Samsung SM-G9198 met Snapdragon 808 gespot op GFXBench (update: Chinese flip phone, geen S6 Mini)

Update: het Samsung toestel met de modelcode SM-G9198 die dit weekend opdook, er waarvan vermoed wordt dat het wel eens om de Galaxy S6 Mini zou kunnen gaan, is waarschijnlijk een voor de Chinese markt bestemde flip phone.

samsung-sm-g9198-flip-phone-zauba Samsung SM-G9198 met Snapdragon 808 gespot op GFXBench (update: Chinese flip phone, geen S6 Mini)

Via de Indiase importdatabase Zauba komen we te weten dat het toestel al enige tijd in dat land getest wordt. Tevens wordt daar herhaaldelijk vermeld dat het toestel een 3,9 inch beeldscherm heeft. GFXBench is tenslotte niet altijd even betrouwbaar in het weergeven van schermafmetingen.

Verder zijn de opgedoken exemplaren van de SM-G9198 bestemd voor de Chinese markt – wat de modelcode, eindigend op een 8 ook al deed vermoeden – waar Samsung vorig jaar nog een toestel uitbracht met de modelcode SM-G9098. Deze laatste is een flip phone met een 3,7 inch Super Amoled scherm (plus een iets kleiner scherm aan de buitenkant), een 13 megapixel camera, en een 2,3 GHz quadcore processor. Een klaptelefoon met erg aardige specs, zogezegd – iets dat vermoedelijk ook geldt voor zijn opvolger, de SM-G9198.

samsung-sm-g9198-flip-phone-geen-s6-mini Samsung SM-G9198 met Snapdragon 808 gespot op GFXBench (update: Chinese flip phone, geen S6 Mini)

Al met al aardig wat redenen om aan te nemen dat het hier dus niet om een S6 Mini gaat, maar om een opvolger van de genoemde SM-G9098 op de Chinese markt. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat Samsung géén Galaxy S6 Mini gaat uitbrengen – maar de SM-G9198 is het volgens ons niet.

Oorspronkelijke bericht:

Samsung is een van de weinige grote Android fabrikanten die ervoor heeft gekozen om de Snapdragon 810 processor te negeren en te gaan voor de – naar eigen zeggen superieure – Exynos 7420 processor voor haar nieuwste vlaggenschepen. De reden hiervoor zou zijn dat de 810 zo nu en dan hitte problemen heeft en de Exynos net wat beter in de Galaxy S6 zou passen qua performance.

Maar dit betekent niet dat de Koreanen de Snapdragon processors helemaal hebben afgeschreven. Op GFXBench is namelijk een Samsung toestel met de code SM-9198 opgedoken die – je raad het al – een Snapdragon 808 onder de motorkap heeft zitten. De Snapdragon 808 is een hexa-core chip en zit ergens tussen de 805 en 810 chips in. Hij mag dan niet wat minder krachtig zijn dan de Exynos 7420 of de Snapdragon 810 maar het is nog steeds een high-end chip die bijvoorbeeld ook in de LG G4 (LG’s 2015 vlaggenschip) zit.

Volgens de gegevens op GFXBench hebben we te maken me teen 4.6-inch toestel met een 16 mp camera, 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen draaiende op Android 5.1.1. Kijkend naar de specs zou het zomaar kunnen dat we hier tegen een kleine variant van de Galaxy S6 aan kijken (Galaxy S6 Mini iemand??). Het zou overigens voor het eerst zijn dat een Mini variant van een Samsung vlaggenschip nog steeds een powerhouse is qua specs in plaats van een medium-range toestel met dezelfde look als de high-end variant.

(viasm-g9198 Samsung SM-G9198 met Snapdragon 808 gespot op GFXBench (update: Chinese flip phone, geen S6 Mini))

Galaxy deal tips

Praat mee