dat het een widget is) aan kan passen. Ik heb een S4 black edition. Kan iemand me helpen?

  • saas zegt

   IK heb ook dit probleem met het icoontje heb alles nagekeken en kan het niet vinden… en ik heb een probleem dat de battarij heel snel leeg raakt…..

 8. Ilse zegt

  Ik heb deze update zojuist geinstalleerd. Ik weet niet wat me overkomt. Ik baal stevig!! Ten eerste ziet het er niet uit, ten tweede werken een aantal apps en widgets niet meer naar behoren, ten derde wijst alles zich niet gemakkelijk vanzelf, ten vierde lijkt het veel beperkter in je keuze opties en verder zijn al mijn sms berichten niet meer te zien; alles oogt leeg!! Hierdoor kan ik zelfs mijn online bankieren niet meer gebruiken (codes via sms nodig)!! Heb er nu veel over gelezen en ten einde raad ga ik morgen noodgedwongen mijn galaxy s4 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hopelijk is dit mijn laatste redmiddel. Mijn advies: NIET DOEN, BEGIN ER NIET AAN!!!!!!!

 9. Rob zegt

  Ik heb de update voor mijn Galaxy s4 Active ontvangen. Na de update kan ik de volumeknop niet meer gebruiken om het geluid harder of zachter te zetten. De knop werkt nog wel voor bijvoorbeeld het aanzetten van de zaklamp. Iemand een oplossing?

 10. Junior zegt

  Dacht dat alles bij mij wel goed was gegaan alleen is er helaas 1 ding gebeurd. Al het geluid van meldingen, filmpjes e.d. gaat nu via de speaker aan de voorkant waar je normaal degene hoort waarmee je belt en niet meer via de speaker aan de achterkant zoals het hoort.. Hebben meer mensen hier last van en hoe kan ik dit oplossen?

  • stefan zegt

   Ik heb dus ook probleem dat al het geluid via de oorspeaker gaat(speaker waar je mensen hoort tijdens het bellen)
   Hoe de f*ck kan dit weer.. iedereen heeft wel iets he.
   Verdorie, had ik ne update maar niet gedaan.

 11. Rick zegt

  Bij mij crashte telkens Touchwiz bij het verplaatsen/toevoegen van apps of widgets. Ik heb alle de hierboven genoemde stappen (behalve de factory reset) uitgevoerd maar niets hielp. Dus ben ik een beetje gaan zoeken en kwam ik uit op een Amerikaans forum waarbij ik een goede tip tegenkwam. Touchwiz doet het nu weer! 😀 Misschien werkt het ook bij jullie.

  -Ga naar instellingen.
  -Ga naar Mijn Apparaat.
  -Ga naar Bewegingen & Gebaren.
  -Schakel alle opties uit.
  -Telefoon opnieuw opstarten.
  Voila!

 12. Kevin zegt

  Enkele dagen geleden de update geïnstalleerd. Geen problemen met SMS of wifi. Wel gaat de accu een heel stuk sneller leeg! Daarnaast gaat AL het geluid nu via de speaker boven mn scherm. Media en de wekker ging altijd via de grote speaker aan de achterkant. Maar dat is dus niet meer. Ik word nu dus niet meer wakker van mijn wekker. Lekker dit! Iemand een oplossing hiervoor. Ga vanavond in ieder geval een hard reset uitvoeren.

 13. stefan zegt

  Dus mensen met probleem dat AL het geluid via de voorkant klinkt; muziek, filmpjes, radio.
  Gebruik de manier van opstarten in recovery mode.(volume up + home + + power button inhouden tot ie trilt power button los. En wanneer die linksboven het scherm recovery booting aangeeft en in menu terecht komt kies je voor clear cashe partition bevestig je met power knop,dan reboot.

  Succes!

    • Rinus zegt

     Stefan, ben je na de recovery reset alle instellingen kwijt (terug naar factory instellingen) ?
     Geluid is nml ook bij mij naar de front speaker gegaan, was me nog niet op gevallen.

     Allemaal wel erg k.. als ik dit geweten had, denk je erop vooruit te gaan na een update…

     Als je ook een oplossing voor de haperende video hebt heel graag.

     Grt.

     • Rinus zegt

      Probleem haperende video en geluid via de front speaker lijken beide opgelost door clear cashe partition .

      Misschien wel oplossing voor alle problemen, waarom nemen ze dit dan niet mee aan het eind van de update cyclus ?

     • stefan zegt

      De oplossing voor het geluid was idd de clear cache partition.. maar niet de oplossing voor de filmpjes van fb en dergelijke! Helaas,op buite landse forums vindt ik dan ook alleen dat er op dit moment weinig oplossingen zijn kwa het afspelen van media

     • stefan zegt

      Ik heb geen factory reset uitgevoerd, maar via recovery mode de clear cache partition uitgevoert. Voor het geluid /alarmwas dit de oplossing.

 14. Rinus zegt

  Na de update:
  Beeld filmpje op facebook, netflix etc bevriezen na een minuut of zo (geluid loopt wel door, heel raar).

  Zowel op mijn S4 en die van mijn zoon (ook S4) beide hetzelfde probleem.

  Iemand hier ook last van en weet er een oplossing voor ?

  • SindyH zegt

   Ik heb hier ook last van! Het is echt heel irritant en ik wil hem niet terugzetten naar de fabrieksinstellingen, maar je kunt ook nergens een oplossing ervoor vinden zonder allemaal moeilijke woorden erin…

 15. Marion zegt

  Ik heb vanmorgen deze nieuwe software geinstalleerd en nu laadt mijn Galaxy S4 niet meer op. Ik heb hem al eens uit-aan gezet en de accu verwijderd. Wat te doen? Straks is-ie leeg en wat dan?

  • Daniël zegt

   Ik heb hetzelfde probleem. Accu heeft gewoon de 3,8 volt als ik hem meet. Mobiel laadt alleen op wanneer die uitstaat, wanneer ik hem probeer op te laden wanneer hij aan staat loopt ie leeg..

   • Anja zegt

    Dit heb ik inderdaad helaas uit. Ben er al voor naar een reparateur geweest, nieuwe laadconnector, volledige update en 85 piek armer maar probleem blijft. Ben er inderdaad ook sinds kort achter dat opladen alleen nog lukt na het uitzetten van de telefoon.
    Lastig!

 16. Rinus zegt

  Probleem haperende video en geluid via de front speaker lijken beide opgelost door clear cashe partition .

  Misschien wel oplossing voor alle problemen, waarom nemen ze dit dan niet mee aan het eind van de update cyclus ?

 17. Ray zegt

  Na de update (S4 van T-Mobile) komen de mailicoontjes (linksboven) niet meer door op het vergrendelscherm. Evenals het FB icoontje. Er staat nu T-Mobile NL. Ik heb toch redelijk nog wat hersencellen dus ik weet heel goed dat ik een abbo heb van T-Mobile en dat ik in NL zit. Ik wil mn mail, whap en FB icoontjes terug. Die temperatuur hoef ik ook niet maar kan m er niet afhalen.
  Enige handige is dat je niet eerst je wachtwoord hoeft in te voeren om naar je camera te gaan. Over het algemeen dik ontevreden na de update.

  Oh ja, wat ik echt bloedirritant vind, is dat je niet meer de mogelijkheid hebt mailtjes te selecteren om ze vervolgens als gelezen te markeren. Je moet nu de mailtjes daadwerkelijk openen en al swipend je ontvangen mailtjes doorlopen.
  Niet blij.

  • zegt

   In mail klikken linksonder op instellingenen dan naar display en dan vinkje uitzetten achter selectievakjes verbergen, dan heb je ze weer terug. (gelukkig maar, ik vond het ook mega irritant)

 18. Diana zegt

  Na de lollipop update ook problemen met de sms app. Text is niet meer te lezen…
  Overigens verder een geweldige update. Helder vormgegeven menu en e.e.a. is wat overzichtelijker. Wel jammer dus van de sms app. Inmiddels omgezetnaar hangouts en dit werkt perfect. Bedankt voor de tip!

 19. Oscar zegt

  De eerste indruk was erg positief over de update.
  Ok, ik moest me sms omzetten naar Hangouts, maar dat was het dan ook.
  Inmiddels draait de upgrade nu een week of 2, 3 op me telefoon en ik begin nu toch wel een aantal bijzondere dingen te merken;

  -De telefoon is een stuk trager geworden met het opstarten van apps.
  -Toetsenbord komt pas heel laat op of de ingevoerde tekst wordt niet weergegeven.
  -Telefoon wordt bij weinig gebruik (meestal bij gebruik van 1 of 2 apps) al erg warm.
  -Batterij gaat ontzettend snel leeg, om 08.00 uur van de lader gehaald en om 11.00 uur moet ik hem alweer bijladen.

  Zodoende ben ik blij dat ik aan het eind van de maand een nieuwe telefoon mag uitzoeken. Deze keer zal het een Galaxy S6 worden. Hopelijk dat Lollipop daar wel helemaal goed op draait

  Iemand nog tips voor het verhelpen van deze problemen of zijn er nog meer mensen die hier last van hebben?

 20. Busra zegt

  Hallo ik had een vraagje:

  Vóór de update naar android 5.0 Lollipop kon je je muziek ook afspelen vanuit je vergrendeld scherm. je kon je muziek dan op pauze zetten of op vorige of volgende tikken zonder eerst je scherm te moeten ontgrendelen. dit vond ik erg handig wanneer ik aan het luisteren was met mijn oordopjes in.

  Met de nieuwe update kan ik dus geen volgend nummer kiezen of mijn muziek even op pauze zetten via het vergrendeld scherm. Ik heb ook al bij instellingen gekeken maar ik kan niets vinden. Iemand enig idee hoe je deze functie terug kunt krijgen?

  Ook zie je, wanneer je je oortjes hebt ingeplugd en je je scherm ontgrendeld niet meer de keuzeapps staan wanneer je het scherm van boven naar beneden schuift (normaal gesproken zag je dan bijvoorbeeld de volgende apps staan: Contacten, Muziekspeler, video, etc.

  Bedankt!

 21. Mini zegt

  Ik heb sinds vandaag de nieuwe update van Samsung om mijn Galaxy S4 gezet. En er zijn meerdere dingen waar ik me aan stoor, maar vooral dat ik nu niet meer in mijn vergrendelscherm kan schuiven. Ik had hier onder andere mijn mail en whatsapp staan. Dan ging ik met mijn vinger ongeveer op mijn klok staan en schoof naar links en dan kwamen ze daar. Hierdoor kon ik het vaak wel ff gauw bekijken en kon ik weer door. Nu zie ik ook niet de mogelijkheid om dit terug te krijgen. Iemand een idee?

 22. Gerard zegt

  Ik had het probleem dat mijn telefoon maar opnieuw bleef opstarten.
  Zelfs harde reset hielp niet.

  Wat wel hielp: na de harde reset NIET de gebackupte gegevens installeren. Blijkbaar zat er een fout in de backup, die bij het terugzetten daarvan de telefoon telkens opnieuw liet opstarten.

  Is overigens echt niet het einde van de wereld hoor. Fotoos staan op SD kaart, mail en contacten zitten in Gmail, dus binnen 2 uur was mijn telefoon weer boven Jan.

 23. Gerard zegt

  Sinds mijn lollipop update op mijn S4 zit mijn wifi verbruik meegeteld in het dataverbruik, ik weet het haast zeker.
  sinds ik de S4 heb heb geupgrade naar de lollipop versie ben ik veel meer data gaan gebruiken .
  Ik heb inmiddels bewijs hiervan via de verbuiksapp van KPN.
  tot de update was mijn dagelijks gebruik rond de 28 MB. Ik kan aantonen dat ik op de 18e april de verplichte lollipop update via wifi heb binnengehaald, dat is tussen de 0,9GB en 1,1GB geweest
  onmiddellijk daarna is het dataverbruik gestegen naar boven de 275mb per dag
  Op 25/4 (gisteren) ben ik voor 8 dagen naar het buitenland gegaan. Sinds ik ben aangekomen halverwege de dag ben ik alleen nog op wifi geweest, muv 1 facebookcheck op de hotelkamer.savonds ( Dit deed ik in de pre update fase ook dus dat kan het verschil niet zijn.)
  Toen zag ik ineens dat ik van mijn maandelijkse bundel al +288% verbruikt had maar tot dan nog niet op gelet, Toen ben ik begonnen om het te volgen
  Op 25/4 heb ik 343mb DATAverkeer 4G verbruikt ALLEMAAL IN PAKKETTEN VAN 45,5 MB PER STUK gek genoeg. Nu ik in het buitenland zit zie ik ineens, dat ik al 2 dagen 343 resp. 394(!)mb per dag verbruik!!!! Dag 2 (vandaag) gebruik in namelijk alhoewel ik de gehele dag op wifi zit, 394MB data! ALLEMAAL IN PAKKETTEN VAN 65,5 MB PER STUK (ik heb KPN)

  Ik heb een buitenlandbundel waarbij ik een sms krijg tussen de 1 en 100mb in het buitenland ook deze meldingen heb ik niet gehad., ik zou ze nu 7x de 80% en 100% meldingen gehad hebben maar deze heb ik ook niet gehad maar dat kan toeval zijn.
  Kan ook bewijzen dat doordat wifi verbruik als data kan worden gezien dit helemaal het 4g traject niet goed inkomt en daardoor de sms niet komt is maar een idee. Maar de sms heb ik iig. nooit gehad.
  Deze eerste dag 25/4 heb ik wifi en normaal gebruikt. toen ik na de eerste dag zag, dat ik 343mb gehad heb, heb ik zowat alles via wifi gedaan.

  Ik heb dus het vermoeden, dat de telefoon wifi en 4g data samengooid of omdraaid zelfs.
  sinds de update. dat kan niet anders. ik heb vandaag alleen via WIFI gedaan hier in duitsland, en heb toch 394MB via data verbruikt. Ik weet zeker dat ik vanmorgen de dataverbruik heb uitgeschakeld.
  Wat moet ik nu? wat een rotupdate!! Ik wil terug naar de oude want ik heb mn telefoon nu uitgezet maar… dat kan de bedoeling niet zijn toch?
  Gerard.

  • Gerard zegt

   even nog aanvulling….
   en hij wordt loeiwarm had ik nog niet gezegd, en de batterij ging altijd 3 dagen zowat mee, na 18 april is hij vol opgeladen na 3uur al 40% kwijt.

 24. Arnold Vermeulen zegt

  Ik had na de update het probleem dat de klok-app niet meer werkte, factory reset uitgevoerd, maar geen verbetering met de app. Zou instaat zijn de galaxy s4 ( net anderhalf jaar oud uit het raam te gooien.

 25. Spet zegt

  Na de installatie krijg ik continue een pop-up scherm dat een programma gestopt is. Als ik ok geef, gaat het schermpje weg, maar na 1 seconde komt het weer terug… Hierdoor kan ik me bijvoorbeeld niet eens aanmelden voor mijn eigen Wifi-netwerk, waradoor mijn databundel leeg loopt. Hoe irritant is dit zeg!

  Toestel – S4 black – wordt mega heet en loopt als een debiel leeg…

  Verder zie ik in Whatsap alleen maar telefoonnummers staan ipv namen. Ook irritant.

  Kan ik de installatie ongedaan maken? Dit is namelijk echt waardeloos…

 26. Arina zegt

  Wat ik mij steeds afvraag is: waarom moeten de gebruikers altijd bij bugs na een update oplossen door steeds maar weer je telefoon naar de fabrieksinstellingen terug te zetten en allerlei handelingen te moeten doen door een fout van de fabrikant. Het is toch eigenlijk raar? Als er een bug in een software update zit kan dat toch door een nieuwe update worden hersteld? Waarom moet de gebruiker elke keer de oplossing zoeken door zijn/haar telefoon terug te zetten met het risico dat de back-up niet goed functioneert. (Is mij ook al overkomen, en ja ook door een bug in de software).

 27. Linsey zegt

  De melding voor deze update staat in mijn meldingenvenster en ik wil het echt niet downloaden.
  Is er een mogelijkheid dat ik de update niet uit hoef te voeren, en dus kan overslaan?

 28. Rianne zegt

  Hallo,

  Na de up date krijg ik geen melding meer aan de hand van de led verlichting…alleen als mijn telefoon aan het opladen is. Maar ik wil ook graag een led melding als ik een berichtje heb…Wie kan mij helpen? #dtv

  • Nick zegt

   ga naar: instellingen-mijn apparaten-LED-indicator
   staat er wel een V-inkje bij “meldingen”?

   voor whatsapp meldingen kan je dit ook nog apart (met andere kleuren) instellen in je whatsapp instellingen…
   whatsapp-menuknop-instellingen-meldingen

 29. Elly zegt

  Nieuwe software is wel gedownload maar nog niet geïnstalleerd. Heb gezien de vele reacties en het grote geheugen dat hij vraagt enz. niet zo zin in. Kan ik deze software verwijderen. Opstarten telefoon vraagt hij steeds om te installeren. Graag oplossing met dank

 30. Eric zegt

  1 dag na de update moest ik steeds op de on/off knop drukken om te restarten.
  In het begin startte hij nog helemaal op maar na enkele keren werd het dat hij steeds minder ver kwam tot nu dat hij bijna helemaal niet meer opstart..
  }Nu start hij maar ongeveer 3 seconden op tot aan het eerste beeld {zwarte achtergrond,witte letters]
  Of het toeval is weet ik niet.

  Mijn vriendin haar klok app start niet meer op, er komt te staan :klok is gestopt en gaat terug naar hoofdscherm.

 31. Han zegt

  ben fantastisch geholpen. na de update naar Lolipop liep mijn Touch Wiz vast en via de Tips hierboven alles weer goed, thanks !!!

 32. Heidy zegt

  O ik baal vreselijk!!! Na de update werkt Netflix echt bagger terwijl het voor de update perfect werkte!! Het beeld loopt nu steeds vast. Wat kan ik hier aan doen????

 33. san zegt

  als ik dit zo lees wil ik helemaal geen update! de update is al gedownload (of ik nou wil of niet) maar ka ik nou voorkomen dat ie wordt geïnstalleerd? ik kan m alleen met maximaal 3 uur uitstellen….zit ik ook niet op te wachten.

   • Trudy den Hartog zegt

    Ik ben eruit! Trek met je vinger het scherm naar beneden zodat je de meldingen te zien krijgt Hou je vinger op de melding software update totdat je “app info” te zien krijgt. Tik daarop met je vinger. Tik nu op “gedwongen uitzetten ” en de irritante melding is verdwenen!

  • Trudy den Hartog zegt

   Ik ben eruit! Trek met je vinger het scherm naar beneden zodat je de meldingen te zien krijgt Hou je vinger op de melding software update totdat je “app info” te zien krijgt. Tik daarop met je vinger. Tik nu op “gedwongen uitzetten ” en de irritante melding is verdwenen!

 34. Lindsey zegt

  Bij mij is het zelfs zo erg dat heel mijn gsm uit zichzelf uitvalt en dan terug opstart, maar dat dan ook de hele dag door en niet zomaar effe 2 of 3 keer, maar gwn om de haverklap en dus wel ..-tig keren of zelfs 3/4 of 5maal achter elkaar. Nog personen die dit hebben want vind niet veel info hierover of andere mede-pechvogels bij dit probleem..? ;(

 35. Nick zegt

  na de update was de batterij binnen een uur of 4-6 compleet leeg en ging laden niet tot nauwelijks (zo’n 1% per 20 minuten)
  ook kan ik geen connectie via USB met de PC meer maken. Mogelijk heeft dit met elkaar te maken??

  ik heb al:
  meerdere keren teruggezet naar fabrieksinstellingen, inclusief alle apps verwijderen. Hierdoor gaat de batterij wel langer/normaal mee, maar verloopt laden nog steeds heel langzaam, vooral via USB.
  en vooral: ik kan nog steeds geen verbinding met de pc maken.

  ik heb meerdere pc’s en datakabels geprobeerd, die beide altijd goed verbonden voor de update .
  En ook pc’s waar ik nooit eerder verbinding mee heb gehad.
  Helaas, “het USB apparaat wordt niet herkent”

  • To85 zegt

   Voorheen kon je de optie aangeven op je telefoon opladen of verbinden maken als media apparaat, deze optie kan ik nergens meer terug vinden. Ook mijn laptop herkent mijn telefoon niet maar de telefoon laadt wel op als deze is aangesloten. Het ligt niet aan de laptop, drivers zijn goed geïnstalleerd maar maakt gewoon weg geen verbinding omdat ik die instellingen niet meer kan vinden.

   Iemand die weet waar de MTP instellingen staan na die oh zo fantastische update?!?

 36. Katja zegt

  Hoi,
  Vandaag de lollipop update gehad op men galaxy a5. Nu merk ik wel als ik een bericht typ voor de update stonden de cijfers ook boven men letters maar nu dus niet meer, kan je dat veranderen met een of ander instelling?
  Grtjs
  Katja

 37. Lady zegt

  Hallo

  Ik vind het verder een fijn toestel, alleen jammer dat er weinig informatie getoond word, voor het veranderen of aanzetten van bepaalde (onnodige) zaken

  Ook is het erg vervelend dat ik veel apps op mijn S4 heb staan, die ik niet gebruik, en zelfs niet kan verwijderen !!

  Ook last met contacten en What’sApp.

 38. samanta zegt

  Ik heb een update gedaan altijd 1 keer inde zoveel ste tijd en nu ben ik alles kwijt me nummers alles kan niet meer bellen zie geen namen staan nu laat ik hem maken kost me nog 20 euro ook nog echt niet normaal !! Altijd samsung gehad en nu dit ook komt er steeds iets in beeld!!

 39. Jacob zegt

  Joo,

  Wil bij deze alleen even melden dat min TouchWiz op de S4 niet meer werkte, maar na het uitvoeren van de zaken die op deze site vermeld stonden werkt hij weer als een trein!
  Echt top! Bedankt voor de hulp!

  Goreatssss

 40. Jojo zegt

  Wees blij da jullie de update überhaupt hebben, ik wacht al een jaar op die update, heb me s5 mini eind februari gekocht en de update van 5.1.1 is pas in januari uitgerold em ik heb m nog niet….

Praat mee