Patent toont Samsung Galaxy Note 2 met ‘auto-eject’ S Pen (mogelijke Galaxy Note 5 feature?)

Een recent gepubliceerde patentaanvraag laat zien dat Samsung een mechanisme heeft ontwikkeld waarmee een S Pen stylus automatisch uit de behuizing van een Galaxy Note – mogelijk ook een toekomstige Galaxy Note 5? – kan worden ‘geduwd’.

samsung-galaxy-note-5-auto-eject-s-pen-patent-1 Patent toont Samsung Galaxy Note 2 met 'auto-eject' S Pen (mogelijke Galaxy Note 5 feature?)

Het patent, dat tegelijkertijd in de VS en in Zuid-Korea werd gepubliceerd, toont een systeem dat een S Pen stylus door middel van magneten uit de behuizing van een Galaxy Note telefoon kan duwen.

Het is verleidelijk om ervanuit te gaan dat dit dus een mogelijke nieuwe feature is van de aankomende Galaxy Note 5, die aan het einde van de zomer zijn opwachting zal maken.

Toch houden we maar even een slag om de arm. Het nu pas gepubliceerde patent stamt oorspronkelijk uit de herfst van 2013. In de het patent zelf zien we hoe Samsung de technologie in een Galaxy Note 2 had gedacht.

samsung-galaxy-note-5-auto-eject-s-pen-patent-2 Patent toont Samsung Galaxy Note 2 met 'auto-eject' S Pen (mogelijke Galaxy Note 5 feature?)

Het kan dus goed zijn dat Samsung het idee vast heeft laten leggen, maar uiteindelijk besloot het niet te gebruiken, want laten we eerlijk zijn: erg nuttig is het allemaal niet.

Desondanks zeggen we nooit nooit, en houden we dit snufje in ons achterhoofd in het rijtje ‘features-die-we-in-een-toekomstige-Note-nog-tegen-kunnen-komen’.

(o.a. via)

Praat mee