Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

Langzaam maar zeker druppelt de Android 5.0 Lollipop update binnen op de eerste Galaxy Tab S modellen in Nederland. En hoewel hij officieel nog niet beschikbaar is op het 8,4 inch model, konden wij ‘m dankzij de Duitse update – firmware versie XXU1BOE5 – alvast onder de loep nemen op ons redactionele apparaat. Update: inmiddels is deze Lollipop update dus wel beschikbaar in Nederland op de Galaxy Tab S 8.4.

samsung-galaxy-tab-s-8-4-android-lollipop-update-nederland Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

Omdat de Galaxy Tab S al voor de Lollipop update op een recente versie van Samsung’s TouchWiz interface draaide, zijn de vernieuwingen op het eerste gezicht niet heel groot. Toch brengt de stap naar de nieuwere versie van het Android besturingssysteem een aantal opvallende veranderingen naar de Tab S – in het hier getoonde geval de Galaxy Tab S 8.4.

samsung-galaxy-tab-android-5-lollipop-update-veranderingen-1 Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

In ieder geval is TouchWiz op de Tab S wel degelijk behoorlijk aangepast aan het uiterlijk van Android Lollipop: alles ziet er wat ons betreft net even wat soberder uit, de nofiticaties zijn helemaal ‘des Lollipops’, en de menu’s krijgen een witte achtergrond. Het overzicht van recent gebruikte apps bevindt zich niet langer onderin het scherm, maar is nu conform andere toestellen met Android 5.0.

samsung-galaxy-tab-android-5-lollipop-update-veranderingen-21 Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

In het notificatiescherm vind je nu, naast het ‘tandwieltje’ om naar de Instellingen te gaan, een nieuw icoontje: die voor de verschillende gebruikers. De browser, en de andere standaard applicaties kregen ook een lichte make over, maar werken natuurlijk verder nog gewoon hetzelfde.

samsung-galaxy-tab-android-5-lollipop-update-veranderingen-3 Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

De mogelijkheid om het Magazine gedeelte van TouchWiz uit te zetten is voor veel gebruik(st)ers een welkome optie. Leg hiervoor je vinger even wat langer op een leeg stukje startscherm, kies vervolgens Instellingen startscherm en haal het vinkje bij Inhoud startscherm weg.

samsung-galaxy-tab-android-5-lollipop-update-veranderingen-4 Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

Onze Tab S is na de update merkbaar vloeiender in het gebruik. Over de accuduur kunnen we pas na een tijdje iets zinnigs zeggen, hoewel we tot nu toe geen grote veranderingen merken.

De update naar Android Lollipop komt naar de Tab S in de vorm van een download die rond de 900 MB groot is. Om hem te kunnen installeren moet je echter zorgen voor ongeveer 3 GB aan vrije ruimte op de tablet. Omdat oudere versie van geïnstalleerde applicaties niet altijd even goed overweg kunnen met Lollipop, is het verstandig om na de update alle apps via de Play Store te updaten naar de meeste recente versie.

samsung-galaxy-tab-android-5-lollipop-update-features Onder de loep: Android 5.0.2 Lollipop op de Samsung Galaxy Tab S (update: nu in NL voor Tab S 8.4)

Heb jij Android 5.0.2 al op jouw Galaxy Tab S geïnstalleerd? Wat voor vernieuwingen, veranderingen, verbeteringen of bugs ben jij tegengekomen? Deel hieronder jouw eigen ervaringen!

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee