Technische specificaties tweede generatie Samsung Galaxy Tab S lekken uit

Steeds vaker duikt er informatie op over Samsung’s tweede generatie van de Galaxy Tab S tablet serie. Onlangs al kon je lezen dat deze – net als Samsung’s recente telefoons – een meer premium behuizing zal krijgen, en nu volgen er zowaar meer specificaties van beide  ‘Galaxy Tab S2‘ modellen.

samsung-galaxy-tab-s-afmetingen-versus-ipad-air Technische specificaties tweede generatie Samsung Galaxy Tab S lekken uit

Galaxy Tab S2 versus iPad: afmetingen en gewicht vergeleken (bron)

Zoals verwacht krijgen zowel de 8 als de 9.7 inch Galaxy Tab S2 – inderdaad, andere diagonalen dan in de huidige modellen – een beeldverhouding van 4:3. Daarbij hoort dan een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels – een tikje lagere pixeldichtheid dan de Tab S 8.4 en 10.5 van nu, maar nog ruim voldoende voor haarscherp beeld.

Op processorgebied vinden we straks óf Samsung’s Exynos 5433 system on a chip terug, of mogelijk zelfs de nog nieuwere Exynos 7420 octacore chip. In ieder geval draaien ze beide straks op Android 5.0.2, waardoor het Samsung’s eerste 64 bit tablets zullen zijn – tenslotte is ook de Exynos 5433 stiekem een 64 bit soc.

Interessant zijn ook de afmetingen van beide Tab S modellen. De 8 inch Tab S2 meet 198 bij 135 millimeter, terwijl de 9,7 inch versie 237 bij 169 mm meet. Oké, dat was nog niet zo indrukwekkend. Echter, beide zijn waarschijnlijk slechts 5,4 millimeter dik: 1,2 mm dunner dan de huidige – ook al erg slanke – modellen.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of de nieuwe Tab Ssen een volledig metalen behuizing krijgen, of dat slechts het frame – de rand rondom – van aluminium zal zijn.

Verder vinden we in beide modellen een acht megapixel camera, 3 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32 GB. Stroom zal in de 8 inch Galaxy Tab S2 geleverd worden door een 3580 mAh accu, terwijl zijn grotere 9,7 inch broer 5870 mAh aan boord heeft – hoewel deze capaciteiten tussen nu en de lancering nog kunnen wijzigen.

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee