Beeldstabilisatie: camera Samsung Galaxy S6 versus iPhone 6 (Plus)

In navolging van de Galaxy Note 4 zijn ook beide Galaxy S6 modellen door Samsung uitgerust met een camera met optische beeldstabilisatie. Dit komt de scherpte van de foto’s flink ten goede, maar zorgt ook voor veel betere kiekjes bij weinig licht. Maar, hoe stabiel is de gestabiliseerde lens eigenlijk?

samsung-galaxy-s6-versus-iphone-6-plus-camera-vergelijking-ois Beeldstabilisatie: camera Samsung Galaxy S6 versus iPhone 6 (Plus)

Om deze vraag te beantwoorden bouwde Samsung op het Mobile World Congress in Barcelona een speciale trilopstelling, waarin je een willekeurige telefoon kunt vergelijken met de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. En omdat het nu eenmaal goed is voor de gemoederen wordt het toestel dan onvermijdelijk vergeleken met Apple’s iPhone 6 – die geen optische stabilisatie heeft – en de iPhone 6 Plus – die er wel over beschikt.

Hoewel dit soort vrolijke testjes natuurlijk maar weinig zeggen over de uiteindelijk kwaliteit van de camera van de Galaxy S6, lijkt de optische beeldstabilisatie zo op het eerste gezicht effectief, en zelfs beter dan die in de iPhone 6 Plus. Maar definitieve conclusies over de kwaliteit van de 16 megapixel camera én de stabilisatie van de S6 trekken we pas nadat we er enige weken in de echte wereld mee hebben kunnen spelen. Tot die tijd doen we het met de onderstaande video’s van respectievelijk Phandroid (S6 versus iPhone 6) en PhoneArena (S6 Edge versus 6 Plus).


Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee