Unbranded Samsung Galaxy S5 Plus krijgt Android Lollipop update in Nederland (update 2: +Vodafone)

Het heeft even geduurd, maar nu is de update naar Android 5.0.2 Lollipop dan ook begonnen voor de Samsung Galaxy S5 Plus. Als eerste komt de unbranded variant aan de beurt.

De update voor de Galaxy S5 Plus – modelcode SM-G901F – is zo'n 882 MB groot, en kan via het toestel zelf worden geïnstalleerd. Aan boord is firmwareversie XXU1BOC4, en Android 5.0.2.

En zo krijgt dus ook de S5 Plus de gebruikelijke Lollipop veranderingen, waaronder een vernieuwde TouchWiz interface, een andere manier om notificaties weer te geven, een het bekende Material Design dat bij Android 5.x hoort.

Natuurlijk heeft het even geduurd voor de Lollipop update nu dus ook naar de S5 Plus komt in ons land. Het grote voordeel, is dat het toestel direct naar Android 5.0.2 kan updaten, waardoor een flink aantal bugs die de ‘Plus-loze' S5 met Android 5.0 in het begin had, vermeden worden. De ‘gewone' S5 zal de update naar Android 5.0.2 pas later krijgen.

Zoals gezegd is Lollipop nu dus voor de unbranded S5 Plus beschikbaar, dus voor toestellen die niet direct bij Vodafone of T–Mobile zijn gekocht. Inmiddels is de Lollipop update voor alle Nederlandse S5 Plus varianten dus beschikbaar.

Update 22 juni: inmiddels is de Lollipop update ook voor T-Mobile's branded Galaxy S5 Plus beschikbaar. De firmware die voor deze toestelversie beschikbaar is draagt nummertje XXU1BOE2, en is daarmee zelfs wat nieuwer dan de unbranded update die eerder al werd uitgerold.

Update 2 juli: en toen voegde dus ook Vodafone zich in het rijtje van providers die hun branded S5 Plus naar Android Lollipop updaten. Het toestel krijgt dezelfde firmwareversie die ook T-Mobile's S5 Plus eerder al kreeg: XXU1BOE2.

(dank, Henk!)

Lees de reacties (18)

  • Ik hield de afgelopen dagen al goed in de gaten wanneer deze update eraan kwam.
    Nu eindelijk zo ver, ben momenteel de nieuwe versie over the air aan het binnenhalen.
    Ben benieuwd straks.
    Laten jullie ook je eigen ervaring spreken als het eenmaal geïnstalleerd is.

    Groetjes

  • Had eerst KitKat 4.4.4, dus heb pas de nieuwe lollipop update geïnstalleerd. Vreemd genoeg loopt mijn Galaxy S5 soms vast en ook wordt het snel warm wat ik nooit eerder had. Ik heb 't pas een maandje, dus weet er ook niet gek veel van. Kan iemand me helpen vind dit echt zonde!

    Groetjes.

    • In dit geval is factory reset aan te raden. Het warm worden en vastlopen kan hiermee mogelijk worden verholpen. Vergeet niet om backups te maken.

  • Gisteren mijn Samsung s5 plus voorzien van Android 5.0.2. onder Lollipop zou de accu langer mee moeten gaan., maar mijn ervaring na twee dagen is het tegenover gestelde. Accu is sneller leeg.
    De telefoon is wel sneller geworden en de vingerafdrukscanner werkt ook prettiger. Vinger wordt nu bijna altijd direct herkend.

    En er zijn wat uiterlijke veranderingen die ik minder mooi vind, en die meer stroom zullen verbruiken. zo is het instellingen menu nu voorzien van een witte achtergrond en het. toetsen-bord is nu ook wit in plaats van grijs zoals onder Android 4.4.4.

  • Ik heb vandaag de update erop gezet. Mijn S5 Plus komt bij T-Mobile weg. Werkt tot nu toe als een zonnetje.

  • Accu gaat nu 2x zo snel leeg, kon eerder 2 dagen doen met volle accu, nu nog maar net 1 dag

1 2 3
Gerelateerde artikelen