Probeer dit niet thuis: de Samsung Galaxy S6 uit elkaar geschroefd

Ieder jaar heb je ze er weer tussen zitten: van die mensen die hun nieuwe telefoon – de Samsung Galaxy S6, in dit geval – niet gewoon aanzetten en met veel plezier gebruiken, maar er direct op los wrikken en schroeven met allerlei werktuigen. Van die mensen die kennelijk liever een bouwpakket hadden gehad, dan een volledig functionele smartphone waar je alleen de beschermfolie vanaf moet halen.

samsung-galaxy-s6-onderdelen-1 Probeer dit niet thuis: de Samsung Galaxy S6 uit elkaar geschroefd

Dit soort mensen hebben dan van hun opvallende neiging vaak ook nog eens hun werk gemaakt, en leven zich uit op websites als MyFixGuide, waar ze de indruk wekken dat het volslagen normaal is dat je ieder minuscuul onderdeeltje van zijn plaats prutst.

samsung-galaxy-s6-onderdelen-2 Probeer dit niet thuis: de Samsung Galaxy S6 uit elkaar geschroefd

Toch maakt de getoonde demontage van deze Galaxy S6 één ding – gelukkig – duidelijk. Nadat wij enige tijd geleden de handleiding van de Galaxy S6 op hadden geduikeld. trok menig onverlaat de conclusie dat je de accu van het toestel wel degelijk zelf kunt verwisselen. Dat valt namelijk te lezen in dat document – in de sectie bedoeld voor reparatieexperts. De praktijk blijkt weerbarstiger.

samsung-galaxy-s6-onderdelen-3 Probeer dit niet thuis: de Samsung Galaxy S6 uit elkaar geschroefd

Er moeten namelijk nogal wat elementen en onderdelen uit de weg gefrunnikt worden alvorens de 2550 mAh batterij van de Galaxy S6 daadwerkelijk binnen handbereik komt: eerst moeten het centrale frame, de NFC chip, én het moederbord eraan geloven.

Overigens mag dit alles de pret niet drukken voor iedereen die nerd genoeg is om een blik binnenin de Galaxy S6 te kunnen waarderen. Meer foto’s – uitleg in gebroken Engels incluis – vind je bij MyFixGuide zelf.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee