Unbranded Samsung Galaxy S5 Plus krijgt Android Lollipop update in Nederland (update 2: +Vodafone)

samsung-galaxy-s5-plus-android-lollipop-update-nederland Unbranded Samsung Galaxy S5 Plus krijgt Android Lollipop update in Nederland (update 2: +Vodafone)Het heeft even geduurd, maar nu is de update naar Android 5.0.2 Lollipop dan ook begonnen voor de Samsung Galaxy S5 Plus. Als eerste komt de unbranded variant aan de beurt.

De update voor de Galaxy S5 Plus – modelcode SM-G901F – is zo’n 882 MB groot, en kan via het toestel zelf worden geïnstalleerd. Aan boord is firmwareversie XXU1BOC4, en Android 5.0.2.

En zo krijgt dus ook de S5 Plus de gebruikelijke Lollipop veranderingen, waaronder een vernieuwde TouchWiz interface, een andere manier om notificaties weer te geven, een het bekende Material Design dat bij Android 5.x hoort.

Natuurlijk heeft het even geduurd voor de Lollipop update nu dus ook naar de S5 Plus komt in ons land. Het grote voordeel, is dat het toestel direct naar Android 5.0.2 kan updaten, waardoor een flink aantal bugs die de ‘Plus-loze’ S5 met Android 5.0 in het begin had, vermeden worden. De ‘gewone’ S5 zal de update naar Android 5.0.2 pas later krijgen.

Zoals gezegd is Lollipop nu dus voor de unbranded S5 Plus beschikbaar, dus voor toestellen die niet direct bij Vodafone of T–Mobile zijn gekocht. Inmiddels is de Lollipop update voor alle Nederlandse S5 Plus varianten dus beschikbaar.

Update 22 juni: inmiddels is de Lollipop update ook voor T-Mobile’s branded Galaxy S5 Plus beschikbaar. De firmware die voor deze toestelversie beschikbaar is draagt nummertje XXU1BOE2, en is daarmee zelfs wat nieuwer dan de unbranded update die eerder al werd uitgerold.

Update 2 juli: en toen voegde dus ook Vodafone zich in het rijtje van providers die hun branded S5 Plus naar Android Lollipop updaten. Het toestel krijgt dezelfde firmwareversie die ook T-Mobile’s S5 Plus eerder al kreeg: XXU1BOE2.

(dank, Henk!)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. koen zegt

  Ik hield de afgelopen dagen al goed in de gaten wanneer deze update eraan kwam.
  Nu eindelijk zo ver, ben momenteel de nieuwe versie over the air aan het binnenhalen.
  Ben benieuwd straks.
  Laten jullie ook je eigen ervaring spreken als het eenmaal geïnstalleerd is.

  Groetjes

 2. Res zegt

  Had eerst KitKat 4.4.4, dus heb pas de nieuwe lollipop update geïnstalleerd. Vreemd genoeg loopt mijn Galaxy S5 soms vast en ook wordt het snel warm wat ik nooit eerder had. Ik heb ’t pas een maandje, dus weet er ook niet gek veel van. Kan iemand me helpen vind dit echt zonde!

  Groetjes.

  • Ozge zegt

   In dit geval is factory reset aan te raden. Het warm worden en vastlopen kan hiermee mogelijk worden verholpen. Vergeet niet om backups te maken.

 3. Job zegt

  Gisteren mijn Samsung s5 plus voorzien van Android 5.0.2. onder Lollipop zou de accu langer mee moeten gaan., maar mijn ervaring na twee dagen is het tegenover gestelde. Accu is sneller leeg.
  De telefoon is wel sneller geworden en de vingerafdrukscanner werkt ook prettiger. Vinger wordt nu bijna altijd direct herkend.

  En er zijn wat uiterlijke veranderingen die ik minder mooi vind, en die meer stroom zullen verbruiken. zo is het instellingen menu nu voorzien van een witte achtergrond en het. toetsen-bord is nu ook wit in plaats van grijs zoals onder Android 4.4.4.

 4. Alessandro zegt

  Na de update van mij Galaxy S5 naar 5.0.2. Lollipop deze ochtend (17-06-15 rond 07:00)blijft hij de lijst met contactpersonen maar bijwerken en zijn alle contacten weg, c.q. niet bereikbaar. Kan ook niks toevoegen dus concreet eigenlijk niet bellen met het toestel. Ook als ik gebeld word (door bekenden) geeft hij dit niet meer weer als herkend contactpersoon. De Super Backup app komt ook niet meer in de contactpersonen en ook sms berichten ontvang ik niet meer.
  Hebben nog meer mensen problemen en hoe kan ik eventueel terug (dan maar) naar een vorig besturings- systeem?
  Zit echt omhoog want gebruik het toestel zakelijk!

 5. Marco zegt

  Bij mij net zo, met 4.4.4 kon ik twee dagen met de batterij doen, nu nog maar één. Ook na factory reset. Als laatste poging heb ik bij Sammobile de 5.0.2 file gedownload en met Odin geflashed. Nu geeft de batterij 93% aan na bijna vijf uur gebruik en geschat nog circa drie dagen voordat ie leeg is! Kortom, dit lijkt DE oplossing….

 6. Manon zegt

  Ook ik heb vanaf vandaag (19-6) de software update ontvangen voor 5.0.
  Modelcode: SM G901F
  Kan ik deze software zonder enige problemen met de telefoon updaten? En is dit dan de 5.0.2 versie? Kan dit niet terug vinden in de software update zelf.

 7. Pim B zegt

  Blijkbaar ben ik niet de enige met problemen, bij mij wordt de telefoon snel warm en de batterij erg snel leeg. Bij mijn vrouw gaat de batterij wel goed echter lopen veel app te stotteren.

  Boven genoemde optie om de update nog een keer te flashen met odin ga ik ook maar proberen.
  Echter mijn vraag, blijft hiermee de software wel volledig updatebaar met OTA updates?

 8. Elizabeth zegt

  Hier ook problemen, na een half uur 10% eraf.. telefoon lijkt niet in de slaapstand te gaan. als ik naar het batterij gebruik kijk zie ik dat het scherm maar een paar keer aan is geweest maar dat de telefoon bijna continu wakker is geweest.. iemand hier een oplossing voor.. ik lees overal via odin rommelen in je telefoon.. maar is dit veilig?

 9. Roos zegt

  Hier ook hetzelfde! Super irritant. .toestel word heet, Batterij gaat maar een halve dag mee en hij is traaaaaag. Weet niet of dat aan de wifi ligt, lijkt niet zo, of aan de update.
  Ben idd ook benieuwd naar odin☺

 10. Marco zegt

  Via Odin is het niet rommelen. Je zet gewoon een officiële Android versie van Samsung er op. De knox code (dat bijhoudt of er met de telefoon ‘gerommeld’ is) wordt dan ook niet aangepast.

  Maar inmiddels is mijn batterijverbruik ook weer veel hoger. Nog wel 1 dag (bij weinig gebruik), maar geen 2 zoals bij 4.4.4. Snap er niets van.

 11. Marco zegt

  Het komt bij mij door wifi. Wanneer ik bij Instellingen, Batterij klik op de grafiek zie ik dat m’n telefoon bijna constant wakker is wanneer wifi aan is. Heb wifi nu een tijdje uit (4G aan) en de telefoon is vanaf het moment dat wifi uit staat veel minder vaak wakker.

Praat mee