Alle bestaande wireless Qi opladers werken ook op de Galaxy S6 (Edge)

De onthulling van de S6 heeft in nog geen halve dag tijd flink wat aandacht weten te krijgen. Naast de imposante specificaties onder de motorkap en het prachtige design (wat eindelijk niet meer van plastic is) wist Samsung nog extra aandacht te besteden aan de accu van het toestel.

2638438400000578-2968864-image-a-15_1425235412288 Alle bestaande wireless Qi opladers werken ook op de Galaxy S6 (Edge)

De 2,550 mAh batterij in de S6 is voorzien zowel wireless als Fast charging technologie. Zo beweren de Koreanen dat je de S6 en S6 Edge na 10 minuten aan de oplader, maar liefst 4 uur zorgeloos kunt gebruiken. Daarnaast heeft Samsung ook laten weten dat alle bestaande Wireless Qi opladers (zoals die voor de Galaxy Note 4 of Galaxy S5) ook prima zullen werken op de nieuwste vlaggenschepen.

Maar hier houdt het natuurlijk niet op. Volgens Samsung zijn er meer dan 300 verschillende soorten opladers beschikbaar die gebruik maken van Qi wireless technologie, en vrijwel al deze opladers zijn dan ook compatible met de S6 en S6 Edge. Een aantal voorbeelden: alle moderne Mc Donalds oplaadpunten (waarschijnlijk vooral in Amerika), DT-903 Smart Wireless Charging Plate van Nokia en nog andere ‘third party’ producten.

(via)

 

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee