‘Samsung Galaxy S5 krijgt binnenkort Android 5.0.2 update’

De Samsung Galaxy S5 kreeg, na de eerste, grote update naar Android 5.0 Lollipop nog twee updates om bugs op te lossen. Dat neemt niet weg dat het toestel nog steeds op Android versie 5.0 draait, terwijl recentere versies structureel beter zijn. Tijd dus voor een update naar, bijvoorbeeld, Android 5.0.2, die daadwerkelijk in de pijpleiding zit.

samsung-galaxy-android-5-0-lollipop-update-traag-crashende-apps-foutmeldingen 'Samsung Galaxy S5 krijgt binnenkort Android 5.0.2 update'

Het is de Australische provider Optus die laat weten dat de Galaxy S5 nog in juni de update naar Android 5.0.2 zal krijgen. Australië is uiteraard geen Nederland, dus dat de update hier ook nog deze maand zal arriveren durven we niet te concluderen. Dat neemt niet weg dat hiermee bevestigd is dat de update naar Android 5.0.2 voor de Galaxy S5 eraan zit te komen.

Op dit moment zien we Android 5.0.2 in Nederland al op de Galaxy S6 en S6 Edge, en sinds kort ook op de Galaxy Tab S. De meeste andere toestellen die de afgelopen tijd de update naar Android Lollipop kregen draaien op dit moment op Android versie 5.0.1.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. S5 4g plus zegt

  Ik heb 3 weken terug een Samsung galaxy s5 plus gekocht en draai nog op Android 4.4.4.hallo…???weet iemand of dat nog veranderen gaat?

   • S5 4g plus zegt

    Het schijnt ook dat de s5 plus meteen de 5.0.2 update krijgt.
    Maar ik vind het best irritant dat ik de 5.0.0 nog niet eens heb.
    Afwachten maar.

 2. Pinokkia zegt

  Ik heb afgelopen woensdag 27-5 een samsung galaxy S5 Plus (4G+ KPN) al gelijk android lollipop 5.0.2 er op staan.

 3. Rodger zegt

  Helaas, vandaag een update binnen op s S5! De G900FXXU1PODT , nog steeds android 5.0! Op google is nog niets te vinden over deze versie…..iemand anders deze ook al ontvangen? Evt. na handmatig zoeken op updates? Dacht dat dit eindelijk de 5.0.2 zou zijn ivm de updategrootte van 354mb…..helaas

 4. zegt

  Nou ze zeggen dat tmobile hem in week 22/23 uit zou brengen. Vind t belachelijk ze zeiden 3 maanden geleden al dat ie zou komen voor de s5 plus.
  En de gewone s5 krijgt al lekker alle updates.

  • Rodger zegt

   S5 krijgt wel al alle updates? Aangezien de laatste update nog steeds een 5.0 versie is, noem ik dat niet echt een update voor de S5!, mijn maatje heeft een S5 plus, die heeft al 5.0.2!!

   Heb je de “tmobile branded” (tmobile aangepaste firmware) versie van de s5 plus? dan kan dit zeker langer duren! Tip: nooit een “branded” telefoon nemen! Bij “Non-Branded” (originele samsung firmware) versies krijg je updates als eerste ipv als laatste! Zoiezo nooit geloven wat tmobile aan update data doorgeeft! Dit klopt meestal toch niet.

 5. Ruben zegt

  Ik heb een tip voor de mensen die een branded Galaxy S5 hebben (zoals bijvoorbeeld de T-Mobile versie). Er is een manier om updates veel sneller te krijgen en dit doe je door de nieuwste firmware versie van de Galaxy S5 te “flashen”. Nadat je dat gedaan hebt is je software “non-branded” en krijg je dus alle nieuwste updates meteen als Samsung ze uitbrengt!

  Stap 1: Maak een account aan bij http://www.sammobile.com

  Stap 2: Ga naar http://www.sammobile.com/firmwares/ en voer je model in (voor de S5 is dit GALAXY S5 (SM-G900F)). Is ook te vinden in je telefoon instellingen > info.

  Stap 3: Selecteer bij land: Netherlands (PHN)

  Stap 4: Kies de laatste versie en download deze

  Stap 5: Flashen maar!

  Hopelijk heb ik hier iemand mee geholpen ;). Veel plezier!

 6. Izzy zegt

  Ik heb een Samsung galaxy s5+ en een paar dagen geleden de updaten naar 5.0.2 gekregen.
  Maar tot nu toe wordt ik er helaas niet blij van… Zoveel bugs! Mijn tel blijft ok de haverklap hangen, zodra er een melding via de statusbalk binnenkomt kan ik nergens anders op het scherm meer klikken. Ik moet eerst de melding wegvegen of beantwoorden. Mijn telefoon reageert veel trager, schermen blijven hangen. Heel irritant! Is bekend of deze bugs binnenkort worden opgelost?

  Wat wel handig is, is dat je je meldingen nu kan lezen over het vergrendelscherm heen. Dat was eerst echt een gemis.

 7. Albert zegt

  Heb sinds april 2015 Samsung S5. Begin juli 2015 een update gehad naar 5.0.2. Ik ben er niet blij mee. Telefoon werkte zeer goed batterij duur minimaal 2 dagen. Na update haal ik max 14 uur met zelfde gebruik. Foto’s maken duurt langer. Telefoon is trager. Net geprobeerd fabrieks instellingen te herstellen om weer een goede telefoon te hebben zonder software updates die niet voor 100% werken en de kwaliteit van je telefoon verminderen.

 8. D85 zegt

  Updaten 5.0.2 maakt mn s5 onwijs traag, loopt steeds vast en de batterij gaat nog geen dag mee. Gevolg dat ik me elke dag moet inhouden om hem niet tegen de muur te gooien.
  Laat maar snel weer een update komen, alle tips die op het net zwerven zoals factory reset en wifi instellingen etc helpen niet.

Praat mee